Autor Tema: ljubetova plinska makina  (Posjeta: 102692 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ljube-kugla

• 3.0
Odg: ljubetova plinska makina
« Odgovori #180 : Pet 08:43:57 09.04.2010. »
Korektor kocenja ili ti peti kocioni ti je u kurcu.Takva prica je i meni bila.

to je stojka sklopljena kad sam se ja rodio,jer je 78. godine star nepunih godinu dana dobio far na far sa autobusom i bio pocepan kao papirna maramica,gde je cale i jedva ostao ziv sa sipkom u nozi i par povredjenih prsljenova

na staka je sklapan u novoostecenoj skoljki,onda je krenulo tapaciranje je islo postepeni,ovde su bila klasicna sedista a kasnije su bila u bordo plisu...

isti taj auto je narednih godina isao na gas pa zbog nedostatka prostora napravljen i karavan,slika je izvucena sa snimka sa kinoproektora

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #181 : Čet 17:56:05 10.06.2010. »
juce sam imao akciju zadnjeg ogibljenja,zbog velikih rupa i izuzetno loseg puta a vozim cesto u autu bar dvoje pozadi,pa sam pri malo vecoj brzini preleteo prego vagasa i talasastog puta

bilo je malo varnica od auspuha pa su i stos gume popustile,onda je procurio i amortizer zbog ostecenog semeringa,stavio druge remontovane amortizere i ubacim prednje opruge od BMW-a 5 na alfu nazad

BMW-ova opruga je niza od Alfine za skoro 5cm ali je mnogo jaca,visina auta je ista kao i sa seriskom ali pod ovim uslovima tereta,kao sto je boca za plin i alat

trdji je auyto ali moraju i tvrdji amortizeri jer ga prebrzo vraca,pa cu procurele da odnesem kod majstora za te stvari da ih napravi dvosmerne i tvrde

aj slikacu kad mi auto bude na klocnama

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #182 : Pet 18:59:50 11.06.2010. »
Opa, novi momenti!  :hm:

Koja serija petice, kravetina ili shta? I... Jesu li fabricke ili neke ofarbane? :good:
« Zadnja izmjena: Pet 19:00:30 11.06.2010. kilson »
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #183 : Sub 09:26:08 12.06.2010. »
fabricke od stare mislim da je E28,sa braon flekom tvrdoce,ako su od dizela onda su pretvrde ali nemam poima,navatacu komsiju sa 2.0 pa da vidim kod njega

najlepse se ponasa kad sednu dvoje pozadi,ali cekam druge amortizere da mi zavrsi majstor Goran,jer su ovi previse mekani za te opruge

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #184 : Sub 11:25:11 12.06.2010. »
 :super:

Meni je eibach pozadi, ali mislim da je ipak suvise mekan...
Alfaholics CC

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #185 : Sub 14:34:57 12.06.2010. »
evo sveza slika visine i debele hladovine u kojoj je izmereno 34.4*C

Uploaded with ImageShack.us

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #186 : Sub 14:36:24 12.06.2010. »
i dalje mislim da je veci problem u amortima nego u oprugama... da ne bude skakutanja po krivini sto je mnogo lose...

sto tvrdje opruge stavljas to ti treba bolji amortizer... kada kazem bolji... mislim na kontrolu... 1way, 2 way itd...

bilstein je 2 way... monroe npr. je 1 way za 75... kao za fiata...

sa extra tvrdim oprugama ne bih bio siguran da se vozim bez 4 way amorta... dakle da imaju i slow i fast compression i rebaund...

inace pri razlicitim brzinama auto bi se razlicito ponasao...

ovako sa stavljanjem samo tvrdih opruga na 2 way amorte dobijas da ti auto ili skakuce pri malim brzinama ili skakuce pri velikim brzinama... i jedno i drugo je lose za handling...

dakle ako samo ucvrstis amorte i opruge dobices skakanje u nekom rezimu voznje... i sigurnu nestabilnost pri kocenju po nasim putevima...

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #187 : Sub 14:50:40 12.06.2010. »
po meni je ovo dosta dobra opcija opruga jer sa bocom plina imam dosta velika propadanja,pogotovo kad vozim nekog pozadi sto se cesto desava,i sa stos gumama nije bilo bas dobro ali sam vozio i prilicno se lepo ponasao auto na zabacivanju dupeta i nije se nagonjao previse ali kad se optereti mnogo je struckao,jer bukvalno lezi na stos gumama

ove opruge su dosta tvrdje sto znaci i da se manje sabijaju a visina je odgovarajuca,ne ostaje labava opruga ni kad se podigne auto sto je takodje dobro

javljam detalje kad ugradim i pojacane amortizere

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #188 : Sub 14:55:19 12.06.2010. »
Hocu reci iz iskustva sam probao i dobre i lose i tvrde i mekane i rucno pravljene i kupovne amorte/opruge... ne na 75-ici na drugim kolima ali nebitno...

svako cackanje koje sam imao na kolima od strane sebe ili nekih mika i pera koji kao rade vesanje za trke i pune amorte, seku opruge itd... rezultovalo je dibalansom u nekom rezimu voznje...

ceo paket je proradio samo kada sam kupio opruge i amortizere koji su zamisljeni da rade zajedno i u sportskoj voznji... i dalje su bili neudobni pri malim brzinama ali nisu bili opasni i nisu mi skakali pri kocenju niti bili neupotrebljivi po mokrom...

Offline giulia gt

• 2.5
  • **
  • "frgazer power"
« Odgovori #189 : Sub 18:08:32 12.06.2010. »
a recimo da se stave koni stelujuci zuti i eibach pro kit.to bi se trebalo dobro ponasati. :hm:
"power is nothing without torque"

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #190 : Sub 21:33:09 12.06.2010. »
u tome i jeste problem sto vec duzi niz godina nema nikakvog hvaliteta,i ono sto malo valja se prebralo

ja sam probao svasta,krenuvsi od lamela preko kocnica i trapa do ogiblenja

sa lamelama koje trzaju,kocionim plocicama sto skripe ili jedu diskove a ne koce,delovi trapa koji traju samo dok prodjes tehnicki,amortizera za serisku voznju koji imaju ime kao i prasak za ves,a traju jedva par meseci

e onda smo poceli da trazimo hvalitetan remont,pa tako smo usavrsili trapove koji su se i na trkama i taxiju pokazali odlicno,amortizeri po zelji,lamele koje trpe velika opterecenja i maltretiranja,kocione plocice koje koce i kad se usijaju

ali kad ti neko za neki remontovan deo da garanciju to ipak nesto znaci

ako ti kupis deo i ugradio si ga a on crko odma ili za kratko vreme ili cak ne odgovara,mnogi nece da prihvrate i zamenu isti
« Zadnja izmjena: Sub 21:36:25 12.06.2010. ljube-kugla »

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #191 : Ned 00:05:23 13.06.2010. »
a recimo da se stave koni stelujuci zuti i eibach pro kit.to bi se trebalo dobro ponasati. :hm:

Meni se to ponasalo bezveze... Napred vozim gasne H&R koji su extremno tvrdi na sabijanje, pozadi je bio Koni Sport sa Eibach pro kit i auto bi bio super za drag race, nista drugo. Koni Sport je mekan na sabijanje, a tvrd na izvlacenje. Ovakva varijanta kao kod mene, u krivini gura nos napolje kao kreten, a kada ga hoces zabaciti ili to uradis na jedvite jade ili se okrenes momentalno.

Meni sad treba jos tvrdji setup pozadi. Jamal, jesi li ti ugradio Bilstein B6 pozadi?
Alfaholics CC

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #192 : Ned 01:15:42 13.06.2010. »
Da, B6 svuda, znacajno tvrdje od fabrike ali ne znam... cini mi se da su previshe brzi... i compression i rebound... pri malim brzinama su truckavi i tvrdi veoma ali kada predjes 90-100 tu pocinju da hvataju kako treba... i opet se izgube preko 160-170 kada mozda i opruge izdaju...

meni nije tako izrazen understeer... mogu zabaciti auto lako od kako sam stavio michelinke pozadi... sa barumkama sam imao taj nagli izbacaj koji je tesko uhvatiti i koji vodi u okretanje... michelinke su tvrdje i lakse proklizaju... tj. osetis im granicu lakse... sa mekanim gumama i tvrdim vesanjem turbo je bas zajeban za voznju...

dok ts koji ima standardno camac vesanje sad... on je dobio neke monroe sensatrack ili nesto tako mekano ni sa tim barumkama nije pravio frku vrlo neutralno kretanje sasije pri bilo kakvom izivljavanju... kad ukocis u krivini ceo auto poleti u stranu... i onda ga korigujes gasom ili volanom kada pustis kocnicu, nema ni preko nosa ni dupe ne izlece... sve cetiri proklizaju u pravcu inercije... 300x laksi za kontrolu i hvatanje od tvrdog i niskog vesanja na turbu sa istim gumama i felnama...

sta je kod tebe frka? imas understeer koji vodi u zakasneli oversteer...?

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #193 : Ned 01:46:46 13.06.2010. »
Danas sam ga malo peglao po Huji - ubacio sam pozadi Bilsten gasni umesto Koni-a. Rekao bih da u krivini ima malo oversteer-a, pa ga moram energicnije zhvaknuti da bi dodao understeer. Pozadi sam vozio bravuris 15-ice, napred bravuris 16. Generalno bih ga voleo josh uchvrstiti pozadi, ali ne znam kakav je ovaj moj Bilstein (nema oznake) u odnosu na B6..  :neznam:

Negde sam nashao samo oznaku Bilstein heavy duty, predpostavljam da je to neka starija serija pre sadasnjih B4..?

Izgledaju kao na slici, ali nemaju nikakve nalepnice niti oznake. Edit: Sad sam pretrazhivao po nekim katalozima i od prilike su: F4-B46-1176-H0

Interesantno je da ih nema u Bilstein-ovom katalogu, a po netu se prodaju uglavnom u Americi...

[privitak je izbrisao admin]
« Zadnja izmjena: Ned 01:57:18 13.06.2010. kilson »
Alfaholics CC

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #194 : Ned 02:46:23 13.06.2010. »
a da pokušate kopirat Miku? Koliko znam on se ne žali na setup.
Mislim da ima Apex federe i koni straga.
kaj ima napred neznam al auto leži brutala.
stojadin, milicija edišn