Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 128588 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
Odg: Alfa 75 Turbo America i 1.6 i.e.
« Odgovori #870 : Uto 16:14:20 01.06.2010. »
ja sam još na zimu prestao ovo čitat ... sam proskrolam da vidim imal koja slikica ili filmich

;)

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #871 : Uto 16:31:56 01.06.2010. »
ja sam još na zimu prestao ovo čitat ... sam proskrolam da vidim imal koja slikica ili filmich

;)

e to,to zeko  :crveni:  :good:
CH style

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #872 : Uto 16:37:32 01.06.2010. »
Na muci se poznaju junaci, pametniji popušta, krepat ma ne molat,  :sablja: , nema odmora dok traje obnova..........
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #873 : Uto 16:59:28 01.06.2010. »

;)

Evo stavit ćemo Zeko za tebe neku slikicu ili filmić ovih dana  ;)

@JaMal
Znam da ima nekih vjerojatno boljih alternativa, ali meni je cilj da taj auto samo radi normalno, što sličnije onome kada je bio nov. Mislim da ću biti zadovoljan i performansama kada to proradi kako treba, neću ja utrke s njim vozit, to je auto za nedjelju i to ne svaku  :nod: . Sada je već auto voziv i ide puno bolje od mase drugih auta, da ne govorim da sada po kiši ide po boku samo tako.

Nego, nije mi jasan ovaj TPS. Trebao bi multimetar vjerojatno staviti na 2 ili na 20 i onda kada je kako treba trebalo bi čitati 0,86 v?

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #874 : Uto 17:06:33 01.06.2010. »
Ako mijeriš struju od 0.86v čak je i bolje da na podijeli odabereš mijerno područje do 2v. Neznam kakav multimetar imaš pa ti ovako nemogu reć kako će prikazat, možeš čak prvo mijerenje obavit na podijeli do 20v pa ako ništa ne pokaže prebaci na do 2v. Ako ni tada ništa ne pokaže onda je kolokvijalno rečeno; neđe zapelo.
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #875 : Uto 17:35:21 01.06.2010. »
Ako mijeriš struju od 0.86v...

:tup:

Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #876 : Uto 18:47:34 01.06.2010. »
heh... sve je to super...

stavis na 2... ili na 20... svejedno je.. na 2 ces imati 0.865 a na 20 ces imati 0.86 na displayu...

inace sto se tice idenja kada je bio nov i tada je bio bulja... :) ne mislim sto se brzine tice... nego pouzdanosti i kvarljivosti... ali alfa tada nije imala pare za bolje... mogli su da stave marelli iz lancie... mogli su... ali bi kostao previshe...

gledaj ovo je samo tempirana bomba koja ceka da pukne... ako ti crkne afm ili taj tps ili neki slican unikatan senzor mozes samo da places... novi ne postoje a polovni stari 20+ godina nisu opcija...? sta onda? pre ili kasnije svi koji zele da voze ovaj auto u danasnjem vremenu morace da predju na nesto novije od elektronike... i onda ce taj auto raditi mnogo bolje od bilo koje 75-ice...

jedino sto kolje ovaj auto je ta elektronika i bregaste naravno... sto opet mozes resiti jeftino ili skupo... kako god... u svakom slucaju cak i da uzmes polovnu marelli elektroniku od sierre i bregaste od 1750-2000 one sa 10.1 liftom dakle sve polovno i sve senzore da zamenis koji trebaju sam to da uradis sve, a moze bilo ko sa makar dvoristem... dobices pouzdanih 200 ks bez problema... zavisi za koliko se iskombinujes od 400-600e vrh... to je 4-6 punih rezervoara za ovaj auto... ili cena jednog dobrog plinskog uredjaja... ne moze mi niko reci da je skupo...

a daleko manje od bilo koje transplantacije 24v ili bilo sta sto mozes da uradis na TS-u da bi dobio 200ks... kako god pogledas najeftinijih 200ks u 75-ici...

ako se otvoris za jos 200e imas i plugin plocicu za marelli koji uklanja ravodnik i radi u wasted spark modu... dakle zbogom i poslednja relikvija iz 80-ih...

