Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 128103 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline giulia gt

• 2.5
  • **
  • "frgazer power"
Odg: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV
« Odgovori #1380 : Čet 23:39:05 31.03.2011. »
jedina pametna je ako si pricao bas sa vlasnikom auta koji se zove klaudio,da mu ne vjerujes ni pola od toga sto ti je nakenjo,kakvih 240 od pouzdanih izvora sam cuo da mu u zadnje vrijeme nije turbina bas radila,i usput covjek zivi kojih tri km. od mene tako da se u malom selu sve zna. ;)
"power is nothing without torque"

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #1381 : Pet 00:18:55 01.04.2011. »
Pazi smrdi mi na protokomer ili dovod i razvod goriva... zapuseni injectori, regulator pritiska, neispravan senzor temperature u afm-u...

dakle ako toliko preliva treba naci zbog cega...

ovaj auto trosi...

ne zaboravi da kada udje u boost od trosi 2x puta vishe nego obicno...  i to je 2x optimisticno...

sve se svodi da mu nesto govori da mu treba vishe goriva nego sto mu realno treba... a to je...? afm? regulator? pumpa? injectori?

nemam predstavu kako istestirati afm... ja sam kupio drugi neotvoreni na kraju i resio problem i cimanja od 1000-1500 rpm-a i potrosnje u mirnoj voznji po gradu...

injectori se daju proveriti... protok i ujednacenost... pumpa... pa moze i ona... prosto... lit/min... regulator... manometar... 2.8 bara na leru... 3.2bara pri davanju gasa...

i onda treba proveriti sve mase... jer je ovo analogna tehnologija... i ako mase nisu dobre i centrala dobija pogresnu informaciju o otporu... i onda sve vrednosti o temperaturi i ostali slicni senzori vishe ne daju tacne podatke...

jbg... mnogo drndanja a nemamo pravi alat... za ovo tehnolosko cudo iz ~1976...

takodje TPS mora biti nastelovan kako treba... dakle otpor veoma precizno jer i on utice na potrosnju i rad... to je jedino kako komp zna kada da obogati smesu i koliko... svo obogacenje pri ubrzanju se cita sa TPS-a...

I da se podsetimo na kraju... pierburg konekcije... gornje crevo WG, donje izlaz sa turbine, suprotna strana gde je 1 konektor na separator para... 3.2mm ili manje crevo ako mozes da ga navuces na separator :) i + na pierburgu prema vozacu...

spoji lampicu na pierburg... pogledaj sta se desava... sto vishe pulsira to vishe boosta pusta... u pocetku nece pulsirati bice zatvoreno kolo... svetlece non stop... ako ti ne pusta centrala tj. pulsevi ostaju na jednakim razmacima onda ti curi boost negde... ako ti pusta centrala tj. ubrzavaju se pulsevi progresivno onda baca u safe mod i detektuje neki "knock" koji moze biti svasta...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1382 : Pet 00:42:11 01.04.2011. »
Ima logike ispitati sve ovo što pišeš, samo dvije stvari bi isključio - na boostu se nisam ni vozio, osim ono malo kada sam iskopčao pierburg, AFM mi isto neotvaran, prebacio sa qv, za to sam je najviše i uzeo :). S druge strane nešto mora biti, poptrošio sam 30 l goriva od nedjelje kad sam stavio drugi rezervar a prešao oko 140 km  :joj:

TPS nisam provjerio, to bi mogao sutra, ovo ostalo mislim da sam sve već gledao.

Ako me možeš podsjetiti između kojih se žica mejre otpori na TPS-u, to sam zaboravio.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #1383 : Pet 10:24:45 01.04.2011. »
Crna i zelena treba da je 0.860V...

Inace kako sam ti ranije rekao... jedini nacin na koji ecu zna koliko goriva da baci je preko TPS-a... tako da li si u boostu ili nisi... on to ne zna... svaki put kada ti noga predje 50% pozicije pedale gasa on gura gorivo kao da jesi u boostu... a ako patosiras pedalu... dakle preko 90% smatra se WOT i onda ide goriva koliko god moze unutra :) tada se potrosnja ne zna... i bolje je...

ali centrali je svejedno da li ti gura 0.1 bar ili 1 bar... ona to ne zna... ona zna samo koliko si pritisnuo pedalu... i prema tome daje gorivo... i naravno obrtaje... kao i kolicinu usissanog vazduha... sto je neki nacin da zna opterecenje naravno...

ali kolika je razlika u otvaranju AFM-a na 0.3 i na 1 bar... jer je na 5000 rpma on skoro potpuno otvoren a koliko boostuje ne utice na to nikako... tako da taj metod kontrole takodje propada kod turba... on ce potrositi gorivo isao ili ne isao brzo...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1384 : Pet 10:56:05 01.04.2011. »
Da j... majku  :nod:

Ništa, danas multimetar u ruke i po redu; senzor temperature, knock, AFM, TPS, AAV, pritisak goriva...

TPS se može očitati mislim i nakom od pinova na ECU od ubrizgavanja, samo ne znam na kojem napamet. Moram naći one papire gdje piše...mislio da mi neće skoro tebati pa zametnuo negdje

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #1385 : Pet 11:05:53 01.04.2011. »
Ja bi prvo osposobio qv da vozi da vidiš kako on radi. Ako on radi već si na 75% puta rješenja problema. A uvijek možeš sve prebacit sa QV-a uključujući instalaciju.

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #1386 : Sri 18:23:04 20.07.2011. »
Citat: gargamel

slikao neki dan u Velikoj, apoteka na kat  8)

evo komentara sa jednog drugog foruma  ;)

Offline majstor75

• 3.0
  • lipo ide zadovoljan sam
    • http://www.facebook.com/mario.jurlina
« Odgovori #1387 : Sri 19:41:56 20.07.2011. »
nisam ju vidio u živo ali tu na slikama je stvarno savršena! jakooo jakooo lipa!  :slin: :slin: :slin:
Alfa se lako zgadi čoviku ako nema pravog majstora jer su jako specifične i skupe za odrzavanje...  by Nikola Božić

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #1388 : Sri 21:47:42 20.07.2011. »
nisam ju vidio u živo ali tu na slikama je stvarno savršena! jakooo jakooo lipa!  :slin: :slin: :slin:
je lijepa je al neide  :DD: :truba:
stojadin, milicija edišn

Offline tomo75

• 3.0
  • KUM
« Odgovori #1389 : Sri 22:44:11 20.07.2011. »
kaj nejde ne kenjaj :tup: :tup:
samo te gas može spasit?

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #1390 : Čet 00:08:20 21.07.2011. »

ide malo bolje nego tvoja  :DD: :DD: :DD: puno bolje  :ruganje: :ruganje:

:DD: :DD: :DD: :truba:
CH style

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #1391 : Čet 00:15:14 21.07.2011. »
kaj nejde ne kenjaj :tup: :tup:

pa moram malo srat ne.
Moram reć da kad sam se vozio sam se malo razočarao, nije bilo onog kompletnog divljanja, zato jer je raštečana bila, moguće d aje nikola to riješio u međuvremenu. Al je auto apoteka.

@igor ko da je moja neko mjerilo možda ko mjerna jedinica za kramp  :DD: :DD: :DD:
stojadin, milicija edišn

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #1392 : Čet 00:21:00 21.07.2011. »

@igor ko da je moja neko mjerilo možda ko mjerna jedinica za kramp  :DD: :DD: :DD:

:ruganje: :ruganje: :ruganje:

:D: :D:
CH style

Offline RUDI-Zd 75

• 3.0
  • -Volim Alfe 75.....
« Odgovori #1393 : Čet 09:23:06 21.07.2011. »
-A di je Turbo..........nema ga čuti-ni viti....... :82:
-Alfa Romeo 75 3.0 V6 EVOLUZIONE
-Alfa Romeo 75 2.0 TS x3
-Alfa Romeo 75 1.8T -America
-Alfa Romeo 75 2.4 TD (3,0 V6),(2,5 V6)..?
-Alfa Romeo 75 1,6
-Alfa Romeo 155 2.5 V6....
-Alfa Romeo 156 SW 1.9JTD
-Vespa PX200E  x3
-Vespa 125P

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1394 : Čet 17:43:28 28.07.2011. »
Evo turbo radi ka crnac prijatelju. Otišao mudri u privatnike i sada nema više zajebancije  :nod:  :truba:

Alfa se vozi 2 puta mjesečno. Nisam ništa radio na njoj planiram ovih dana. Napravio sam je ono zadnje što sam radio nekako da puni oko 1,1 bar i išao auto bolesno. Sada sam nedavno vratio u normalu bilo me strah da nešto ne blekne na njoj ili da ne bleknem ja negdje s njom, ali sada mi je stalno baca u safe, tako da ne puni ni 0,65, nego 0,3. Imam jedan video kako vrti guzicu na 1,1 bar. Ko ringišpil ljudi moji. Ubacit ću ga jedan dan kad stignem.

Ono što me iskreno najviše mući na njoj je kad stoji većinom duže i kad je upalim dimi strava jedno minutu dok ne izbaci ulje iz cilindara. Moja je prepostavka da su gumice ventila prilično u banani i da one propuste dok stoji tako duže. To sam mogao promjeniti kad sam radio glavu, a nisam, bibor  :tres: Bit će ovih dana kad se uhvati vremena izgleda opet glavu gore.

Dalje, raspitujem se malo o ubacivanju neke manual boost kontrole, ne vrijedi se drkat s ovim puni ne puni.

Napisat ću sve ovdje pošto nisam puno po forumu...
Tražim i dalje distance, barem za nazad oko 20 mm ili 25, tražim i dalje mlaznicu lijevu za pranje farova (Mika mi dao jednu, ali takvu već imam, može i zamjena lijeve za desnu :))

Mogu povoljno riješit Selenie ako netko bude trebao.

I da, što se ove slike tiće, to sam u pretprošlu nedjelju bio na bazenima tamo di smo imali susret, sviđa mi se kako ju je tip uslikao i komentar mi se siđa još više

Pozdrav i  :sablja: :sablja: :sablja: :sablja: