Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 128821 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
Odg: Alfa 75 turbo i 1.6 za dijelove
« Odgovori #465 : Pet 13:44:03 19.03.2010. »
nevjerovatno  :82:  . jel ih gorivo sjebalo , ko zna. inace NGK radi super.

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #466 : Pet 14:02:00 19.03.2010. »
 :joj: :joj:
za nevjerovat
stojadin, milicija edišn

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #467 : Pet 14:15:33 19.03.2010. »
nevjerovatno  :82:  . jel ih gorivo sjebalo , ko zna. inace NGK radi super.

Kažu tako u trgovini, iako čudi me, neke boschove stare koje sam imao je sto puta zalio i sušio ih brenerom i svašta nešta i još bacaju iskru. Donio sam sad nove, ali ostavit ću motor malo otvorene da ispari to sve gorivo, malo sam ispuhao kompresorom, pa ću probati malo kasnije. Injektori sad rade puno bolje otkad sam promjenio ovo crijevo, pa ćemo vidjeti. Bila bi fora da me to jebe već duže vrijeme, mislim uz ostalo (to crijevo). U njemu naravno nije neki pritisak inače, moglo je imati i prije malu rupicu a da gorivo ne curi, a pumpa da vuče zrak lagano i da ne može nabiti dovoljan pritisak u rail. Sad ćemo vidjeti

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #468 : Pet 16:21:53 19.03.2010. »
Upalio auto. Nisam baš nešto prezadovoljan kako se ponaša, radio kao na 3, ali u biti svi klipovi rade, samo ne kako treba.Vjerojatno je uzrok tome što mi je intercooler samo nabijen dolje na usis, nisu šelne stegnute kako treba, pa vuće falš na sve strane. Prima gas ali trokira. Sutra ću probati to pošarafati kako treba, pa ćemo vidjet, ako nije to stvarno više ne znam šta je. Jedino mu guzice još nisam probao dati.  :hm:  :G:

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #469 : Pet 16:29:25 19.03.2010. »
Ako si uspio dobiti auto da bilo kako radi sad je pravo vrijeme da nakon nekog vremena rada na leru izvidas svjecice i vidis kakve su.Ako su mokre onda trebas stelati smjesu goriva i zraka preko debimetra ali prije svega ovoga moras biti siguran da su sve selne stegnute i da nigdje ne vuce falsi zrak.Takodjer ti i one gumice na injektorima moraju biti dobre da ti nebi motor tuda vukao falsi zrak.E da,stelanje smjese samo uz eko tester.U Autodati nema 1.8 Turbo motora ali probaj viditi koje parametre daje za 164 iz 87. godine za motor 2.0 turbo cetiri cilindra od 175 konja.
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #470 : Pet 21:12:18 19.03.2010. »
Ako si uspio dobiti auto da bilo kako radi sad je pravo vrijeme da nakon nekog vremena rada na leru izvidas svjecice i vidis kakve su.Ako su mokre onda trebas stelati smjesu goriva i zraka preko debimetra ali prije svega ovoga moras biti siguran da su sve selne stegnute i da nigdje ne vuce falsi zrak.Takodjer ti i one gumice na injektorima moraju biti dobre da ti nebi motor tuda vukao falsi zrak.E da,stelanje smjese samo uz eko tester.U Autodati nema 1.8 Turbo motora ali probaj viditi koje parametre daje za 164 iz 87. godine za motor 2.0 turbo cetiri cilindra od 175 konja.

Ta dva motora nemaju baš puno veze jedan s drugim, milsim. Sutra ću to pošarafati kako treba, a kad dobijem normalann ler onda na ekotest, pa ćz vijdet po  CO2 što treba s debimetrom, ali to su već finese. Samo da on radi normalno na leru, a ne da se drma ko puding  ;)

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #471 : Pet 21:29:16 19.03.2010. »
hahaha, pa cestitamo :) samo nemoj da te iznenadi turbo rupa... nema setanja guzice pre 3000+ rpma... a onda drzi gace jer oce da okrene dupe kada dodje boost :) sve u svemu ne potpisuj ga iz mesta... torque ubija... lamele i gume kardana ne traju dugo ako volis naglo pustati kvacilo...

