Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 128464 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
Odg: Alfa 75 Turbo America i 1.6 i.e.
« Odgovori #1155 : Sub 21:17:34 04.09.2010. »
nisam jos, imam problem naci mesto za nju... tj. provuci kabl u kabinu... a ne bih da busim patos... nije zdravo... ne smem ni pored motora zbog toplote od turbine... a ne mogu u motornom prostoru jer je preblizu turbini zbog toplote gasova... razmisljam... gde... bice cim se moj auspuh majstor vrati sa odmora... pa da dignemo auto i polako nadjemo mesto...

i naravno da mozes, dogovoricemo se... ne znam koliko ce to biti pouzdano zbog razlika u motoru ali ajde...

a to sto ti puni manje moze biti do afm-a... ja sam imao taj problem... previshe goriva pa se gusio i stucao na boostu... onda premalo pa nije bio srecan u visokim obrtajima i nije zeleo da puni do kraja boost i opadao je sa obrtajima... jedva sam ga nekako nastelovao da radi...

ja sam imao problem da je sa iskljucenim pierburgom iz struje boost bio obranicen na 0.4... kada sam ga prikopcao proradio je an 0.7... nije mi bas logicno ali ajde... sad radi...

to sto ti ne boostuje je ili do paljenja ili goriva... jedno je pomereno od ta 2... dakle ili bregaste/razvodna ruka timing ili afm ne daje dovoljno ili daje previshe goriva... na to se obicno svodi sve...

meni po ovom vremenu, toplom, varira boost od 0.5 do 0.8 sve zavisi od toga koliko stojim na semaforima i po guzvi... juce sam se vozio po hladnom vremenu ~18c je bilo... punio je svih 0.75 u prvoj vec bez problema... sto se po toplom ne desava... u prvoj mozda napravi 0.4 max tek u drugoj kada se intercooler malo rashladi imam oko punog boosta ~0.6-0.7...

moze sa skracivanjem sipkice da se natera da tera pun boost i po toplom vremenu ali onda kada zahladni moze da odleti preko 1 bar sto nije pametno...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1156 : Sub 22:53:24 04.09.2010. »
Mislim da je kod mene to stvarno do Afm-a, evo sada sam došao iz grada auto mi je išao super za atmosferca, jer turbina ni da bi. Vjerojatno viška goriva sa trenutnim podešenjem i onda mu to do određene granice štima, ali poslije ga ubije.

Paljenje može bježati nijansu, zbog dva puta obrađivane glave, po tome bi ga terbalo staviti ranije ili? Bregaste su u fazi, nedavno sam ih fino štelao, bez komparatora doduše, ali ako ga to smeta, nek se je..

Sutra ću pomicati kotačić na AFM- u zub po zub i gledati kako mi najbolje boostuje, do sada sam gledao kako mi prima gas iz niskih, a slijedeći tjedan pošto svakako moram skinuti auspuh (jer skidam kardan 16. jubilarni put) i povariti ga, pa na ekotest još jednom, valjda ću ga dobiti da bude kako treba.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1157 : Pon 15:40:56 06.09.2010. »
Smanjio sam na AFM-u za jedan zub, auto malo ljeniji iz niskih, ali bolje puni i ide u visokima, dok rješim auspuh pa ću još jednom na ekotest.

Srednji lonac ide komplet van i umjesto njega cjev, glasniji auto neće biti puno, a na njemu mi svejedno pušta, a i zapinjem stalno s njim negdje, koji će mi to

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #1158 : Pon 22:00:55 06.09.2010. »
Heh...

evo ti ozbiljan 1.8t... stim da je ovo jos i 1750 obican... cak nije ni turbo originalni... dakle slabiji je motor konstrukcijski... no nebitno...

u duettu je motor njegov originalni...

ako izbrojimo 0-200 za ~16 sek... :) tako to ide kada se sredi... pogledaj mu samo obrtaljku :)

samo poslusaj drugi video :) i to je "samo" 280ks sto je opusteno za ovaj motor da izdrzi...

