Autor Tema: ljubetova plinska makina  (Posjeta: 102689 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ljube-kugla

• 3.0
Odg: ljubetova plinska makina
« Odgovori #270 : Sri 18:16:05 17.11.2010. »
spakovano na auto,napravljena cev,sajla je morala  biti duza za 10cm,posuda od lade,polugu sto ide na cilindru sam morao da skratim za 2cm zbog hoda poluge rucne,oprugu da vraca klip,od jugove sajle rucne

provozao i dok su se malo ulizale plocice i sad koci onako momacki,sa 30% manje natezanja
« Zadnja izmjena: Sri 18:19:21 17.11.2010. ljube-kugla »

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #271 : Sri 18:26:10 17.11.2010. »
Baš si kemičar, svaka čast.  :good:   E, da, SLIKE!!! :D:
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #272 : Sri 18:30:24 17.11.2010. »
sutra kad budem stelovao sajlu

veceras je bio mokar auto od kise a i prosao sam kroz veliku baru pa bi mi se sve cedilo po meni

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #273 : Ned 20:17:24 21.11.2010. »
nabavio sam manometar za vakum-pritisak za stelovanje karburatora

Offline giulia gt

• 2.5
  • **
  • "frgazer power"
« Odgovori #274 : Ned 22:57:56 21.11.2010. »
sad fali ili jos jedan ili tri. :nod:
"power is nothing without torque"

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #275 : Pon 08:24:34 22.11.2010. »
za sad cu sa jednim probati pa ako ne uspe onda cu traziti bar jos jedan

nisam siguran koliko ce biti precizan

problem je sto je na manometru colovan navoj pa sam morao i rezni alat da kupim da bi napravio prikljucke 1/4

Offline Boksi

• 2.5
  • **
« Odgovori #276 : Pon 08:27:22 22.11.2010. »
Češ sam štelati karbove ili ?? Imaš neke opširne slike tih uređaja? Mene jako zanima  :nod:
Alfizam

Offline Rusty

• 3.0
« Odgovori #277 : Pon 09:32:39 22.11.2010. »
Češ sam štelati karbove ili ?? Imaš neke opširne slike tih uređaja? Mene jako zanima  :nod:

Sa jednim manometrom će ih sam raštelavati  :DD: Šala ljube, baš me zanima dali ćeš uspijet sa jednim, iz svih dosadašnjih iskustava se pokazalo da su za dovoljno precizan posao potrebna 4.

Offline Boksi

• 2.5
  • **
« Odgovori #278 : Pon 09:35:27 22.11.2010. »
Sa jednim manometrom će ih sam raštelavati  :DD: Šala ljube, baš me zanima dali ćeš uspijet sa jednim, iz svih dosadašnjih iskustava se pokazalo da su za dovoljno precizan posao potrebna 4.

Dobro dobro nemam pojma koliko ih treba. Pretpostavljao sam da treba 4.

To bi meni olakšao posao pa zato pitam  :nod: ;)
« Zadnja izmjena: Uto 14:14:19 23.11.2010. Boksi »
Alfizam

Offline Rusty

• 3.0
« Odgovori #279 : Pon 10:05:02 22.11.2010. »
Svojevrememo, dok su te alfe, fiati i lancie na karburatore tu po Rijeci bile aktualne 10+ godina u rikverc, kolale su priče o dva tri "mačka" koji su mogli četiri karburatora naštelat na "sluh" ali nisam to nikad u živo vidio, dobrom opremom za štelanje smatralo se posjedovanje vakummetara na živu, pošto su dosta precizniji od onih sa kazaljkom. Nije da se neda naštelat bez toga, ali kad su u pitanju auti sa karburatorima štelanjem motora se dosta može utjecat na performanse, ljudi koji su imali opremu i znanje, najčešće su sa krbovima štelali i paljenje i eventualno platine (ko' je imao mehaničke) čak su po želji vlasnika mogli podesit (u nekoj manjoj mjeri jasno) odaziv motora razvijanje snage po okretajima ... da skratim, dali se da naštelat bez vakummetara ili sa jednim - da, ali onda bi auto trebalo odvest nekome ko ima s čim i zna pa vidjet razliku. Ljube vjerojatno zna ali nema sa čim, bar za sad, uspjet će on to naštelat ali ne 100%, za što ga u krajnjoj liniji i bk kad vozi na plin.

Offline Boksi

• 2.5
  • **
« Odgovori #280 : Pon 10:11:11 22.11.2010. »
Ja sam čuo za nekog tipa u Rijeci da odlično štela karbove i za neku sitnu cifru  :nod:. Još čekam da dobijem njegov broj.

A to na sluh sam čuo, tj. znam čovjeka koji tako u Medulinu štela na svojoj 33-ojci karbove svako toliko  :nod:
Alfizam

Offline Rusty

• 3.0
« Odgovori #281 : Pon 10:18:34 22.11.2010. »
štela na svojoj 33-ojci karbove svako toliko  :nod:

:DD: toliko o tome da ih uspije naštelat, Karburatore (ako ćemo bit kompulzivni) bi (dobra oprema i majstor se ovdje podrazumjevaju inače nema svrhe) trebalo štelat dvaput godišnje, proljeće i jesen znači nakon velike promjene temperature zraka npr kad temperature sa zimskih +/- 5 stupnjeva skoče na ljtnjih 20+ stupnjeva. Kažem kompulzivni bit, inače btk i ne oseti, ide kako ide  :sablja:

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #282 : Pon 12:57:21 22.11.2010. »
ono....nejde,nejde..pa stane  :shock:

:DD: :DD:
CH style

Offline Rusty

• 3.0
« Odgovori #283 : Pon 13:13:55 22.11.2010. »
E to!  :DD: :DD: :DD:

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #284 : Pon 19:52:27 22.11.2010. »
probao i ne valja,imam i neki obican manometar od meraca za krvni pritisak koji je precizniji ali opet nista i na krtaju na sluh ih vratim tamo gde su bili prosli put i bilo je solidno

i dok sam cackao rastelujem i paljenje i odem da provozam auto,pa stanem da pomerim razvodnik i krenem jos jedan krug i ispred auta gde sam izasao na put vidim da cudno vozi,i bez svetala pa malo po ivicnjacima malo po liniji i odjednom prelazi na suprotnu stranu puta i direktno se sudara sa autom sa kojim sam se mimoisao,udara sa mazdom 323f u golfa 2,golf ulece u kanal koji je prilicno dubok

okrecem se na parkingu i vracam nazad,jer nisam stigao da vidim koliko ljudi ima u kom autu,pomislio sam da su mozda povredjeni,covek iz golfa izlazi na suvozacevu stranu iako je na toj strani bio u kanalu,a vozac mazde cudnog izgleda lica,izlazi iz auta i sa zadnjeg sedista uzima neku kesu i krece peske pravcem kuda je isao,ovi ga zovu da se vrati a on kao da spava i hoda

kad se malo rascistilo,obisoa sam ih i dosao kuci,ubrzo cujem sirene hitne i policije,sto znaci da je vozac mazde verovatno dobio udarac u glavu,jer nije bio krvav ali je nenormalno otecen u licu,kao da su ga ose izujedale