Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 128745 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Interceptor

• 3.0
Odg: Alfa 75 Turbo America i 1.6 i.e.
« Odgovori #645 : Sri 21:02:39 07.04.2010. »
Imam nove Boschove, ali ne kažem da nisu i oni u pitanju, jer auto se ponaša baš tako. Sutra moram to vidjeti. Moram vidjeti na koji mi ponekad ne radi, i dal je uopće uvijek isti u pitanju. Kad ga upalim nekad radi na 3, nekada na 4, kad upali na 3 malo dodam gas i proradi, ali onda opet u višim okretajima nekad počne trokirati. Nadam se da je nešto tu oko struje, jer injektore i IC stvarno više nemam snage skidati  

A imaš li ti dovoljno goriva u tanku? Trebao bi locirati koji cil ne radi i onda s njega preseliti po drugim cilindrima svjećicu, kable i injektor i vidjet oće li taj cilindar proradit a neki drugi zaštekat. Onaj koji zašteka je do onoga što si stavio na njega da li svjećicu kabel ili injektor, imaš taman još 3 cilindra da preseliš po svakom sve to sa onog cilindra koji je zafrkavao. Al pitanje je je li tebi otkaže svaki put isti cil.

I koju pumpu gorvia sad imaš na autu? Vrati onu originalnu ako je ispravna.
« Zadnja izmjena: Sri 21:20:18 07.04.2010. Interceptor »

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #646 : Čet 00:10:52 08.04.2010. »
To sto ti trokira na vishim obrtajima mi zvuci kao nedostatak goriva... dakle proveri pritisak na full gasu jos jednom... treba da je oko 3.2 bara

dakle daj privezi manometar, zaglavi klapnu protokomera srafcigerom u potpuno otvoreno i daj kontakt...

na leru misuje... to je klasika... ali ne bi smeo na vishim obrtajima...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #647 : Čet 09:09:45 08.04.2010. »
Pumpa je ok, iste su i jedna i druga tjeraju do 5 bara, samo je na onoj noriginalnoj holender na izlazu bio drugačiji. I mislim da ovo nije do goriva, više do struje. Jučer mi se dogodilo da upali na tri i da ne prima gas nego odmah trokira, a to trokiranje se ne događanužno samo u visokim obrtajima, nego počne trokirati, pa kao prbobije malo, a neko vrijeme ubrzava ok i onda opet počne i tako.
Vidjet ću danas što je ako stignem pa vas izvjestim.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #648 : Čet 10:19:27 08.04.2010. »
Sad sam upalio auto, radio normalno, odem se provozati 2 km i vozi normalno i u niskim i u visokima, vratim se ovdje do firme i počne opet raditi na 3, očito da ga to nešto jebe kad se ugrije??

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #649 : Čet 14:34:54 08.04.2010. »
da... to se i meni desava...

iskreno jos nisam video turbo koji ne trese kada se ugreje... kad pogledas bilo koji video na youtube-u svaki radi kao traktor...

ne verujem da ovaj auto moze raditi savrseno mirno na leru... kada sve saberes... ne znam kakv je bio kada je nov.. dakle nisam video novog nikada... logicno... ali kada sve uzmes u obzir, 7.5 kompresiju, nedostatak automatskog stelovanja gasa, primitivne mape koje uzimaju vrednost temperature vazduha *ISPRED* turbine na ulasku u afm... a ne na ulasku u motor sto bi bilo logicno... verovatno neodgovarajuce svecice jer je ta informacija u literaturi nedostupna... staticko paljenje... i nemanje lambda sonde...ja ne vidim kako bi ovaj auto mogao da radi mirno ili da nema problema sa lerom kada je ugrejan...

kapiram zasto su mu gurnuli toliko benzina na gasu... da se ne bi razleteo :) jer ecu apsolutno nema pojma temperaturu vazduha koja ulazi u motor... niti nivo boosta... dakle totalno slepilo... kao u cikrusu kada onaj baca nozeve zavezanih ociju na lika koji se vrti na tocku... tako i ovaj auto radi... na cistu srecu i neke predefinisane parametre... jer ovde pameti nema...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #650 : Čet 14:40:42 08.04.2010. »
Pa meni ler stoji zakucan kad je ugrijan  :82: Kazaljka se ne miče na taho. A o radu na tri cil. ni govora. Al opet nisam ga još pošteno gazio jedino sam ga dobro ugrijao na mjestu.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #651 : Čet 15:08:35 08.04.2010. »
I meni obrtajka stoji misrno, ali na stroboskop vidima da varira. Sad sam napravio 100 normalno i čim sam ga malo stisnuo vidim da gubi snagu. Nešto me je.. gadno, čini mi se da 4. cilindar nekad radi nekad ne

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #652 : Čet 15:20:56 08.04.2010. »
kad vidis da ti pocne tak delat fino pocni cupat kablove pa vidi koji ne radi.
stojadin, milicija edišn

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #653 : Čet 15:42:21 08.04.2010. »
ne kada stoji u mestu... nista od toga... meni onda radi ok.. ali kada ga zaletis jedno 5-10 min u 6000 rpma... onako ga istreses posteno ugrejanog... ler mi ostane zakucan na 950-980... ali pocne da se trese... kao da promasuje po koji takt... kao da svecice fulaju neku takt... cim pipnem gas radi ok... na svim visim obrtajima radi ok... ali na leru trese... nije miran kao ts da mozes da mu stavis casu na motor i da stoji...  ovo trese...

ajde snimicu video pa cu okaciti... mozda ne mislimo na istu stvar ili sam ja perfekcionista previshe...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #654 : Čet 16:18:04 08.04.2010. »
Ne mislimo dofinitivno na istu stvar. Meni kad se to prvi put pojavilo bilo je slično tome što ti kažeš. Sad se ponaša sve gore. Upalio sam ga, napravio 100 m i počeo trokirati, kad sam stao radio je na tri, čak i na dva nekad. Ne rade mi četvrti i treći povremeno. Razvodnik i kablovi nisu, jer ta dva kabla mi bacaju iskru i kad ti cilindri ne rade, znači nije ni kapa, ni bobina. Nekad malo kad dodam gas proradi normalno, nekad i na leru proradi sam od sebe. Da nisam jučer gledao svječice da su dobre, zakleo bi se da su one. Ne mislim ni da je neki mehanički kvar, jer onda ili bi radio ili ne. Svejedno sutra ću ponovno izmjeriti kompresiju, ali na toplo, iako nje ne može nekad imati nekad ne. Bit će najprije da je nešto s injektorima iako su nedavno ispitani i očišćeni, pogledat ću ih ponovno.

Pregledat ću prvo dali dobivaju struju u tom stanju, kad ne rade ti cilindri i opet sve redom  :joj:

Jedina pouitivna stvar danas u jednom trenutku kad je proradio kako treba, auto je nabijao okretaje kao trimer, očito da se cijelo vrijme vozim sa nečim neispravnim. To mi daje nadu i volju za šarafati dalje  :lud:

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #655 : Čet 16:20:52 08.04.2010. »
tu ti je očito neš s gorivom...skini malo rail,pa da vidiš malo kako baca s raila...tj. već si ispitivao...al smrdi gorivo tu...
CH style

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #656 : Čet 16:21:30 08.04.2010. »
izvadi svejcice i deni ih na druga dva cilindra s kojima nemas problema.
zamjeni kablove od ovih koji rade na lose ( koliko ide) tek toliko da eliminiras njih.
stojadin, milicija edišn

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #657 : Čet 16:28:19 08.04.2010. »
Kablovi valjaju, provjerio sam ih, a svjećice neki dan stavio isto. Mogu ih probati zamjeniti još, ali mislim da nije to u pitanju

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #658 : Čet 16:33:39 08.04.2010. »
Kablovi valjaju, provjerio sam ih, a svjećice neki dan stavio isto. Mogu ih probati zamjeniti još, ali mislim da nije to u pitanju
a gle probaj nis te ne kosta. Osim malo vode is pauna poslije.
stojadin, milicija edišn

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #659 : Čet 22:09:56 08.04.2010. »
Prvo ću sutra izmjeriti CO2 u rashladnoj tekućini, da eliminiram mehaničke kvarove, tipa brtva glave da negdje puše kad se ugrije ili glava da nije napuknuta negdje, iako sumnjam, pa izmjeriti kompresiju na toplo još sa svaki slučaj, onda svjećice, onda injektori - prvo dal imaju struju ta dva, zatim dal bacaju, sve redom. Kablovi mi i u trenutki kad ti cilindri ne rade bacaju iskru, tako da oni nisu a i novi su.

Uglavnom neći ću šta je, taman ga raskopao cjelog opet  :zloco: