Autor Tema: 1.8 Turbo ´86  (Posjeta: 90218 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
Odg: 75 1.8 Turbo
« Odgovori #915 : Pon 23:06:59 28.03.2011. »
oce to radit kako spada do susreta?

Offline RUDI-Zd 75

• 3.0
  • -Volim Alfe 75.....
« Odgovori #916 : Pon 23:56:39 28.03.2011. »
-Ajmo riješite te dječije bolesti ......da ja nemoran mozgati...... ;)
-Alfa Romeo 75 3.0 V6 EVOLUZIONE
-Alfa Romeo 75 2.0 TS x3
-Alfa Romeo 75 1.8T -America
-Alfa Romeo 75 2.4 TD (3,0 V6),(2,5 V6)..?
-Alfa Romeo 75 1,6
-Alfa Romeo 155 2.5 V6....
-Alfa Romeo 156 SW 1.9JTD
-Vespa PX200E  x3
-Vespa 125P

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #917 : Uto 00:10:44 29.03.2011. »
Citat:
a onog crijeva koje ide iz kućišta turbine inače do pierburga uopće nema.

onda je zapusio taj donji deo ili samo zvrji prazna rupa i pusta boost u atmosferu...?

pazi ima logike da je tako spojio jer onda uzima pritisak iz usisa a ne iz separatora para iz glave... ali radi istu stvar... osim sto vishe drnda piergurg zbog veceg pritiska... ali ga bar ne puni uljem toliko...

inace nemojte zaboraviti da stavite bas usko crevo ili selne na ta crevca jer ako tu pusta boost, posebno na onome sto dolazi na drugu stranu pierburga iz separatora uljnih para nece puniti boost kako treba i opadace...

inace qv ima overboost... na 0.9 bara... tako da ako ti sa njenim kompom kada stisnes gas napuni 0.15 vishe i onda opadne posle 1-2 sek.. to je normalno... tako treba da radi...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #918 : Uto 19:11:54 29.03.2011. »
Gledam kako su ti crijeva na pierburg spojena... i meni je tako na americi, ali jesi gledao negdje jel to po p.s.-u? Meni auto osrednje kad mi je tako spojeno i malo malo je u safe-u. Jesi ti mjerio koliko ti puni?

Kada ovo malo crijevo na izlazu spojim direkt na wg, auto ubija, ali po satu mi puni debelo preko 1, iako nisam siguran da mi je sat baš precizan. Jesi ti probao tako spajati?

Kod QV-a je netko nešto kemijao i spojeno je iz IC-a i iz regulatora tlaka goriva na pierburg sa zadnje strane, s druge strane iz pierburga direktno u WG, a onog crijeva koje ide iz kućišta turbine inače do pierburga uopće nema. ne mogu vidjeti kako auto ide ni koliko puni jer mi na njemu cilindar kvačila bleknio, ali ima mi neke logike da je tako spojeno. Čovjek se ugl. tako vozio stalno i kaže da je auto išao zrakom, e sad  :82:

To je ok spojeno, tako mora bit. Meni puni na koliko stavim, znači ne isključujem pierburg i samo natežem šipkicu on će punit koliko ju zavijem. Sad je namješteno da puni oko 0,6-0,7 tako nešto. I to drži. Ubrzanje sam mjerio i negdje 7,5-8 s je, znači ok je to. To kako je on spojio na QV nije kako bi trebalo biti. U safe mi nikad ne baca, osim ako paljenje nije dobro namješteno.

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #919 : Uto 19:15:15 29.03.2011. »
onda je zapusio taj donji deo ili samo zvrji prazna rupa i pusta boost u atmosferu...?

pazi ima logike da je tako spojio jer onda uzima pritisak iz usisa a ne iz separatora para iz glave... ali radi istu stvar... osim sto vishe drnda piergurg zbog veceg pritiska... ali ga bar ne puni uljem toliko...

inace nemojte zaboraviti da stavite bas usko crevo ili selne na ta crevca jer ako tu pusta boost, posebno na onome sto dolazi na drugu stranu pierburga iz separatora uljnih para nece puniti boost kako treba i opadace...

inace qv ima overboost... na 0.9 bara... tako da ako ti sa njenim kompom kada stisnes gas napuni 0.15 vishe i onda opadne posle 1-2 sek.. to je normalno... tako treba da radi...

To je mene mučilo, cijevi su bile malo preširoke i puštalo je, stavio uže + šelne i nema više opadanja. Makar radilo bi i bez šelni, samo moraju biti uske cjevčice.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #920 : Uto 23:13:08 29.03.2011. »
oce to radit kako spada do susreta?

Ma radi već, ovo su sad već finese  :joj:

@ JaMal: Stavljao sam centralu od qv-a, nisam osjetio baš neku promjenu, a pošto mi kazaljka od boosta nepouzdana, ne mogu baš reći ni da bolje puni. Uostalom ne znam jel ona i može normalno raditi na americi jer konektor na qv-u ima dva pina više, jedan je od temperature zraka na ic-u drugi još nisam ustanovio od čega je. Tako da ne znam kako radi bez tih podataka.

