0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
ma ok šta ima 8 rupa al kaj je čovjek sam bušio to jel kombinacija 4x100 i 5x100 nisam do sad nikad čuo a ni vidio
vidio sam ja jednom,ima i originala sa tom kombinacijom
u jednoj od rupa nastaje jeba, nacrtaj na papir pa probaj smjestiti 4x100 i 5x100 u istu kruznicu
eto probajgovorimo o kružnici
ali ima 8 rupa! ne 9! onda je moguće!
ako su prave 4 sa razmakom od 100mm, a na istoj (njihovoj) kružnici druge 4, onda su i te druge sa razmakom od 100mm, tako da to nema smisladruge su, vjerojatno, sa drkčijim razmakom između sebe ali tada nisu na istoj kružnici... razumiš?
da pojasnim sa slikom ista ta shema je bušena na felgama(ili moguće obrnuto,da je na 4x100 bušeno 5x100)dakle gornju rupu dijele 4x100 i 5x100.....sa dvije crte su ostale rupe od 4x100 a sa jednom crtom rupe od 5x100
4×100 i 5×100 nemogu bit u istoj kružnici
mene zaintrigiralo malo, pa evo kaj sam nasao "Pitch Circle Diameter, označava promjer kružnice koju čine središta vijaka koji drže felgu. Važno je znati i to što je Shema vijaka = (broj vijaka × PCD) označava razmak vijaka. Ako niste do sada primjetili, znajte da ne paše svaka felga sa 4 vijka na svaki automobil sa 4 vijka... 4 × 100 znači da felga ima 4 vijka koji formiraju kružnicu promjera 100mm"
jedna rupa od 4x100 i jedna od 5x100 su iste,ostale se mjere po njima,2 rupe imaju jako tanku stijenku između ali to nesmeta(dakle di su dvije od 4x100 i dvije od 5x100 najbliže) ista stvar kao i sa adapterima sa 4 na 5 rupa.3 šarafa adaptera stavljaš u glavčinu a četvrti prolazi kroz felgu i adapter u glavčinu