Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 128702 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
Odg: Alfa 75 Turbo America i 1.6 i.e.
« Odgovori #675 : Pet 17:28:16 09.04.2010. »
hmmm... ti imas misteriozan kvar a ja imam hibrida sa senzorom koji ne postoji ni kod tebe ni u uputstvu :)

proveri timing bregastih ako vec nisi... usisna bregasta oce da napravi nepravilan rad motora ako nije savrseno uzupcen...

da ti je zveknuo dihtung pishao bi vodu na auspuh... ili bi ti nestajala voda iz boce ubrzano dok se vozis...

i danas sam otkrio razlog vishka ulja u usisu... ne dolazi sve iz turbine... vec iz onog crnog separatora izduvnih para...  koji ima povracaj u usis ispred turbine... koji je masan... ocigledno da taj mali vishak ulja ne ode dole u blok nego se uvuce u turbo... i ubaci u usis... :)

razmisljam kako da eliminisem celu spravu i napravim samo mali catch can umesto svega...

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #676 : Pet 18:59:20 09.04.2010. »
to ti i je catch can, samo pusti cijev u atmosferu.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #677 : Pet 21:30:22 09.04.2010. »
To sam ja mislio odspojiti isto, to je rješenje za k, treba nešto drugo tu skemijati.

Što se tiće timinga bregastih, teško je da na hladno sve štima, a kad se auto zagrije ne. Jedino ako se to može samo tako raštelati.

Znam kako se tipično auto ponaša kad ode brtva, u pravu si JaMal, ovo nije to tipično ponašanje, njemu na ispuh ne pari, ulje nije bjelo, ali za to što se ili radi o manjem propuštanju brtve i ne curi voda u stublinu, nego kompresija ide u vodu.

Imam CO2 u vodi i to jebački puno, tu se nema šta razmišljati, zna se da to ne smije biti.

ILi je brtva ili je glava neravna ili napuknuta, uglavnom to nešto se izbaci ili razdvoji kada se metal raširi od grijanja. Možda jednosatvno glava nije bila dobro stegnuta, tko zna kakav kovač je to prije radio.

A pošto ja neću da mislim jel ovo ili ono ili peto deseto, sutra rastavljam motor i kapija  :lud:

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #678 : Pet 22:42:49 09.04.2010. »
Imam ja aparaturu, znanje kod ovog auta ne pali puno, jer se ponaša protiv svake logike i ne odustaje. Milsim da nisu injektori, jer danas sam ispitao već par puta na hladno i na toplo i uvijek se to događa kad je bar malo ugrijan. Idem sad vidjeti CO2 u vodi, pa javim.

Znam da ti se ne da, ali preseli taj injektor s 4. na 1, cilindar i vidi šta će bit.

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #679 : Pet 22:54:30 09.04.2010. »
To sam ja mislio odspojiti isto, to je rješenje za k, treba nešto drugo tu skemijati.

Što se tiće timinga bregastih, teško je da na hladno sve štima, a kad se auto zagrije ne. Jedino ako se to može samo tako raštelati.

Znam kako se tipično auto ponaša kad ode brtva, u pravu si JaMal, ovo nije to tipično ponašanje, njemu na ispuh ne pari, ulje nije bjelo, ali za to što se ili radi o manjem propuštanju brtve i ne curi voda u stublinu, nego kompresija ide u vodu.

Imam CO2 u vodi i to jebački puno, tu se nema šta razmišljati, zna se da to ne smije biti.

ILi je brtva ili je glava neravna ili napuknuta, uglavnom to nešto se izbaci ili razdvoji kada se metal raširi od grijanja. Možda jednosatvno glava nije bila dobro stegnuta, tko zna kakav kovač je to prije radio.

A pošto ja neću da mislim jel ovo ili ono ili peto deseto, sutra rastavljam motor i kapija  :lud:

Rastavi, ali prije nabavi brtvu glave.

Ovo za uljne pare sam ja sproveo u atmosferu, a na separatoru ulja sam zablindirao. Meni je sprovedeno sa poklopca ventila da ide van ali iz te cijevi nema ništa ulja, suha iznutra, samo kapljice vode od kondenzacije.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #680 : Pet 23:28:25 09.04.2010. »
Injektori rade bez greške, i nije samo 4. u pitanju, sad ne radi ni 3. kako treba. Imaju gorivo, imaju iskru, provjereno 6 puta.
Imam sondu za ispitivanje CO2 i do sad na kojem smo god autu gledali CO2 to je 100% to ako ga ima. Nije to neka znanstvena fantastika koristimo to stalno u servisu. Ne bi ja baš na pamet rastavljao motor, nije mi to neki sport, prvo sam sve drugo ispitao, a sa ovim ispitivanjem je mogućnost greške 0.

Dobro govoriš to za brtvu bojao sam se i ja da je neću naći. Mogu imati u utorak od Payen-a, a za Goetze mi čovjek provjerava još, više bi volio da je ta, ali daj šta daš.

Brtvu usisa odnosno ispuha sam našao Goetzove, jedine stvari koje me bune je da mi po broju za brtvu od turba, nudi osim za turbo giuliettu i 105 seriju 1.6 motor, kao da je to ista brtva, što mislim da ne može biti  :hm: Druga stvar, isti kat. br za brtvu usisa i ispuha, jel to moguće jel zna netko?

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #681 : Pet 23:39:29 09.04.2010. »
Injektori rade bez greške, i nije samo 4. u pitanju, sad ne radi ni 3. kako treba. Imaju gorivo, imaju iskru, provjereno 6 puta.
Imam sondu za ispitivanje CO2 i do sad na kojem smo god autu gledali CO2 to je 100% to ako ga ima. Nije to neka znanstvena fantastika koristimo to stalno u servisu. Ne bi ja baš na pamet rastavljao motor, nije mi to neki sport, prvo sam sve drugo ispitao, a sa ovim ispitivanjem je mogućnost greške 0.

Dobro govoriš to za brtvu bojao sam se i ja da je neću naći. Mogu imati u utorak od Payen-a, a za Goetze mi čovjek provjerava još, više bi volio da je ta, ali daj šta daš.

Brtvu usisa odnosno ispuha sam našao Goetzove, jedine stvari koje me bune je da mi po broju za brtvu od turba, nudi osim za turbo giuliettu i 105 seriju 1.6 motor, kao da je to ista brtva, što mislim da ne može biti  :hm: Druga stvar, isti kat. br za brtvu usisa i ispuha, jel to moguće jel zna netko?

Ovako, brtvu turbine onu pravokutnu imaš za kupiti univerzalnu u onoj trgovini brtvila što sam ti dao broj gdje sam kupovao tekući metal za krpanje turbine.... Paše točno, samo nije bakrena sa falcom nego je višeslojna metalna, al to isto drži bez problema. 40 kn

Brtvice ispušne grane isto moraju biti višeslojne metalne, ja to nisam našao, stavio sam obične bakrene od atmosferskih motora. Mogu se dat izradit. www.rogina.hr

Ne znam na koju brtvu usisa misliš, al ona na glavi s usisne strane, 99% je da je ista kao za atmosferske motore, treba pogledat u eperu.

Javi i meni ako nađeš brtvu glave, jer će i meni trebati....

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #682 : Pet 23:41:34 09.04.2010. »
brijem da brtve ispuha pasu sa bilo kojeg nord motora, evo tomislavova ima neke dobre.  :DD:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #683 : Pet 23:46:19 09.04.2010. »
Brtva glave je rješena 100% ako hoću Payen, ako bude trebalo još nekome od nas trojice, mislim da rješim bez problema, imam neke kanale. Za cjenu moram vidjeti, ja je za sebe plaćam 192 kn, što je smješna cjena, ali ne znam baš da će mi proći priča da trebam 2.

Za brtvu usisa i ispuha govorim nešto drugo....isti kat br. Goetzov i za usis i za ispuh, jel moguće da su iste?? Ako jesu to je valjda jedini auto na kojem je tako  :lud:

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #684 : Pet 23:56:07 09.04.2010. »
Brtva glave je rješena 100% ako hoću Payen, ako bude trebalo još nekome od nas trojice, mislim da rješim bez problema, imam neke kanale. Za cjenu moram vidjeti, ja je za sebe plaćam 192 kn, što je smješna cjena, ali ne znam baš da će mi proći priča da trebam 2.

Za brtvu usisa i ispuha govorim nešto drugo....isti kat br. Goetzov i za usis i za ispuh, jel moguće da su iste?? Ako jesu to je valjda jedini auto na kojem je tako  :lud:

Ja sam našao garnituru motora za turbo original AR za 400 kn, al su ovi u tom servisu prelijeni da mi je izvuku iz kontejnera starih novih dijelova.

A ovo za uisis ispuh je neka greška. Na ispuh idu 4 male brtvice koje možeš stavit od običnog atmosferca, al je pitanje koliko će držat, a na usis ide brtva kao i na atmosfercima. IE. To što je isti kat. broj je neka greška. Ni prvi ni zadnji put. i za brtve ispuha baca van da je ista kao za atmosferce, a nije. Da se namontirat na šaraf, al materijal i debljina nisu isti.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #685 : Sub 00:01:00 10.04.2010. »
Ove orignal brtve si svakako uzmi za te pare. Napadaj ih dok ti ih ne daju  :nod: A ovo znam da je greška, ali uzet ću tu jednu Goetzovu jer je baš za turbo, pa ću vidjet jel ova ili on kad stigne, košta 40 kn

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #686 : Sub 03:25:56 10.04.2010. »
turbo,vidim da bi ti vjerojatno mogao..garnitura za giuliettu 1.8,nord carb motor...garnitura brtvi,pa da vidiš dal se da nabavit..i kolko,hvala..
CH style

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #687 : Sub 08:08:45 10.04.2010. »
Koliko kW i koja god?

Offline tomislav

• 2.5
  • **
« Odgovori #688 : Sub 08:42:38 10.04.2010. »

Imam CO2 u vodi i to jebački puno, tu se nema šta razmišljati, zna se da to ne smije biti.  :bad:

Rastavljat motor zbog toga što trokirakad se zagrije  :bad:  :tres:  :bad:

više nečitam tvoju temu i nemoj me više zvati na mob. ni ništ.

vidimo se na susretu u PŽ, doći ću po tebe

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #689 : Sub 10:42:46 10.04.2010. »
ja sam rekao treba to razganjat, a sto malo troka, pa nije ti to ECOTEC motor.