Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 128919 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Interceptor

• 3.0
Odg: Alfa 75 turbo i 1.6 za dijelove
« Odgovori #240 : Uto 17:19:10 08.12.2009. »
Ma to je signal za samo veliko svjetlo na arc-u??

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #241 : Sri 09:23:08 09.12.2009. »
Imaš u manualima što znači koji interval blinkanja lampice, s tim da se kod turba pali na način da pomakneš onaj prekidač na arc-u prema gore. Ne znam dal ga ti imaš, ja ga imam na originalnom arc-u koji sam izvadio i danas ga moram vratiti. Nisam znao prije čemu služi taj prekidač

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #242 : Sri 10:05:21 09.12.2009. »
Je to onaj mali prekidač u gornjem lijevom kutu arca odnosno na početku onih lampica koje se upale kad upališ svjetla, žmigavce....?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #243 : Sri 10:45:42 09.12.2009. »
Ali nije samo da ga pogignes... pise tu tacno sta treba uraditi...

auto treba da je upaljen da bi ocitao sve parametre, dignes prekidac, das mu gas malo i kada padne ispod 1550 rpma pocece da svetli...

i to je dijagnostika samo za sistem paljenja...

ako ti svetli odmaho po ubacivanju kontakta... onda samo das gas preko 2000 rpm-a, pritisnes reset dugme i pustis gas onda ce ti izbaciti greske... mada ih je veoma tesko ocitati... taj razmak izmedju pulseva je skoro nepostojeci... ja sam snimio telefonom flashovanje da bih brojao na kompu :)

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #244 : Sri 10:57:33 09.12.2009. »
Čitao sam to, da, ali misliš da ne očitava nikakvu grešku ako se auto ne može pokrenut? Usput ako mogu nešto zamoliti nekoga od vas dvojeice, ne znam da li su vam auti blizu i kakvi ste s vremenom, ali ako mi netko može vidjeti...kad se iskopča centrala, da li pumpa dobije onaj kratki signal sa relea pumpe? Jer po nekoj logici centrala ipak dobije struju na kontakt na 6. pin, a ne tek preko relea kod anlasovanja, ugl, samo ako mi to netko može vidjeti

E da i što točno rai ovaj Fuel cut off switch i kad?
« Zadnja izmjena: Sri 11:04:25 09.12.2009. TURBO »

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #245 : Sri 15:28:32 09.12.2009. »
Koja centrala... ima ih 2... tj. 3 ako acunas i arc koji prica sa kompom za paljenje...

ovako ja cu ovih dana skidati moju tablu da pogledam neke zice, pa cu ti videti... ali ja sam juce vozio auto, kada dam kontakt cuuje bzzzz 1-2 sek i to je to...

ako je samo pumpa frka, vezi je direktno i neka radi stalno na kontaktu... kakve veze ima... na dosta kola ljudi premoscuju osigurace/releje, imas povratni vod u rezervoar neka samo kruzi...

inace fuel cut off switch ti je onaj mali prekidac na usisu gore, koji kada pustis gas se pritisne i kaze kompu da si na leru da on preuzme kontrolu ler gasa... tj. izbaci ez201k komp iz upotebe tada jer nije potrebno obogacivanje i nema nadpritiska...

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #246 : Sri 15:38:48 09.12.2009. »
i jos nesto... pogotovu kod ove stare analogije, ako cupas komp ili stavljas bilo sta... uvek skini kleme sa akumulatora... oni konektori su smrt za elektroniku... mozes da spalis ulaze opusteno... a mozes i da imas srece... ali nemoj da se pouzdas u srecu... sve sto radis sa skidanjem i kacenjem ecua u kolima radi sa skinutim klemama...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #247 : Sri 18:24:59 09.12.2009. »
Ali nije samo da ga pogignes... pise tu tacno sta treba uraditi...

auto treba da je upaljen da bi ocitao sve parametre, dignes prekidac, das mu gas malo i kada padne ispod 1550 rpma pocece da svetli...

i to je dijagnostika samo za sistem paljenja...

ako ti svetli odmaho po ubacivanju kontakta... onda samo das gas preko 2000 rpm-a, pritisnes reset dugme i pustis gas onda ce ti izbaciti greske... mada ih je veoma tesko ocitati... taj razmak izmedju pulseva je skoro nepostojeci... ja sam snimio telefonom flashovanje da bih brojao na kompu :)

Ma meni blinkaju donje lampice same od sebe pa možda zato pali glavno svjetlo. Pa sad ne znam kad blinka za greške, a kad za donje lampice koje luduju. A nije baš da blinkaju jer nešto ne valja. Prvo blinkaju 2, pa one prestanu pa blinka neka treća, pa sve zajedno..
« Zadnja izmjena: Sri 18:31:17 09.12.2009. Interceptor »