@ Interceptor: Kužim da tako nije tvornički spojeno, samo kažem da možda nije loše, dauzima pritisak sa usisa i da ne idu u njega uljne pare iz separatora. Probat ću tako napraviti sutra na Americi pa vam javim što se dogodilo

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #921 : Sri 10:49:54 30.03.2011. »

@ Interceptor: Kužim da tako nije tvornički spojeno, samo kažem da možda nije loše, dauzima pritisak sa usisa i da ne idu u njega uljne pare iz separatora. Probat ću tako napraviti sutra na Americi pa vam javim što se dogodilo

Nisam primjetio mast u cjevi od pierburga... Uostalom uljne pare se putem usisa prisilno usisavaju iz motora pa ih vrlo vrlo malo ode u pierburg jer idu tamo gdje je podtlak... A i dobar motor ne bi smio puno uljnih para bacati i mastiti usis.   

Jesi stavio pumpu benzina koja treba ići?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #922 : Sri 18:15:41 30.03.2011. »
Nema nikakvog ulja u crevu od isparivaca do pierburga... danas sam rasekao moje celo... zamenio ga... potpuno je suvo... tako da to nije razlog zasto je kod tebe vezano tako...

kako god da je ... samo u slucaju da je taj separator zapusen moze da pravi problem... ne vidim drugi razlog zasto bi to neko radio...

sto se tice bacanja uljnih para iz motora... to je sigurno da radi svaki turbo... jer su tolerancije u motoru vece zbog toplote... i dok je hladan... a pogotovu kada je u boostu on mora negde pustiti...

ako TS koji je NOV NOVCAT sa novijom tehnologijom i finijim tolerancijama trosi 400g ulja na 1000km NOV po fabrici... i po testovima...

zamisli koliko probija turbo ciji je dizajn isus odbacio kao zastareo i svuda u motoru duva promaja dok je hladan a kada se ugreje i dinamicki kompresioni odnos na boostu odleti na 17 ili 19:1 mislis da nigde ne dune ulje? mislim da ovaj motor duva 500g ulja samo u usis kroz turbo i separator... i jos 500g pored karika...  :DD:

iskreno nisam nasao podatak nigde ni fabricki ni sa testova o potrosnji ulja turba...

ali zanimljiv podatak je jim k. skoro izneo na alfabb-u da ovaj t3 sto je u turbu, poteras na 1 bar i preko da lezajevi traju veoma kratko... i da produva turbina brzo... brzo za njega je par hiljada kilometara...
sto znaci da za veci boost ti treba realno nov moderniji turbo... sa bb lagerima jer ovi ocigledno ne mogu da izdrze grejanje i pritisak ulja...
« Zadnja izmjena: Sri 18:17:32 30.03.2011. JaMaL »

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #923 : Sri 21:41:08 30.03.2011. »
Imam problem. Nije mi punio auto ovo kako ga opet vozim par dana kada pierburg spojen pravilno. Danas sam vidio da mi je van paljenja, ne znam na koju foru i da mi ler varira jer mi ne ukapča fuel cut off prekdač jer mi pukao feder onaj koji vraća sajlu gasa.

To sam riješio, namjestio paljenje i ler kako treba, ali auto ne puni i dalje. Malo nešto krene kazaljka prema gore kad zabijem gas u pod i padne odmah. Kad raskopčam pierburg puni do 1,5 po kazaljci i ide abnormalno, ali samo sam probao na sec.

Znači turbina puni, samo ne kad je je pokopčano sve

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #924 : Sri 21:55:42 30.03.2011. »
pošto imaš drugu aj fino dio po dio prebacuj dok ne dobiješ da auto ide. ili vidi kak ide QV pa ako ona radi prebaci s nje.
Počni s pierburgom
stojadin, milicija edišn

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #925 : Sri 23:47:06 30.03.2011. »
Pazi proveri sva creva... posebno mala oko pierburga... ja sam prekjuce imao taj problem... odjednom auto 0.2 bara... hmmm...

stavim 4 selne na sva crevca oko pierburga... 10 min kasnije... 0.75 psssssssssss psssssssssssss.... full boost :)

dakle ovaj auto ubija bilo kakvo curenje vazduha... bilo gde... jer sto se boost povecava to se i boost povecava... ono sto prolazi i jedva se oseca na atmo-u ovde osakati auto...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #926 : Čet 22:32:13 31.03.2011. »
Nastavak u mojoj temi, da ne trujem ovdje...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #927 : Pon 00:36:20 11.04.2011. »
Malo novosti.

Offline rogi75ri

• 3.0
« Odgovori #928 : Pon 01:19:35 11.04.2011. »
mislim da ti neće baš funkcionirat te maglenke u vožnji  :hm: :neznam:
CH style

Offline sale75