vrednosti co2 imas u uputstvu za motor... onaj "petrol_engines" gde su i sva rasklapanja i sile stezanja...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #472 : Pet 23:53:35 19.03.2010. »
hahaha, pa cestitamo :) samo nemoj da te iznenadi turbo rupa... nema setanja guzice pre 3000+ rpma... a onda drzi gace jer oce da okrene dupe kada dodje boost :) sve u svemu ne potpisuj ga iz mesta... torque ubija... lamele i gume kardana ne traju dugo ako volis naglo pustati kvacilo...

vrednosti co2 imas u uputstvu za motor... onaj "petrol_engines" gde su i sva rasklapanja i sile stezanja...

Hvala, nisam još sretan baš dok ga ne čujem da šapće, ali vidjet ćemo sutra. Jel ti misliš da može biti uzrok tom nepravilnom radu što usis nije pošarafan kako treba, mislim na IC recimo, samo je nabijen na one gume, nisu stegnute šelne??  :82: Kad sam ga vozio prije mislim da se turbina palila negdje oko 2300 rpm. A ovo za potpisivanje nemaš brige, mislim da ću ga voziti ko babac bar ispočetka, jer imam osjećaj nakon ovih svih pizdarija ko da je stakleni  :nod: :nod:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #473 : Sub 00:46:16 20.03.2010. »
Moze biti... probaj... to sto se gusi na primanju gasa moze biti od lose nastelovanog lera... leptira i bypass ventila... i onda na prelazu iz lera na gas malo posustane i onda uhvati...

i neravan rad oce da bude od svecica/kablova... ja sam imao problem sa NGK iridium svecicama... turbo ih ne voli... na ts-u rade extra... turbo ko traktor... vratio neke super bosna sto su bile na njemu radio extra... posle sam stavio obicne ngk bp6 i sve ok...

nije on radio dugo... pusti malo da prodje kilometara da se izduva, spali naslage pa onda gledaj...

inace turbo se pali oko 2300-2400 ali nemas full boost do 2800-3000... 1.2 bara je meni pravio tek na 3600... mali je ovo turbo za ovaj motor... ali i obrtaji su mu ograniceni... ja cu pokusati to da modifikujem kod mene... videcemo ako se ne razleti bice super...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #474 : Sub 08:04:18 20.03.2010. »
Jesi probao ti kada samo povećati pritisak turbine?

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #475 : Sub 12:41:02 20.03.2010. »
Danas sam sve lijepo postezao, stavio nove gumice na injektore, našao još jedno puknuto crijevo, i to na regulatoru lera, promjenio ga. I...zamislite...ništaaa  :G: , auto radi uobićajeno nikako. Prvo je jedva upalio, dobro trebalo mu je da navuče gorivo malo, onda se počeo javljati, pa se malo javi, pa malo ne. Pa je onda nekako jedva upalio i radio nikako opet kao na tri i gas ne prima nikako i radi samo dok držiš gas barem malo, na leru se gasi. Vidi se i dalje po ispuhu da ne sagorjeva sve gorivo. Ja stvarno više nemam ideje, šta bi moglo biti, ponaša se kao da je motor loš, a mislim da ne bi trebao baš toliko biti, jer je prije radio normalno. Ne znam.

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #476 : Sub 12:43:52 20.03.2010. »
a nemoze bit motor los ako je znao radit mirno nekada. nesto te jebe struja. kablovi su dobri? daj pregledaj sve kontakte opet.

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #477 : Sub 12:44:46 20.03.2010. »
vidi da nije popila sav benzin od silnog paljenja .

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #478 : Sub 13:17:01 20.03.2010. »
Događalo se i to ovih dana, ali svako malo natočim  :nod: ukupno 250 kn goriva od kad sam je počeo paliti, jučer sam natočio 10 l.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #479 : Sub 15:06:24 20.03.2010. »
Evo otišao mi navoj na drugoj svjećici, jel to neki problem možda :82: :joj: Jel se nekome događalo  :82: Sad sam skidao svjećice da vidim iskru i vidim da mi ide teško ta druga i probam polako i svakako, ali navoj mi je izašao skupa s njom. Stavljao mi jučer svječice ----- netko jer ja nisam stigao i evo zla