<a href="http://www.youtube.com/v/moI9kF6MLTM&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/moI9kF6MLTM&rel=0</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/cW6pwlgXjbc&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/cW6pwlgXjbc&rel=0</a>

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1159 : Uto 09:10:13 07.09.2010. »
Ovo je bolest, ne bi htio da moj auto tako ide, pa da me netko špahtlom struže sa nekog zida  :nod:

Pitanje je koliko i na ovom prvom videu auto ima konja i koja je turbina unutra, to 75-ica sa serijskom turbinom ne može sigurno, pogotovo ne moja. Treba uzeti još u obzir da je duetto pun k lakši od 75-ice, ali da leti, leti

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #1160 : Uto 09:36:27 07.09.2010. »
No comment.  :respekt:
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #1161 : Uto 10:04:20 07.09.2010. »
Heh prvi videu je pre drugog... u drugom je tek sve sredjeno kako treba... tj. kako njega zanima... za svakodnevnu voznju...

imam i par slikica motora... sve je veoma lepo spakovano... nema bas mnogo mesta u haubi ali stalo je... inace unutrasnjost motora nije dirana... sve je fabricki... samo je dodao intercooler, granu turbinu, usis, externe injectore i drugi komp... naravno razvodna ruka i bobine su otisle ali to se podrazumeva... nista ozbiljno nije radjeno na unutrasnjisti motora...sem sto su bregaste pomerene... jer taj motor vec ima one sa 10+ liftom... samo ih je ufazovao drugacije...

[privitak je izbrisao admin]

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #1162 : Uto 10:54:22 07.09.2010. »
uff to je veselje po ovakvom kišnom danu  ;)

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1163 : Uto 11:57:30 07.09.2010. »
To je ringišpil po ovakvom vremenu  :nod:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1164 : Čet 13:31:33 09.09.2010. »
Danas mi je auto na dizalici kardan i auspuh idu dolje, pa sam usput pogledao još jendom onu sponu koja kao lupa i sada imam osjećaj da mi u biti ima lufta u kučištu letve. Jel netko imao taj slučaj, jel imaju neke pikse unutra ili što?

Offline giulia gt

• 2.5
  • **
  • "frgazer power"
« Odgovori #1165 : Čet 23:38:56 09.09.2010. »
da ti nije u kurcu krajnik letve,ako je manseta bila u kurcu vjerojatno je to. :nod:
"power is nothing without torque"

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1166 : Pet 09:06:14 10.09.2010. »
Nisam letvu nikada skidao, ne znam uopće kako to izgleda, misliš na dio u koji se šarafi spona? I ako je to jel se mijenja posebno? I jel se mora skinuti letva kao se i radi? I ako da kako ju je najlakše skinuti?

Inače, jučer samd skinuo kardan po 5. jubilarni put otkada imam auto jer je opet zvonio i onda sam opet dotegao one dvije matice na križu na sredini, ali sam ih namazao masom za vijke i onda sam ih privario na tri točke uz rub za svaki slučaj, pa nek sad zvoni ako može  :nod:

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #1167 : Pet 09:19:23 10.09.2010. »
Danas mi je auto na dizalici kardan i auspuh idu dolje, pa sam usput pogledao još jendom onu sponu koja kao lupa i sada imam osjećaj da mi u biti ima lufta u kučištu letve. Jel netko imao taj slučaj, jel imaju neke pikse unutra ili što?

Da, i meni kucka u kućištu. Ako imaš servo letvu onda ne bi znao, al na  običnoj ima par piksi koje se mogu promjenit.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1168 : Pet 09:59:52 10.09.2010. »
Obična je letva. Da, ti si to radio, sjećam se. Kako je za napraviti?

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1169 : Sub 23:14:04 11.09.2010. »
Bio danas opet na ekotestu, bila mi kao presiromašna smjesa, ne kužim kako jer auto troši kao tenk, ali je.

Sada sam poštelao po lambdi da je ok, na nekih 998, možda je malo prebogata smjesa u visokim okretajima, ali trebalo bi biti ok u vožnji kad boostuje.

Rezultat toga je da mi auto ide lošije, odnosno neće da boostuje, a možda sam i popizdio skroz  :lud: