Autor Tema: Vađenje košuljica iz bloka?  (Posjeta: 4139 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Interceptor

• 3.0
Odg: Vađenje košuljica iz bloka?
« Odgovori #15 : Sub 19:21:50 31.07.2010. »
1.8 ima dosta duzi hod da nije kojim slucajem i kosuljica duza,a za prosirt treba busit 2mm sa 78 na 80. :hm:

Ma lako za proširit, pitanje je koliko je dole debelo, al mislim da nisu iste, O ring košulje je drugačiji za 1.6 i 1.8, ne znam u čemu je razlika negoli u promjeru.  :truba:

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #16 : Ned 21:05:50 15.08.2010. »
Kako je najbolje poravnati košuljice u bloku?
Po manualu to treba komparatorom, ja sam mislio šubler stavit na nju i onda mjernim listićima između šublera i bloka pa kucnut ako treba... Je to bitno uopće ili one sjednu odmah kako spada ako su nove i ako je blok čist?

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #17 : Ned 23:26:33 15.08.2010. »
nebitno, bitno da su gumice nove i da stoje malo iznad bloka. glava ce ih stisnut na mjesto.

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #18 : Ned 23:57:48 15.08.2010. »
Super onda  :good:

Offline majstor75

• 3.0
  • lipo ide zadovoljan sam
    • http://www.facebook.com/mario.jurlina
« Odgovori #20 : Uto 18:01:36 14.06.2011. »
prije par dana sam skinuo sve sa bloka motora i oprao ga miniwasom, onda sam pošpricao košuljice sa sredstvom za odmašćivanje, pa onda sa wd om!

i danas sam probao vaditi vani košuljice na način sa 2 šerafcigera! 2 sata sam se mučio oko toga i nije išlo nikako!
kad stavim šerafcigere pod kutom od 45 onda ako malo jače upirem šerafciger oštećuje blok!

Alfa se lako zgadi čoviku ako nema pravog majstora jer su jako specifične i skupe za odrzavanje...  by Nikola Božić

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #21 : Uto 19:13:27 14.06.2011. »
Puno strpljenja!

Tako je bilo i meni prvi put!
Stavi neku krpu ili komad drva, a prvo ih probaj mrdnut sa nekim montiracem tanjim, a duzim.
To se u pocetku mice u mikronima
" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline AlfaZD

• 2.5
  • **
« Odgovori #22 : Uto 23:52:33 14.06.2011. »
prije par dana sam skinuo sve sa bloka motora i oprao ga miniwasom, onda sam pošpricao košuljice sa sredstvom za odmašćivanje, pa onda sa wd om!

i danas sam probao vaditi vani košuljice na način sa 2 šerafcigera! 2 sata sam se mučio oko toga i nije išlo nikako!
kad stavim šerafcigere pod kutom od 45 onda ako malo jače upirem šerafciger oštećuje blok!

nikakvo levavanje !
postoje radapcigeri za vađenje košuljica iz bloka. vrlo jednostavni. ja ih imam, sve promjere. a svatko tko želi ih može napraviti uz malu pomoć tokara.

Offline majstor75

• 3.0
« Odgovori #23 : Uto 23:55:01 14.06.2011. »

nikakvo levavanje !
postoje radapcigeri za vađenje košuljica iz bloka. vrlo jednostavni. ja ih imam, sve promjere. a svatko tko želi ih može napraviti uz malu pomoć tokara.

:good: :good: :good: a normalno da mora postojati alat za to! još kad bi nam dao koju sliku bilo bi super!  :super:
Alfa se lako zgadi čoviku ako nema pravog majstora jer su jako specifične i skupe za odrzavanje...  by Nikola Božić

Offline AlfaZD

• 2.5
  • **
« Odgovori #24 : Uto 23:56:41 14.06.2011. »
ok, staviti ću  :bok:

Offline majstor75

• 3.0
« Odgovori #25 : Uto 23:57:21 14.06.2011. »

Offline AlfaZD

• 2.5
  • **
« Odgovori #26 : Pet 20:05:40 17.06.2011. »

ovo je set za vađenje košuljica, mislim da na slici fali samo za 2.5/V6 i 2.0/V6
kopiran je originalni alat, izrađen je nešto pojednostavljen,
sve podloške su napravljene kod tokara, pa jednostavno brusilicom otkinut dio kruga koji bi zapeo u blok, a navojne šipke su iz željezare.