Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 128779 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TURBO

• 3.0
Odg: Alfa 75 turbo i 1.6 za dijelove
« Odgovori #570 : Pet 08:11:42 02.04.2010. »
fabricki merac je na intercooleru sa zadnje strane, prema suvozacevoj glavi gleda... :) kad gledas od napred, gornji levi cosak intercoolera sa zadnje strane...

ne... knock senzor je zasrafljen na glavu... i detektuje konkretne detonacije u glavi... ili kao kod mene sto je bio problem na downpipe-u posle turbine... ali i to je zastrafljeno na glavu :), dakle kardan ne...

imas nacin da i to proveris... ali prvo popravi boost merac... ili stavi drugi... provozaj auto vidi koliki pritisak ti pravi u drugoj brzini pri patosiranju pedale, onda otkaci knock senzor upali auto i poteraj ga isto... ako ti centrala ubije boost onda je knock ok... ako se isto ponasa i sa njim otkacenim onda je on crkao...

Hvala. Znači to je to, tu sam žicu skinuo jedno 48 puta, kao i IC i stvarno nisam bio siguran od čega je. Idem prvo riješiti to, a što se tiće knock senzora ispitivao sam ga na otpore i ispada da je dobar, samo je pitanje da li ga nešto aktivira, što ne bi tebalo.

Offline lost

• 2.0
  • **
« Odgovori #571 : Pet 15:15:37 02.04.2010. »
Pa skini knock sa motora i stavi ga na neku spužvu pa ga neće ništa aktivirat, a ti ćeš fino eliminirat jednu stvar.

Knock ti je manje više običan mikrofon.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #572 : Pet 15:55:17 02.04.2010. »
Prvo idem osposobiti pokazivač pritiska turbine da vidim na koliko uopće puni. Mislim da sam našao, što je, pokazivač mi radi kad mu spojim masu, kazaljka skače uredno, ali na IC-u nemam mase. On je sav spojen onim gumenim crijevima na usis, jedino otkud može imati masu su dva šarafa što ga drže dolje na nosaču, a njih naravno nisam stavio. Sad sam probao, ali ne bi ih trefio nema šanse. Sutra ću probati, mislim da će to biti to.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #573 : Pet 16:45:45 02.04.2010. »
inace zice na pierburg ventilu idu tako sto to je zelena prema kabini...

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #574 : Pet 17:04:37 02.04.2010. »
obicno usisna grana ima mali gromobran spojen na glavu. mozes koristit i obicnu zicu.

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #575 : Pet 21:53:06 02.04.2010. »
Prvo idem osposobiti pokazivač pritiska turbine da vidim na koliko uopće puni. Mislim da sam našao, što je, pokazivač mi radi kad mu spojim masu, kazaljka skače uredno, ali na IC-u nemam mase. On je sav spojen onim gumenim crijevima na usis, jedino otkud može imati masu su dva šarafa što ga drže dolje na nosaču, a njih naravno nisam stavio. Sad sam probao, ali ne bi ih trefio nema šanse. Sutra ću probati, mislim da će to biti to.

A gdje si pokazivaču spojio masu, jel treba skinut tablu?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #576 : Pet 22:32:55 02.04.2010. »
Intercooler je spojer na srednji deo sa leptirima i od njega vuce uzmeljenje a srednji deo ima uzmljenje na glavu sa pletenom zicicom na najmanjem gore levo srafu...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #577 : Pet 22:39:01 02.04.2010. »
Je, usis ima onu masu koja ide sa motora, ali pogledaj dio gdje se IC spaja sa usisom, na onom nosaču da je plastična čahura u nosaču tako da otud nema masu. Može biti jedino dolje preko ona dva šarafa na onom donjem nosaču

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #578 : Pet 22:41:06 02.04.2010. »
A gdje si pokazivaču spojio masu, jel treba skinut tablu?

Dovedeš masu bilo otkud i spojiš je na žicu koja ide na senzor pritska i kazaljka na mjeraču ti mora skočiti na 2,5, ako valjaju i žica i kazaljka.

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #579 : Pet 23:43:59 02.04.2010. »
Je, usis ima onu masu koja ide sa motora, ali pogledaj dio gdje se IC spaja sa usisom, na onom nosaču da je plastična čahura u nosaču tako da otud nema masu. Može biti jedino dolje preko ona dva šarafa na onom donjem nosaču

Meni je masa bila slobodna, više ne sjećam gdje sam ju vezao, mjenjao sam pozicije, nije to ni bitno, bitno je da je vezano za glavu motora, mislim da je meni vezana za jednu od matica usisnog dijela između glave i IC-a i onda na IC za jedan od ona 2 šarafa od nosača IC-a koja je muka za pogoditi.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #580 : Sub 10:36:11 03.04.2010. »
Ona masa ispod šarafa od usisa treba ići na onaj šaraf na nosaču koji ulazi u IC, ali ispod podloške naravno, jer ona je plastična, tako sam ja sada napravio i dobio masu na IC i radi mi pokazivač. Sad sam se vozio, kad je pedala u podu digne mi se pritisak na onu prvu deblju crtu. Ništa mi sada nije jasno, meni pokazivač pokazuje do maks 2,5 bara, ta prva deblja crta bi trebala biti 1. Sad si mislim da nemam ja to sat od nekog td-a, kako je kod vas?

I kako se štela onaj mdf TPS? Pretpostavljam treba ubosti u crnu žicu i jednu od one dvije preostalo. Na što treba namjestiti multimetar? Meni izbacuje neke bjesne cifre koje nemaju veze sa 0,86 V i kad ga zakrećem ništa se ne mjenja??

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #581 : Sub 11:12:30 03.04.2010. »
haha... pa i imas 1 bar... ako je tacan... a trebao bi biti... e sad... to znaci da ti je wastegate rastelovan...

e sad... posto ne mogu da se setim gde sam video tacno stelovanje sipkice za 0.75... moraces nasumicnim sistemom da to pogodis...

dakle kada skracujes sipkicu puni vishe... kada je produzavas puni manje... 1-2 okreta na bilo koju stranu je vec mnogo... igraj se dok ne dobijes 0.65 malo iznad prve tanke crtice... ili 0.75 ako imas 165 ks model...

mozes da ga stavis i na 0.75 ako imas 155ks model... ali ce biti malo siromasnija smesa na visim obrtajima... sto ako sipas bezolovni nije dobro... sa superom moze da prodje...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #582 : Sub 12:49:32 03.04.2010. »
TD nema uricu za pritisak turbine...

Meni uopće ne radi indikator ni sa spojenom masom...

Ne znam koliko mi puni, ali prve probe koje sam radio samo uzbrdo su zadovoljavajuće, sad može biti samo bolje sa svim onim promjenjenim i uređenim oko motora. Znači prvo ne ide ne ide ine ide i onda počne ljepit, skoro sam izletio preko nosa.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #583 : Sub 21:58:32 03.04.2010. »
Ako se ne varam negdje sam pročitao da bi auto mogao podnjeti do 1,1 bara sa tvorničkom elektronikom, ali da je to tako i da moja puni na 1 morao bi ići zrakom, a kao što sam rekao nije baš neki spektakl. Ili mi ne valja kazaljka ili ne znam koji k. Poslije sam se išao voziti i nije viša pokazivala toliko nego jedva da se pomakla, negdje oko 0,3 po slobodnoj procjeni, a auto mi je išao isto. Mislim da je iz nekog razloga u safe modu. Kad resetiram centrale, iz početka mi se čini da auto leti, ali već druga, treća nije nešto. Jesi siguran JaMal da knock ne može registrirati udaranje kardana, to mi se čuje kod samog zvona, a zvuk se prenosi, mislim da sam pročitao negdje da ga je tebi bacio u safe jer si zapeo auspuhom??

Da, na ARC-u blinka mi lampica TURBO PRESSURE.

Jesi ti Interceptor probao spojiti masu direktno na žicu koja ide na mjerač pritiska, da vidiš jel žica provodi i jel sat radi?

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #584 : Sub 23:12:50 03.04.2010. »
Ako se ne varam negdje sam pročitao da bi auto mogao podnjeti do 1,1 bara sa tvorničkom elektronikom, ali da je to tako i da moja puni na 1 morao bi ići zrakom, a kao što sam rekao nije baš neki spektakl. Ili mi ne valja kazaljka ili ne znam koji k. Poslije sam se išao voziti i nije viša pokazivala toliko nego jedva da se pomakla, negdje oko 0,3 po slobodnoj procjeni, a auto mi je išao isto. Mislim da je iz nekog razloga u safe modu. Kad resetiram centrale, iz početka mi se čini da auto leti, ali već druga, treća nije nešto. Jesi siguran JaMal da knock ne može registrirati udaranje kardana, to mi se čuje kod samog zvona, a zvuk se prenosi, mislim da sam pročitao negdje da ga je tebi bacio u safe jer si zapeo auspuhom??

Da, na ARC-u blinka mi lampica TURBO PRESSURE.

Jesi ti Interceptor probao spojiti masu direktno na žicu koja ide na mjerač pritiska, da vidiš jel žica provodi i jel sat radi?

A tu žicu, ja sam mislio žicu iza na satiću. Probat ću, joj što mi ne ide ta struja  :nod:

Probaj taj knock odvojiti i vezati da visi i omotaj ga spužvom pa vidi što će bit. Jesi naštelao dobro paljenje? Na 900 okretaja minimuma?