Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 128161 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
Odg: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV
« Odgovori #1320 : Pon 09:39:02 15.11.2010. »
1.2 bar ok, ali na kom gorivu?  :hm:
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #1321 : Pon 09:55:22 15.11.2010. »
Dajte vi meni obajsnite kako čitate taj satić turbine, jer meni i dalje nije jasno zašto mi je 1 na prvoj crtici, a max. 2,5 bara. Gdje je tu 0,65 ili koliko već mora puniti? I zašto je to tako, a ne kao kod npr. lancie gdje je normalno 0,6 na pola skale.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #1322 : Pon 10:19:17 15.11.2010. »
Citat:
1.2 bar ok, ali na kom gorivu?

Konkretno 1.2 bara i sada 1.3 bara koliko fura su na 100 oktanskom shellu koje imas na svim pumpama u grckoj...
To i nije toliki problem jer on radi sada na 2* BTDC paljenju... i ima odlican odziv... kod nas bi furao verovatno 5-6* BTDC i mogao to imati...

knock ubijas retardiranjem paljenja... prosto je... zavisi kakvo gorivo imas slusas za knockom i guras ga unazad dok ne prestane...

Meni je auto radio na 1 bar opusteno ali na 8* BTDC jer nemam komparator da prestelujem bregaste niti drugu usisnu bregastu kao on...

realno, sve sto je on uradio za to je promenio usisnu bregastu na 10548 sa 10.5mm liftom prebacio ovu usisnu na izduvnu, promenio regulator pritiska goriva za stelujuci, napravio ventil na crevu od WG-a da moze lako da steluje boost bez pierburga naravno i to je to... on je doduse cipovao ecu da iskljuci kontrolu boosta ali moze i bez toga...

e sada se tu vidi neefikasnost ovog setupa... jer ako si pratio onaj lik sa duettom iz nemacke fura isti boost sa drugim delovima motora i intercoolerom i pravi 305hp... dok ovo na istom boostu vuche 210 hp... dakle razlika u drugom ecu-u, bragastima, izduvnoj grani i turbini je ogromna...

i naravno obadvojica su obrijali glave... jim-ova glava je 0.4mm obrijana za 8.0:1 a ovaj nemac je spustio za 1 mm mislim da bi bodio 8.5:1 ili cak nesto malo vishe... sa standardnih 7.5 bi mogao vishe boosta da furas ali je sa vecom kompresijom vozljiviji i brzi na odzivu...

Citat:
Dajte vi meni obajsnite kako čitate taj satić turbine, jer meni i dalje nije jasno zašto mi je 1 na prvoj crtici, a max. 2,5 bara. Gdje je tu 0,65 ili koliko već mora puniti? I zašto je to tako, a ne kao kod npr. lancie gdje je normalno 0,6 na pola skale.

pa prosto... ovaj satic kao ide do 2.5 bara... bas kao...  0.6 ti je tamo gde treba da bude.. pre 1... dakle dole na dnu... verujem da je sve preko toga laz... mozda do 1 drzi kako treba ali ne verujem da pokazuje posle toga kako treba... staviti 2.5 bara satic na 0.6 bara motor je sumanuto... ali to je alfa... sta si drugo ocekivao...
« Zadnja izmjena: Pon 10:25:42 15.11.2010. JaMaL »

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #1323 : Pon 17:09:32 15.11.2010. »
pa prosto... ovaj satic kao ide do 2.5 bara... bas kao...  0.6 ti je tamo gde treba da bude.. pre 1... dakle dole na dnu... verujem da je sve preko toga laz... mozda do 1 drzi kako treba ali ne verujem da pokazuje posle toga kako treba... staviti 2.5 bara satic na 0.6 bara motor je sumanuto... ali to je alfa... sta si drugo ocekivao...

Meni je 1 na samom dnu nema ništa ispod 1.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1324 : Pon 17:35:29 15.11.2010. »
iza bi ju trebalo malo prosirit..........nekako mrsavo izgleda...........
i btw dosta sicusne izgledaju ove 16-ice..........

Izgledaju mršavo baš zato što su uvučene, to sam skužio. Te felge ti imaju ET nekih 35 mislim ili čak 38, iako to nigdje ne piše, ali tu je on negdje kod 164.

Što se tiće ovog satića Interceptora buni što 1 piše dolje skroz kod 1. crtice, a odnosi se u biti na 3.. Znači 0,65 je između 2. i 3., bliže 2. normalno, a pokazuje kao do 2,5 jer su to bili najjeftiniji satovi zamjerenje pritiska koji su se mogli nabaviti u to vrijeme  :nod:

Jedna stvar koja mi još uvijek nije jasna, sa oba sata mi je pokazivao pritisak oko 1,5 sa starim čak ujenom tenutku i oko 2, a auto mi nije štucno ni u jednom trenu, osim kada je potrošio gorivo a potrošio ga stvarno brzo.  :nod:

Bit če ugl. da ni jedan ni drugi sat ne pokazuju kako treba i mislim da tko se hoće zajebavat sa boostom si terba svakako nabaviti neki precizni sat za pritisak i to ću i napraviti,

Ne mogu ni odvrnuti još uvijek šipkicu WG-a, jel ima netko sistem? Kako se ona skida?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #1325 : Pon 17:56:15 15.11.2010. »
ne odvrces sipkicu...

Skines klip (1) sto drzi rucicu... tj. ako ga jos uvek imas... ja sam ga bacio jer nema sanse da spadne nikako...

Odvrnes sraf (2) sto osigurava donji deo rucice...

