Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 128848 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Interceptor

• 3.0
Odg: Alfa 75 turbo i 1.6 za dijelove
« Odgovori #375 : Sub 19:44:44 06.03.2010. »
Na znam na što točno misliš, jel možda ovaj šaraf u žutom krugu?

Da, probaj ga odvit što više za početak da vidiš oće držat ler, tako mu dodaš zrak na minimumu koji si mu oduzeo kad si zatvorio skroz leptire.  Jer kad pustiš gas, leptiri se skroz zatvore i nema zraka u motor osim na taj šaraf.

Ja sam napravio onako kako mi je Jamal opisao, sve osim podešavanja CO i opruge AFM-a u servisu. Uglavnom auto na leru radi ko sat, hladan ili topao.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #376 : Ned 15:19:43 07.03.2010. »
Sutra skidam usis, da vidim kako se klapnice ponašaju kod okretanja tog šarafa za ler, probat ću poštelati i TPS. Jel tebi auto radi u leru normalno bez AFM-a?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #377 : Ned 16:58:05 07.03.2010. »
Nikako... taj sraf nema nikakve veze sa leptirima...

on utice na bypass oko leptira i sluzi za regulisanje ler gasa... leptiri se pomeraju sa onim srafom ispod njih... i oni se steluju kada je smesa toliko bogata na leru da sa ovim srafom ne mozes dobiti dovoljno vazduha...

mozda to je samo kanal zapusen... odvi sraf... pogledaj gumicu... produvaj kanal...

inace meni auto umre istog sekunda kada iskljucim afm...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #378 : Ned 22:56:55 07.03.2010. »
Sutra skidam usis, da vidim kako se klapnice ponašaju kod okretanja tog šarafa za ler, probat ću poštelati i TPS. Jel tebi auto radi u leru normalno bez AFM-a?

Ne sjećam se, al mislim da neće upalit ili upali pa se ugasi.
« Zadnja izmjena: Ned 22:57:27 07.03.2010. Interceptor »

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #379 : Ned 22:58:15 07.03.2010. »
Ne znam jel bi mogao bimetal zafrkavati.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #380 : Pon 08:20:10 08.03.2010. »
Nikako... taj sraf nema nikakve veze sa leptirima...

on utice na bypass oko leptira i sluzi za regulisanje ler gasa... leptiri se pomeraju sa onim srafom ispod njih... i oni se steluju kada je smesa toliko bogata na leru da sa ovim srafom ne mozes dobiti dovoljno vazduha...

mozda to je samo kanal zapusen... odvi sraf... pogledaj gumicu... produvaj kanal...

inace meni auto umre istog sekunda kada iskljucim afm...

Da ponovimo gradivo

Šaraf od lera bi trebao stajati negdje ravno s rubom navioja ili čak unutra, klapnice bi morale biti skroz zatvorene, TPS na 860 mV kad sam ga dobio da radi u leru ok i onda poštelam AFM na onaj imbus da CO2 bude ok?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #381 : Pon 10:19:53 08.03.2010. »
Sraf od lera moze da stoji bilo kako... ali p pravilu sam ih vidjao samo unutra ili na granici sa rubom...

leptiri su na svim kolima koje sam video do sada [citaj 3 komada] bili malo otvoreni... i to dovodi do nestabilnog lera... tek kada sam kod sebe uspeo da nastelujem motor sa zatvorenim leptirima ler se smirio kao na TS-u... dakle zakucan je i ne pada i ne skace pri pustanju gasa niti kada je motor ugrejan/hladan...

dakle leptiri ne moraju da budu potpuno zatvoreni, trebalo bi, radi bolje ako mozes da ih nastelujes tako...

TPS na 860mV uvek stelujes kada je gas pusten... kada ga nastelujes, pritisnes i pustis gas da vidis da li se vratio na 860mV... nemoj da stelujes tu ruckicu od gasa do tps-a... mora uvek da ima praznog hoda... generalno kada se ler prekidac [onaj mali beli gore] otpusti, skljocne, tada bi tps trebalo da pocne da se pomera... dakle 1-2 mm lufta treba da ima... jer te 2 stvari odredjuju prelazak iz lera u ubrzavanje i kontrolisu dodavanje goriva tj. obogacivanje smese...  ja sam zategao sve to da tps se pomera istog momenta kada se pipne gas i dobio sam miris nespaljenog benzina i trzanje pri kretanju, i malo nepravilan rad kada se pusti gas, obrtaji su padali na 500 pa se vracali na 900...  tako da malo lufta treba da ima...

posle stelovanja afm-a za co2 ce ti se ler opet promeniti malo... stim da ces ga onda samo malo dici ili spustiti da nadjes stabilan rad... sto je 2 sek posla...

bolje ga ustelaj da ti ne padaju obrtaji mnogo kada pustis gas... to je glavna caka... i tu se ogleda preload klapni... one ti stabilizuju rad ako ti bimetal ne reaguje dovoljno brzo... jer kad zavrtis motor na recimo 3500 i pustis gas naglo ima tendenciju da padne ler na 300-600 rpm-a i da se onda vrati na 900... sto nije ok... znaci da je bimetal spor u reagovanju i ako ne mozes da ga ocistis varaj sa klapnicama... dakle malo odvrnes klapne i zavrnes ler sraf i tako u krug dok ne dobijes stabilan rad motora pri pustanju gasa... zato su na svim kolima klapne malo odvrnute... jer od prljanja i starosti ceo sistem ne reaguje brzo kako bi trebalo i onda majstori presteluju tako jer ih mrzi da sve skidaju rasklapaju i ciste...

imas na greg gordonovom site-u kako se cisti bimetal...