kako god svi cemo doci do toga pre ili kasnije, ja sam vec uzeo vecinu shita mogu sutra da pocnem da ga montiram i da se vozim za 3-4 nedelje, ali to mi nije cilj, fali mi jos delova i para i majstora jer ne zelim samo da ide zelim da jede beton... ali izguracu to kako zelim makar budem kupio aparat za varenje i sam ga budem vario, sekao i pravio delove na zimu... razmisli o ovome... sto pre krenes pre ces da zavrsis... ovako se samo vrtis u krug a nemas dijagnosticke opreme niti delova niti literature da to uradis kako treba i do kraja po fabrici... stalno zapinjes negde i ne moe ti niko pomoci jer niko nema znanje o tome... svi nabadamo u praznom... kod nekog radijedno kod nekog drugo... ali iskreno nikada mi necemo ovaj sistem naterati da radi kao sto je nekada... previshe stvari se istrosilo za 20+ godina... elektroliti i grafitni slideri ne traju vecno...

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #877 : Uto 18:58:26 01.06.2010. »
Sad tek shvatam koliko se vrtis u krug, a nisi ni svestan.  :DD:

Kreci da pakujes te skalamerije i mani se tih lampashkih kompjuktora...  :D:
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Dora

• Gost
« Odgovori #878 : Uto 21:35:49 01.06.2010. »
Ja sam to bacio pre godinuipo :) Sad lepo prestisneš gas i uvek radi :)

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #879 : Sri 08:55:12 02.06.2010. »
Ljudi razumijem što mi govorite i ne da ste vjerojatno, već 200% u pravu. Ne kažem da sam neću doći do toga, ali ne želim se ni požurivati. Želim izvući prvo najbolje što se da iz ovoga i ne kažem da neću popizditi i sve to počupati van, ali blizu sam da se vozim kako tako sa ovim očito smećem koje je unutra, a sada da krećem u neki novi projekt o kojemu nemam pojma to bi dodatno odgodilo kakvu takvu vožnju.

Slažem auto 3 godine, većinom zbog neznanja i nedostatka vremena, hoću vidjeti što je to ovakvo kakvo je i što se iz toga može izvući, vjerojatno ću doći do ovoga što mi govorite, ne bježim od toga u nekoj budućnosti, a pošto mi nije palo na kraj pameti do sada da ovaj auto prodam....ima vremena za sve isprobati.

Danas ću još jednom naštimati HCO i CO2, probati naštimati taj TPS i očistiti AAV (koje jebene skračenice sad tek kužim šta pišem ko da sam poludio) moram još jednom pregledati paljenje, danas mi je bilo na 8  :nod:, mući me sada to što se drma ko puding, ponaša se kao da nije u paljenju...

onda moram još promjeniti prednje kugle i neke manžete na sponama letve volana, obojati vilice, obojati felge i nabaciti  gume, ubaciti ona oriđiđi sjedala i na registraciju. Bitno se voziti, pa ćemo vidjeti što ćemo dalje

Uf

Što bi značilo ovo crveno zaokruženo?

Uploaded with ImageShack.us

Dobro, nije crveno, ovo "prima del P.M.S."
« Zadnja izmjena: Sri 10:54:15 02.06.2010. TURBO »

Offline tomislav

• 2.5
  • **
« Odgovori #880 : Sri 11:53:50 02.06.2010. »
Stigle gornje kugle danas, još ti ja skinem sa svojih rezervnih vilica i možeš doći po to danas ili ti ja povezem u PŽ jer nisam kod kuće poslijepodne,pa sutra  :sablja:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #881 : Sri 12:35:28 02.06.2010. »
Sutra neću svejedno ništa raditi, pa ću se zaletiti po to, a možeš i ti do mene malo da se odemo provozati   :good:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #882 : Sri 12:53:52 02.06.2010. »
Before T.D.C.

kao i na svakim kolima... BTDC... pre gornjeg mrtvog centra... bukvalno... pretpaljenje...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #883 : Sri 13:10:08 02.06.2010. »
Kakav poliglot  :nod:

Meni na ovom autu ipak bolje stoji P.M.S. zato i jesu manuali na talijanskom

Offline tomislav

• 2.5
  • **
« Odgovori #884 : Ned 13:58:53 06.06.2010. »
evo radilo se podvozje na turbu, nove kugle, mandžetne i komplet lakiranje podvozja, auspuha i vanjsko pranje getribe i malo se  :drink: