0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Na znam na što točno misliš, jel možda ovaj šaraf u žutom krugu?
Sutra skidam usis, da vidim kako se klapnice ponašaju kod okretanja tog šarafa za ler, probat ću poštelati i TPS. Jel tebi auto radi u leru normalno bez AFM-a?
Nikako... taj sraf nema nikakve veze sa leptirima... on utice na bypass oko leptira i sluzi za regulisanje ler gasa... leptiri se pomeraju sa onim srafom ispod njih... i oni se steluju kada je smesa toliko bogata na leru da sa ovim srafom ne mozes dobiti dovoljno vazduha... mozda to je samo kanal zapusen... odvi sraf... pogledaj gumicu... produvaj kanal...inace meni auto umre istog sekunda kada iskljucim afm...
The last and most troublesome part of the cold starting system is the Aux Air Valve. I hate the Bosch Aux Air Valve. *A faulty AAV can cause the following problems. Difficult or impossible cold starting, the starts and stalls right away syndrome, poor running during warm up, irregular idle, and last and worst horsepower loss.
nemoj da stelujes tu ruckicu od gasa do tps-a... mora uvek da ima praznog hoda... generalno kada se ler prekidac [onaj mali beli gore] otpusti, skljocne, tada bi tps trebalo da pocne da se pomera... dakle 1-2 mm lufta treba da ima... jer te 2 stvari odredjuju prelazak iz lera u ubrzavanje i kontrolisu dodavanje goriva tj. obogacivanje smese... ja sam zategao sve to da tps se pomera istog momenta kada se pipne gas i dobio sam miris nespaljenog benzina i trzanje pri kretanju, i malo nepravilan rad kada se pusti gas, obrtaji su padali na 500 pa se vracali na 900... tako da malo lufta treba da ima...
najvećii mi je problem što ja auto uopće ne mogu dobiti da odradi dovoljno dugo