Citat:
The last and most troublesome part of the cold starting system is the Aux Air Valve. I hate the Bosch Aux Air Valve. *A faulty AAV can cause the following problems. Difficult or impossible cold starting, the starts and stalls right away syndrome, poor running during warm up, irregular idle, and last and worst horsepower loss.

http://www.hiperformancestore.com/Ljetronic.htm

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #382 : Pon 13:42:34 08.03.2010. »
Sve mi je ovo jasno, iako od ovoga svega možda me trenutno zeza regulator ler gasa. Iako najvećii mi je problem što ja auto uopće ne mogu dobiti da odradi dovoljno dugo, što god napravio. Upali mi i bez AFM-a i regulatora lera i uvijek odradi neko vrijeme i ugasi se, kao da mu se presječe dotok goriva. Mislim da ova podešenja, kao što su onaj šaraf lera i AFM ne mogu u toj mjeri utjecati da se auto ovako ponaša (pogotovo na leru, pošto ima onaj bypas prema regulatoru lera). Uostalom te stvari dok nisam ni pipnuo u odnosu na prije dok je auto radio normalno, već se ponašao ovako. S tim da ga je isprva prelijevao gorivom, a sad ga izgleda nema dovoljno. Našao jednu grešku na AFM-u, oni bakreni limići su savinuti prema gore i ne diraju podlogu i vidim da ga je već netko rastavljao. Idem probati to ispraviti, iako mislim da nešto s gorivom generalno ne štima. Kako god probam podesiti ove stvari, odradi malo i ugasi se, ali što je zanimljivo, upali odmah nakon toga. BRRRRR LUD SAM  :kosa:  :hm:
« Zadnja izmjena: Pon 13:52:59 08.03.2010. TURBO »

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #383 : Pon 22:20:44 08.03.2010. »

nemoj da stelujes tu ruckicu od gasa do tps-a... mora uvek da ima praznog hoda... generalno kada se ler prekidac [onaj mali beli gore] otpusti, skljocne, tada bi tps trebalo da pocne da se pomera... dakle 1-2 mm lufta treba da ima... jer te 2 stvari odredjuju prelazak iz lera u ubrzavanje i kontrolisu dodavanje goriva tj. obogacivanje smese...  ja sam zategao sve to da tps se pomera istog momenta kada se pipne gas i dobio sam miris nespaljenog benzina i trzanje pri kretanju, i malo nepravilan rad kada se pusti gas, obrtaji su padali na 500 pa se vracali na 900...  tako da malo lufta treba da ima...

:82: Meni pomjera skoro istog trena kad škljocne cut off switch. Znači počne da se miče klapna ispod TPS-a Odnosno čim malo nategnem sajlu gasa..  :82: Al nisam primjetio da okretaji padaju ispod minimuma kad pustim gas

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #384 : Uto 08:59:30 09.03.2010. »
tako i treba da pomera... kada skljocne cut off...

Citat:
najvećii mi je problem što ja auto uopće ne mogu dobiti da odradi dovoljno dugo

sta je dovoljno dugo? koliko ti radi pre nego sto se ugasi? bez afm-a nece da radi uopste...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #385 : Uto 09:12:46 09.03.2010. »
Odradi 20-ak sekundi, i što je najčdnije lijepo radi, to koliko radi, nije ono da se svađa sam sa sobom, otkad sam promjenio kablove i svječice
« Zadnja izmjena: Uto 09:14:05 09.03.2010. TURBO »

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #386 : Sri 14:49:15 10.03.2010. »
Evo našao sam još jednu u nizu stvari koje ne valjaju. Mjerio sam danas pritisak goriva i ustavnovio da je nikakav. Pumpa mi vrti ali ne nabija pritisak. Uspije nabiti toliko da upali i malo odradi i zbog toga se gasi. Dobio sam je u jednom ternutku da radi normalno, nabijala je negdje oko 4,5 bara i tad je auto radio lijepo i mirno na leru i primao fino gas. Nisam prije mislio da je ona u  pitanju jer sam prije koji mjesec skinuo svoju jer nije radila i stavio sa 1.6 i tad je radila ok. Imam još jednu od 1.6 pa ću je sutra staviti za neko vrijme, a onda ću tražiti original, štima sa još nekih auta ( Fiat uno 1.3 i 1.4, saab 9000, volvo 240, 360, 740, 940, reno espace, 21, 25 2.0 benz, porsch 911,924,928...) pa ako netko zna da bi negdje bilo tako nešto za dijelove?

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #387 : Sri 14:52:52 10.03.2010. »
uzmi novu pumpu da te ne ostavi negdje na putu.  ;)  a i to je turbo, nije se za igrat
« Zadnja izmjena: Sri 14:53:09 10.03.2010. Superfly TNT »

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #388 : Sri 15:09:58 10.03.2010. »
jesi li siguran da je pumpa a ne regulator pritiska goriva? od stajanja njemu ode membrana i upravo se tako ponasa... zavisi gde si merio pritisak...

a inace imas 2 pumpe... 1 je u rezervoaru 1 ispod kola...

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #389 : Sri 15:16:58 10.03.2010. »
jesi siguran da ima u rezervoaru? on ima onaj u gepeku. koliko sam skuzio pustio je pumpu da radi bez izlaznog crijeva i samo je piškilo. to bi trebalo bacat dosta daleko mlaz