Molimo
prijavite se
ili
registrirajte
.
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
Testiramo forum
Forum
Forum
Pomoć
Traži
Media
Prijava
Registracija
Alfa Transaxle forum
»
Area Servizio
»
Elektronika
»
Megasquirt
« natrag
naprijed »
Ispis
Str:
1
2
3
4
[
5
]
6
7
8
Dolje
Autor
Tema: Megasquirt (Posjeta: 23831 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
JaMaL
2.5
Turbo bez folka...
Odg: Megasquirt
«
Odgovori #60 :
Čet 00:26:23 24.09.2009. »
I ako imas turbo pomazu malo na odzivu na gas na nizim obrtajima... jer kod turbine imas stalno nadpritisak u usisu... sa itb-ima se on malo izjednacava na manjem gasu tako da svi cilindri dobijaju priblizno istu kolicinu vazduha...
to je teorija... u praksi je to skoro nemoguce primetiti bar tako kazu... jbg...
jedino ako ne zelis untilativno samo snagu iz turba nego gledas da ti lag bude manji i auto pitomiji itd... inace stvarno kod nadpritiska svrha ne postoji... samo ti smanjuje velicinu usisnih kanala :)
Evidentirano
sira
Glavni Moron
3.0
Sirko From Japirko
«
Odgovori #61 :
Čet 00:56:10 24.09.2009. »
Ma znam ali stvarno preveliki trošak za premalu korist koja je skoro pa neprimjetna kod motora s turbom/kompresorom
«
Zadnja izmjena: Čet 00:56:51 24.09.2009. sira
»
Evidentirano
___/=====\°/=====\___
TNT
Il Capo Di Tutti Capi
3.7
«
Odgovori #62 :
Čet 01:10:41 24.09.2009. »
MS prvenstveno sluzi da se igras snjime, korigiras neke stvari i prilagodis auto prema svojim potrebama.
velika prednost za nas vecinu koji imamo atmosferce je ta da se izbjegava restrikcija i kasnjenje onog idiota.
tko ima Hotwire mislim da nece puno profitirat jedino sta moze popravit paljenje ( koje mislim da nema treba dirat ) ali moze mrvicu obogatit smjesu kada mu je to potrebno.
tko ima idiota, taj ce dobit na odzivu, a ko ima imbecila zvanog jetronic ce pored odziva dobit na okretajima a i ustedit ce nesto na tezini auta.
Evidentirano
Grdi
3.0
Giulia Veloce
«
Odgovori #63 :
Pet 10:27:26 25.09.2009. »
izgubljeni
Evidentirano
niza i gas!
Babaroga in Grobnik action!
sira
Glavni Moron
3.0
Sirko From Japirko
«
Odgovori #64 :
Pet 10:28:22 25.09.2009. »
??
Evidentirano
___/=====\°/=====\___
Grdi
3.0
Giulia Veloce
«
Odgovori #65 :
Pon 21:27:29 25.10.2010. »
Dakle ima nas vise (svi V6 24v i 12v) koji pingamo u USA za MSQ
Dobili smo set pitanja na koji bi trebali odgovoriti covjeku da vidi tocno koji MSQ (predpostavljamo MSQII) bi nam ponudio
pitanja 4.5.7. jel zna netko nesto vise
1. What year/make/model/engine/tranny? (Pretend you're at the parts store, ordering a starter.) If this isn't the original engine/electronics let me know that too.
Engine: Alfa Romeo 164 3.0 V6 24v Q4 build y. 1994 (original ECU Bosch 0.261.203.301)
2. Are you looking to control fuel only, ignition only, or fuel and ignition? Is there anything beyond these features that you are looking to control - fans or boost, for example?
Fuel and Ingition. There is a plan to install compressor in near future or even ITB.
3. What are the engine details (type, number of cylinders, previously fuel injected or carb'd?)
Atmospheric engine, six cylinders, 24 valve, direct fuel injection
4. What type of ignition system does your car run- where is the crank angle sensor (CAS) or distributor trigger wheel and what type is it (Optical/LED Sensor? Hall Sensor? VR Sensor?)
VR sensor at the crankwheel.
5. How many teeth/windows/slots and what orientation does the CAS, crank trigger, and/or distributor wheel have? (any missing? all evenly spaced?)
neznam koliko je zuba, jel 32-2 ili 60-2
6. Is there a distributor? Single/Multiple Coils? Coil on Plug?
multiple coils on plug
7. Does this engine have a fast idle valve (IAC)? If so, how many wires are connected to it? Do you know if it is an on/off, pulse width modulated, thermal, or stepper type?
stepper, with 3 wires ----- jel na 24v 3 zice motoric lera, ja mislim da je?
9. Are you looking to build your own ECU from a kit or buy a pre-assembled ECU?
Pre-assembled ECU we want
10. Are you open to retrofitting a different ignition system such as the Ford EDIS distributorless system or one of our crank trigger kits if it
is determined that the MegaSquirt will not properly (or easily) control your factory ignition system? Many factory systems MegaSquirt can simply
take control of, some it cannot. EDIS to the rescue! It's cheap, simple and works great!
if there is no other way, yes
«
Zadnja izmjena: Pon 21:48:52 25.10.2010. Superfly TNT
»
Evidentirano
niza i gas!
TNT
Il Capo Di Tutti Capi
3.7
«
Odgovori #66 :
Pon 21:49:19 25.10.2010. »
evo dodao
Evidentirano
Grdi
3.0
Giulia Veloce
«
Odgovori #67 :
Pon 22:48:47 25.10.2010. »
Citat: MIKA 75 - Pon 22:40:21 25.10.2010.
Opet internet mehanicari,zakaj sam ja isel u skolu
da das odgovor na pitanje broj 5, sutra broji zubice pa javi, ti si isto u kombinaciji samo jos ni ne znas
Evidentirano
niza i gas!
lost
2.0
«
Odgovori #68 :
Pon 23:19:19 25.10.2010. »
Grdi remenica ti je 60-2 sa vr senzorom, radit će ti wasted spark, ne isplati se komplicirat sa senzorom bregaste...
kolko žica imaju bobine na 24? ako su 3 žice onda su 100% pasivne i treba ignition driver da im da struju da se "zapale"
Ako planiraš kompresor onda nemožeš imat itb... gore ide map senzor + kompresor, nevidim smisao + nemožeš vidjet tlak/vakuum...
Ja bi ti odma preporučio vems jer MS nemože dekodirat položaj radilice nešta sa brojanjem tih 60 zubiju, pa se onda desi da
pomakne iskru nekud bezveze i ode motor za par sekundi dok je u boostu, jako puno ih je tako završilo... Za domaći primjer pogledaj
Seb-ov punto turbo... To su ćisto informacije koje sam pokupio surfajući
Kad sam gledao koji ecu uzeti kad zbrojiš sve sve (razne dodatke ovo ono)šta ti treba tu negdje su cjenom i ms i vems...
Btw ako uzimaš vems uzmi odma i kutiju origigi i econoseal konektore sa žicama gore, samo se pospaja na postojeće senzore/ bobine i gas,
ušteda vremena a na kraju dok se pokupuju žice i sranja dođeš na isto...
Ili pogledaj megasquirt 3... ali to je addon board na addon board
Evidentirano
Grdi
3.0
Giulia Veloce
«
Odgovori #69 :
Pon 23:21:20 25.10.2010. »
pise kompresor ili ITB jer jedni bi jedno drugi oce drugo, nema govora nigdje da ce to biti zajedno na istom autu
Evidentirano
niza i gas!
Grdi
3.0
Giulia Veloce
«
Odgovori #70 :
Pon 23:23:42 25.10.2010. »
VEMS radi Muhar u ZG, pitao je 1000EUR za instalaciju, to je too fucking much...MSQ bi sa postrainom i po uradi sam modelu bio oko 2-3t kn
ti poznas VEMS?
Evidentirano
niza i gas!
lost
2.0
«
Odgovori #71 :
Pon 23:30:55 25.10.2010. »
Da, Damir Muha, on to ima u malom prstu
Ja sam ovak samouk + info sa neta i foruma pa sam složio sam, iako mora ić na valjke na mapiranje, tj može se i ovak vozit al nije to TO
+ ovaj osnovni config šta sad imam bi šljakao manje više kod tebe...
a iskreno to ti se čini puno tih 1000€ dok se ne upustiš u pizdarije
Mislim da su mene na kraju sve skupa toliko koštalo daj ovaj konektor daj onaj ...
aj idem vidit na diy kolko je msq
Evidentirano
lost
2.0
«
Odgovori #72 :
Pon 23:57:25 25.10.2010. »
ako uzmeš msq 2 2.57 u djelovima i par osnovnih stvari uz to bez sitnarija već je ispalo 2500kn + shipping + carina
+ neznam kako na njemu rješiti da tjera 6x bobine vjerojatno zato prića o EDIS sustavu. Vjerojatno se da al neda mi se sad tražit ak imaš koji link nekog ko je slagao, šibni da pogledam.
ista stvar kod vemsa izađe oko 3600 stim da nemaš poštarine i carine.. + dobiješ puno bolje konektore+žice, nemoraš ništa dodatno kupovat za tjerat te bobine, lako dokupiš samo egt senzor 60€...
gore je podrška za ler ventil, boost kontrolu itd...
Jedino ako imaš neku šemu da prođeš bez davanja i da nečeš koristiti ništa od ovih dodataka, pa ajd...
Oko 580€ izađe vems sa konektorima za injektore, žicama, kutijom wbo, svim driverima itd...
ekvivalent mu je megasquirt3
Kod njega je problem šta te kučište dođe 50€ i konektori muški+ženski sa par metara kabla su 100€
to sam uračunao...
Ja sam prvo išao kemijat bez toga, na kraju sam sve izvadio van i napravio kako treba
Msq ima konektor od printera i neke tanke žičiće pa to sve skupa košta 10€ ...
Evidentirano
lost
2.0
«
Odgovori #73 :
Uto 00:42:39 26.10.2010. »
pogledao sam malo bolje po diy autototune shopu bilo bi oko 600$ za: megasquirt 2 složeni, + kabal + wbo2+ konektori za injektore.
Tu ima dosta toga unutra
... možda bolje uzet složenog il eventualno dat nekom friku da polemi.
Vems možeš uzet i u djelovima na njemu je sve već gore osim konektora i drivera za injektore i bobine... to se polemi i stavi u kutiju... ispadne 130 eur jeftinije
Ugl 700kn skuplji od msq-a stime da može tjerat sekvencijalo sve injektore + ler ventil+ boost ventil+ direktno 6 bobina itd, a i morao bi na msq-u radit neke kemije da potjera te bobine...
Damir mi je donio u Zg vems djelove po cijeni koja je u webshopu...
Ma dalo bi se to možda i poštom provuć možda bez carine...prvi puta uzmeš samo ploćicu a drugi puta kutiju i konektore...(cca 35kn ti je poštarina)
A lambu možeš uzet sa ebaya onda izađe 60$ a ovako je 80eur, ista stvar i sa onim ekranom za vems... 85kn sa shippingom na ebayu 170kn u vems shopu...
U svakom slučaju šta god odlučiš bit če zanimljivo
To će biti nešta ko turbo saga na forumu
Evidentirano
kilson
3.0
Fuck me I'm famous!
«
Odgovori #74 :
Uto 11:28:43 26.10.2010. »
Grdi, ko ce vam mapirati bilo vems bilo megasquirt?
Evidentirano
Alfaholics CC
German wheel source
Ispis
Str:
1
2
3
4
[
5
]