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #248 : Sri 18:45:48 09.12.2009. »
to je standardno da imas light show... posebno po hladnom vremenu... to je onaj budjavi regulator napona 7805 unutra...

zato se i radi pri upaljenom automobilu na ispod 1550 rpma... jer prvo upalis auto, pritisnes ono malo dugme za reset svetla i onda podignes prekidac, revujes motor preko 2000 i onda gledas sta sija...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #249 : Sri 20:36:59 09.12.2009. »
 :good: :good: Baš ću se probat igrat da vidim oće izbacit šta.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #250 : Čet 09:06:17 10.12.2009. »
Koja centrala... ima ih 2... tj. 3 ako acunas i arc koji prica sa kompom za paljenje...

ovako ja cu ovih dana skidati moju tablu da pogledam neke zice, pa cu ti videti... ali ja sam juce vozio auto, kada dam kontakt cuuje bzzzz 1-2 sek i to je to...

ako je samo pumpa frka, vezi je direktno i neka radi stalno na kontaktu... kakve veze ima... na dosta kola ljudi premoscuju osigurace/releje, imas povratni vod u rezervoar neka samo kruzi...

inace fuel cut off switch ti je onaj mali prekidac na usisu gore, koji kada pustis gas se pritisne i kaze kompu da si na leru da on preuzme kontrolu ler gasa... tj. izbaci ez201k komp iz upotebe tada jer nije potrebno obogacivanje i nema nadpritiska...

Mislio sam na centralu od paljenja. Meni u biti osim tog kratkog signala rele odradi sve ostalo, i kad anlasujem šalje signale u centrale i pumpi... Ali i dalje nema ni goriva na dizne ni iskre, stvarno kao da ima nekakvu blokadu i da centrale ne rade svoje. E, sad... koliko sam čitao i jedna i druga centrala bi terbale imati neku struju koja im dolazi na sam kontakt, toga kod mene nema. Znači struju od relea dobiju ali stalnu nemaju, još mi samo ostaje vidjeti, ako trebaju imati stalnu struju, preko čega ona ide

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #251 : Čet 15:57:13 10.12.2009. »
E ovako danas sam lancario pa rekoh da pogledam i ovo... i ovako:

Bilo sta da otkacis pumpa se ne cuje... samo kada je sve prikljuceno ona odradi bzzz 1-2 sek.

dakle otkacinjao sam jednu pa drugu pa obe zajedno i samo kada su prikljucene obe onda se cuje pumpa na kontaktu...

mada imas u onome sto si skinuo sa craigf sajta u onom Section B kako se sve to testira... dakle multimetar uzmes i krenes lagano.. onaj alfin uredjaj nije nista drugo do velikog multimetra i baterije... dakle imaju +12 +5 i multimetar unutra... to je to... vecina testova se svodi na proveravanje konekcije od tacke a do b i proveravanje otpora i napona sto znaci analogija... samim tim je lako proveriti u domacoj radinosti...

ja bih i dalje pogledao vezu izmedju ulaza na tom releyu, kontakt struje i osiguraca pumpe i same pumpe... onu u rezervoaru je malo teze proveriti ali ako te ne mrzi izvuci i nju... ta struja ima put kroz auto koji mozes pratiti i videti gde se prekida... onda naci zasto...

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #252 : Čet 16:54:01 10.12.2009. »
Bravo JaMal ja mu to pokusavam objasniti u par navrata ali me ne slusa.Imam Alfu 75 zadnjih 10 godina i svasta sam vidija i dozivija s njom.Nju uglavnom jebu banalnosti tipa los spoj ili prekid spoja.
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline tomislav

• 2.5
  • **
« Odgovori #253 : Čet 19:25:25 10.12.2009. »
mogu biti kontakti, najvjerojatnije i jesu, ali mislim da on treba pregledati kompletnu struju i izmjeriti jokosti struja u cijelom krugu pa onda i po potrebi pojačati kontakte. jel imaju vrijednosti u manualu?  :82:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #254 : Pet 08:07:48 11.12.2009. »
mogu biti kontakti, najvjerojatnije i jesu, ali mislim da on treba pregledati kompletnu struju i izmjeriti jokosti struja u cijelom krugu pa onda i po potrebi pojačati kontakte. jel imaju vrijednosti u manualu?  :82:

Pa da si pravi već bi mi to napravio, kad znaš, slomio sam jučer prst, ne mogu ništa sam, jendo tri tjedna. Sutra planiram napraviti baš to što kaže Jamal i to po onim naputcima