Odvrces ili zavrces kraj sipkice (3) sve zavisi jer zelis da je skratis ili produzis...

to je to...

radi samo na hladnom motoru pre paljenja ako volis svoje prste... ;)

[privitak je izbrisao admin]
« Zadnja izmjena: Pon 17:57:12 15.11.2010. JaMaL »

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1326 : Pon 18:16:12 15.11.2010. »
 :nod: Ma znam ja kako, samo ne mogu odvrnuti maticu 2  :nod:, za to pitam jel se vadi nekako cjela šipkica? A što se tiće onoga da šipkica ne može pasti kad skineš osigurač, samo se nadaj  :DD: Ja jučer skinuo osigurač i ispao mi negdje na zemlji i milsim si hoću ga k tražit sad po mraku, ne može to pasti... Krenem kući od Tomislava i nakon dva km samo odjednom padne pritisak turbine. Stanem ja, vidim pala šipkica i ništa, vraćaj onako na vruće, j... sam joj sve.  :nod:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #1327 : Pon 18:18:13 15.11.2010. »
Ja sam kupio auto bez osiguraca... i jos uvek ga vozim tako... nikada mi nije spala... :)

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #1328 : Pon 20:29:32 15.11.2010. »
 :DD: očito ga ne voziš "muški"  :DD:
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1329 : Sri 21:35:15 17.11.2010. »
Ja sam kupio auto bez osiguraca... i jos uvek ga vozim tako... nikada mi nije spala... :)

Pogledaj bolje, možda nemaš osigurač  u onoj rupici, ali terbao bi biti jedan mali seger uz samu šipkicu.

Inače, danas sam pokušao uštimati paljenje i ler da bude na cca 950 i nema šanse....ler mi varira za po 100 obrtaja i ne mogu ga smiriti. Da li je to do ler ventila ili što još može biti?

Da to ne bude sve, poćeo mi curiti rezervar, satić pritiska turbine mi reagira samo na jači impuls, odnosno samo kad izbacim piserburg, rasulo živo ugl.

Tražim satić pritiska turbine ako ima netko neki preciznijiza prodati, u ovaj original se ne mogu pouzdati, htio bi izbaciti ventil i naštelati šipkicu, ali ne usudim se ovako baš. Do koliko može puniti ovakva turbina najviše, ako nije kontrolirana, zan netko?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #1330 : Sri 22:51:16 17.11.2010. »
Ma veruj mi nemam ga.. ja to stelujem 2x dnevno... :) toliko je zategnut i toliko se tesko skida da mi ponekad trebaju klesta da ga nategnem i svucem sa turbine... :)

a setanje lera ti moze biti od negde falsh vazduha koji ti vuce usis... ili nestabilnog pritiska goriva... prljavih injectora...

ako je AAV sjeban onda ce ti samo podici ili spustiti ler ali nece setati...

kako ti curi rezervoar od cega? kako je izrdjao u gepeku? na tsu razumem ali na americi... ne znam...

a uvek mozes iskopcati knock senzor... jer on je odgovoran za sve regulacije paljenja i ubijanje boosta...

da malo pazljivije citas napisao sam da ova turbina ne moze puniti preko 1.3 bara i to samo u uskom delu obrtaja... 1.2 je najvise sto moze da drzi stabilno...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1331 : Čet 09:25:23 18.11.2010. »
Ok čitao sam već ovo za pritisak, ali kako onda blekne brtva, čitavo sam na više mjesta da 1,2 tjera bez neke velike bojazni po motor.

A ovo za nemiran ler, vjerojatno da i je falsh, a rezervar mi curi tamo di je curio i prije - na samo, izlazu kod crijeva što ide na pumpu, imao sam tamo malu rupicu i sanirao je nekom masom, ali očito benzin popapao masu.

Idem šarafati

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #1332 : Čet 10:05:45 18.11.2010. »
jer ovaj fabricki dihtung nije pravljen za to... slab je... tj. obican je...

za sve preko 0.9-1 bar se stavlja jaci dihtung... a i za to ako ne zelis da razmisljas...

imas one malo cvrsce.. od kevlara ili slicno... i imas one sa celicnim prstenovima i usekom koje mogu da drze preko 2 bara...

cela poenta je da klipovi i klipnjace mogu da izdrze i 1.5 bar pritiska lagano... ali dihtung nije pravljen za to fabricki...

Offline MIKA 75

• 3.0
  • alfa 75 3.0 12v
« Odgovori #1333 : Čet 10:16:37 18.11.2010. »
Ok čitao sam već ovo za pritisak, ali kako onda blekne brtva, čitavo sam na više mjesta da 1,2 tjera bez neke velike bojazni po motor.

A ovo za nemiran ler, vjerojatno da i je falsh, a rezervar mi curi tamo di je curio i prije - na samo, izlazu kod crijeva što ide na pumpu, imao sam tamo malu rupicu i sanirao je nekom masom, ali očito benzin popapao masu.

Idem šarafati
Stavi metalni dihtung i gas
Streha,bok,kotaci

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1334 : Čet 16:47:07 18.11.2010. »
Danas skinuo sat još jendom da vidim da ne jebe neka masa stvar oko brzinomjera i satića turbine, rastavio sve kontakte i našpricao kontakt sprejem. Brzinomjer ni da bi, ali satič proradio fino...

Onda sam išao odvrnuti šipkicu na WG i puče ko staklo  :tres:

Btw probao sam iskopčati konektor od knocka, ali ne ide auto nikako, ne znam iz kog razloga
« Zadnja izmjena: Čet 19:31:55 18.11.2010. TURBO »