Autor Tema: prelazim na benzin  (Posjeta: 2336 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

dexi_89@hotmail.com

• Gost
prelazim na benzin
« : Pet 21:00:06 22.05.2009. »
Znam da me svi smatrate ne bas pravim alfistom zbog toga sto sam do sada vozio cadjaru... :tup: I sam se slazem da to nije prava alfa ali svi moramo priznat da i ona moze lijepo potegnut kad je ispravna....svi znate da je moja otisla na vjecna lovista,a to  je sada iza moje garaze(na komsijinom placu jer mi je otac ne da u dvoriste utjerat i kaze da mu je dosta i alfi i mene)...sad je tome dosao kraj...pokusavam slozit 75-icu uz minimalna ulaganja...imam dvije polupane sasije...sad sam kupio jednu sasiju koja nije polupana od 1.8carb... fali joj motor,mjenjac,kardan,jedan blatobran,prednji odbojnik,far,zadnji trap i jedna torzija... ali u biti nije tako losa...ja pod garazom imam takav motor 1.8carb...imam karadan i mjenjac sa svoje slupane dizelke pa me zanima sta sekta misli uopce o motoru 1.8.carb?sta misli o tom motoru u kombinaciji sa dizelkinom getribom...koliko gutaju ova dva webera benzina i kakve mu svjecice najbolje odgovaraju...a pogotovo me zanima jel se moze torzija zamjenit jer je ova na njoj pukla ili presjecena neznam i koji je postupak zamjene?...cekam vasa misljenja i molim vas bez ustrucavanja...slobodno recite sta mislite...... ;)  

Offline giulia gt

• 2.5
  • **
  • "frgazer power"
Odg: prelazim na benzin
« Odgovori #1 : Pet 21:09:57 22.05.2009. »
1.8carb. je super motor samo da je dobar uostalom kao i svi drugi motori,svijecice mogu i ngk ja sam bio prezadovoljan i nisu skupe,dobro ulje,i da su karbovi dobro ustimani i da ne preljevaju,a td getriba mi se cini dosta duga radze slozi jednu dobru od 1.8,ako radi kako spada trosi ovisno o nacinu voznje min.9-10 l./100.
"power is nothing without torque"

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #2 : Pet 21:16:07 22.05.2009. »
1.8 carb ide dosta dobro ali neznam jel ce bit dobro s TD getribom

za prvu ruku oce ali ja bi gledao da nadjes 1.6 ili 1.8 getribu.

sto se tice ostalih dijelova, sve pase na sve.

e da i otkud ti prica da dizel nije alfa ili da nisi alfist ako ju vozis, dobar je to auto ali je ipak cadjavac pa te moramo malo zafrkavat.
« Zadnja izmjena: Pet 21:17:13 22.05.2009. Superfly TNT »

dexi_89@hotmail.com

• Gost
« Odgovori #3 : Pet 21:22:54 22.05.2009. »
1.8 carb ide dosta dobro ali neznam jel ce bit dobro s TD getribom

za prvu ruku oce ali ja bi gledao da nadjes 1.6 ili 1.8 getribu.

sto se tice ostalih dijelova, sve pase na sve.

e da i otkud ti prica da dizel nije alfa ili da nisi alfist ako ju vozis, dobar je to auto ali je ipak cadjavac pa te moramo malo zafrkavat.

Dobro onda ne dam ciganima guseno govno kako vi to nazivate hahahaha...pa neka za prvu ruku td getribe
pretpostavio sam da je preduga ali nema veze dok ne nadjem drugu.....a za torziju?jel komplikovano ju zamjenit?

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #4 : Pet 21:25:31 22.05.2009. »
nije ako ju uspijes izvadit, moras skinut vilice potpuno ili barem jedan saraf ( malo zakrenes vilicu da torzionka moze proc) jer ide samo prema napred van. imas topic o spustanju prednjeg kraja pa si prouci, tu je sve osim skidanja vilice i micanja torzionke skroz sa auta. recimo da je 90 % posla obavljeno

dexi_89@hotmail.com

• Gost
« Odgovori #5 : Pet 21:27:10 22.05.2009. »
nije ako ju uspijes izvadit, moras skinut vilice potpuno ili barem jedan saraf ( malo zakrenes vilicu da torzionka moze proc) jer ide samo prema napred van. imas topic o spustanju prednjeg kraja pa si prouci, tu je sve osim skidanja vilice i micanja torzionke skroz sa auta. recimo da je 90 % posla obavljeno

hvala proucicu znao sam da sam negdje nesto vidjeo,a to na spustanje dizanje prednjeg kraja...hvala puno...uskoro slike radova

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #6 : Pet 21:30:09 22.05.2009. »
razmontiraj cijeli trap i makni vilice, sve ukloni da ti ostane samo torzionka, tad ju probas izvlacit, ako nece udri po njoj ali stavi nesto na nju pa udri po tome, ako ne mrda udri sdruge strane i tako ju rasklimaj da popusti.

samo si zabiljezi koliko je bio kraj vilice udaljen od ruba blatobrana da imas nmjeru di ces ju vratit, ili podigni vilicu za xx cm ako oces spustit auto za xx cm
« Zadnja izmjena: Pet 21:31:21 22.05.2009. Superfly TNT »

Uzzy

• Gost
« Odgovori #7 : Pet 21:32:38 22.05.2009. »
Bravo  :bravo: i ja san se bas zazelija karburatora
Jedva cekan kad ce dva soma u pogon  :D:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #8 : Pet 21:33:56 22.05.2009. »
Bravo  :bravo: i ja san se bas zazelija karburatora
Jedva cekan kad ce dva soma u pogon  :D:

sta ima za radit na njoj? samo za tehnicki pripremit ili ma vecih radova?

Uzzy

• Gost
« Odgovori #9 : Pet 21:47:03 22.05.2009. »
Triba prominit kugle,krajnike,selene,nosace getibe,reparirat karbove,al sve djelove dobijam nove  ;)
Također tiba prominit glavni kocioni i sanirat par sitnica na limariji
Tjedan dana posla,al cu auto doslepat tek pocetkom 6 miseca

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #10 : Sub 06:33:16 23.05.2009. »

Put nazad ide van samo za spuštanje-dizanje uz pomoć navoja na torziji, treba ti koliko se sječam vida M10 s korakom navoja 1.25, nije uobičajen , par velikih šajbi, i veliki gedor kroz kojeg može proći M10.

Kad je jednom tako izvučeš put nazad, nauljiš dobro i zube i ležište i onda je lako izvuć i put naprijed.
___/=====\°/=====\___