0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
pazi sto se gasova tice ne znam kako da ti pomognem... alfa navodi 0.4-1.2% na uputstvu... kako to pretociti u brojeve... ne znam...variranje lera moze biti 300 stvari... onaj mali AAV gore takodje moze da te zeza... kod mene je on problem... jer kada pomerim sraf na zatvoreno nece da mi se upali auto... kada ga otvorim pali ali imam nestabilan ler... dok ne napravim rucno resenje za to na sajlicu ja ga drzim negde na sredini... malo teze pali... ali ide ok i ler je miran...komp kontrolise paljenje i samim tim i snagu, temperaturu itd... kao sto ti dora rece dakle to sto ti puni 0.5 moze biti da je u safe modu ali da si zavrnuo WG previshe i umesto 0.3 on baca 0.5... i onda dodatno drndas motor je je paljenje retardirano a ti boostujes... nije dobro... ako auto ne pocinje da polece i puni od 2600-2800 rpma u bilo kojoj brzini znaj da je u safe modu ili je paljenje rastelovano ili nije u fazi...kako si izmerio 8 paljenje imas pistolj sa obrtajima i uglom ili otprilike? jer ova kola ne vole cackanje oko paljenja uopste... ako promasis za 1-2 mm (gurnes unazad malko)... cim odes preko 5000 bacice ti ga u safe mod...problem je sto obrtaji moraju da ti budu zakucani na 950 kada ga stelujes...
Ovaj ceo auto pisti... negde... uvek...kako baciti auto u safe mod u mestu... ne znam... zasto bi to radio?ja kod mene to vidim na leru po vakumu.... kada je auto u safe modu vakum je 0.5 kada radi normalno vakum je 0.6-0.65... kako mislis vuce vazduh? uvek on vuce vazduh... mislis ne dihtuje ti neko crevo ili nesto?
AAV je ventil lera... onaj mali na poklopcu motora gore... prolazi crevo kroz njega iz usisne grane do intercoolera...po uputstvu je 900+- 50 rpm-a ja ga drzim na 950 rpm-a jer kada sve upalim on dodje do 900... tako sam ga nastelovao... sada kada mi stigne sredjen alternator mozda bude drzao i 900 sa svim upaljenim... :)evo pise u italijanskom uputstvu da na leru od 900+-50 rpm-a izduvni gasovi su <= 350 ppm-a... tako da si tu i premasio si normu... malo si siromasan sad... 80 je bas lose... iako ti se cini da ide bolje ako je taj Co tester u Parts Per Milion (ppm) onda si opasno ispod tj. siromasnoj smesi...
Pa šta mu ima veze ako je na leru malo siromašan? Zar nije to nebitno čim se klapna na afm-u otvori?
ne po manualu je HC<= 350 a CO 0.4-1.2%ja sma se pogresno izrazio gore... ali poenta je sta pise...