Autor Tema: Od 1.6 preko 2.0TS do 3.0V6 u par godina  (Posjeta: 45348 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
Od 1.6 preko 2.0TS do 3.0V6 u par godina
« : Pet 20:36:14 13.06.2008. »
Evo da i ja ispričam priču o svom čudovištu

Jednom davno vozio sam stojadina, i baš mi je bilo lijepo, ali me tjer'o neki vrag i cijelo vrijeme sam tražio neku Alfu 33, jednog (tada sam mislio lijepog) dana nazove me prijateljev brat i da oni u salonu imaju jednu super očuvanu 33-cu, dođem ja tamo kad ono 75-ca, odem ja na guugl ukucam alfa75 i napišu mi na ovaj televizor da je to neki RWD da ima motor na jednoj strani auta, getribu na drugoj da kočnice nisu na kolima, ali naravno ja kao i obično volim sve nastrano, pa je kupim i dovedem kući :D

Alfa 75 1.6 dva dellorta 40 110 ks i mislio sam, jebate kako je ovo brzo :D :D :D

Vidio ja da to puno pije pa stavio plin, pa na plin nije radila, pa kompresija nije dobra, i kad se već stavlja drugi motor zašto ne staviti 2.0 TS 148 ks???

I izvadimo mi motor iz crvene 75, i pristupilo se i ubacivanju servo letve volana tako da mogu i ja jedan lakat kroz prozor a drugom rukom vrtit volan :)

Pa mi je motorni prostor ovako izgledao

Lijevo je bivšiji motor a desno bivši, usput, Coca Cola sponzorira ovaj projekt jer će to bit gorivo budučnosti

lijevo je donator svih organa da bi crvena mogla živjeti puno brže nego do tada

Nisam uopće bio nježan sa svojim dotadašnjim kardanom, ovo je ono što je ostalo od njega, mogao mi je usred vožnje negdje ispast s obzirom na ove gumene poveznice od kojih ništa nije ostalo.

Kardan iz crne smo skinuli u komadu ne rastavljajući ga, 

Onda su ubačeni svi potrebni kablovi, i nakon višesatnog mozganja di šta ide, Peras je kao profesor Baltazar u jednom trenutku doskočio problemu i skontao gdje šta ide tako da nam je pretstojao samo rutinski dio posla da motor proradi, mijenjanje rezervara, provlačenje cijevi za povrat i benzinske pare te kabela za električnu pumpu goriva. Pa još ubacit motor i trebala bi upalit, špera će pričekat hladnija vremena jer su turisti već bili na dolasku pa će garaža bit popunjena.

Pa je upalila

Uljepšana unutrašnjost novom instrument tablom

i jedna sa postavljanja povratnog voda benzina i benzinske pumpe na mjesto gdje do tada nije bila :D

I tako lijepo smo živjeli Alfa i Ja, svađali se, ona je bila tvrdoglavija, sve dok se jednog jesenskog dana dok sam u Tučepima kod staraca pio jutarnju kaficu nije pojavio čovijek s bagerom za postavljanje novih kanalizacijskih cijevi.

Ja onako bunovan s krmeljima u oku pogledam ga a na to on prozbori:

On - je li ono tvoja 75-ca dole
Ja - Aha, triba li je maknit
On - Ne triba, ali triba li tebi 3.0 V6 motor
Ja - (odjednom sam zaključio da mi fali nikotina) paaaaaa
On - imam ti ja jednu na selu skršenu, pa ako hoćeš
Ja - a koliko para
On - daj 100 eura i nosi samo da je ne gledam

Odem ja poslije pogledat i kažem javit ću se, razmišljao sam mjesec-dva dana i odlučim, e jebi ga, hajmo u novu avanturu

nije bila puno razbijena  :shock:

mora sam pilat da bi došao do motora

ovo me obradovalo

a tek ovo, čak mi se i ruka zatresla

lijep broj

dijelovi na hrpi

nešto šta treba oprat i očistit da bi mi krasilo unutrašnjost auta kasnije

motor i ostali dijelovi su prebaceni u garazu. Radilo se na svemu pomalo, tako da sve sto nam treba bude spremno kad se za dan-dva (KAKO SMO BILI NAIVNI) bude motor ubaciva u Alfu.
Evo par slika da mozete vidit:

Na autu mjenjam doslovno sve.

-kugle
-seleni (svi mogući) i to poliuretanski
-set kvačila
-motor
-getribu
-diskovi
-ploćice
-gume ulja za kočnice
-čeljusti reparirane
-felge (polovne)
-nove gume
-remen zupčasti i oba klinasta
-nosaći motora
-nosaći getribe
-crijeva goriva
-amortizeri i opruge su polovni ali su žuti konijevi :D :D
-ulje motora, ulje getribe, kočiono ulje
-prednji i zadnji gumigelek
ako sam šta zaboravio editirat ću kasnije

Prića je išla ovako ide ovako, prvo smo Peras, Pesimist i Ja, otišli Pesimistovim kombijem u Tučepe po motor i ostale dijelove i sve doveli kod Perasa u garažu i oprali motor, te se uhvatili sređivati 4.1 (TS) getribu, kad smo izlili ulje iz nje, ispao je i komad šaltunga i zaključili smo da to ne možemo upotrebiti a već sam kupio set kvačila za tu getribu, onda je Peras uspio napraviti nemoguće i prilagodio set kvačila za TS na V6 getribu, iako je sistem odvajanja totalno drugačiji na ove dvije getribe kombinirajući dijelove V6 i TS getribe na slijedeći način:
- viljuška je uzeta sa TS getribe kao i prednje zvono, i cilindar kumpluga te je sa nje skinut i onaj dio na koji se naslanja viljuška kao i dio na kojem je druk ležaj i to je sve pričvršćeno na V6 getribu, to nam je pošlo za rukom jer je spojnička ista na obe getribe, za ovo mogu reći samo PERASE TI SI CAR!!!!!!
 odlučili smo se za V6 getribu jer je 1.6 ipak prekratka (4.55).

Onda smo izvadili TS iz auta, Mate ili ti ga Caddy je postavio struju od V6 na auto i počeli smo rješavati prednji ovjes, tu nas je "obradovalo" lijevo gornje rame kojem je selen bio još originalni iz 1986, te je lijepo zapekao u gumu selena te kad smo odvidali vidu nismo je mogli izbiti jer ju je guma fino vraćala, to je riješio Krešo koji je fino ispilao vidu u 3 cm prostora na način da je uzeo list pilice za željezo i to pilao puna dva sata.

Nakon toga zaboravili smo označiti položaj donje vilice na torziji (Kurac smo zaboravili nego sam ja mislio da ima oznaku) ionda kad smo vratili pogodili smo iz prve ali sebi nismo vjerovali pa smo opet rastavili , podigli za zub i kad smo sve sastavili, onda smo zaključili da auto stoji nakrivo i vratili onako kako je bilo prvi put. Nakon toga počeli smo spuštati zadnji most i tu je Peras promašio stepenicu u sopstvenom kanalu i nabio lakat tako da skoro ne može maknuti ruku te smo Pesimist i ja spustili lagano cijeli zadnji most te otišli s Perasom na Hitnu di su mu fino uslikali lakat i na sreću samo je nabijeno i ništa nije slomljeno, nastavk slijedi.....

Odmah na početku me pas seksualno napastovaohehehe:

Sve je novo hmmmm....:

Pogled na bregastu:

2.0TS je jos unutra....

A ceka ga:

Jedan od boljih diskova na autu, Malo sam ga potokario :D

2.0TS lebdi zrakom:

Hehe, Mate & Ja:

15-ke felge sa pet rupa napokon na autu:

Bruuuum, bruuuuuuummmmmmmm, 3.0 V6 makina:
___/=====\°/=====\___

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
Odg: Od 1.6 preko 2.0TS do 3.0V6 u par godina
« Odgovori #1 : Pet 20:38:01 13.06.2008. »
Nosaći motora nisu pasali, a oni sa V6 su bili puknuti pa smo pripasavali TD nosaće koji opet nisu ispali kako treba i na kraju su kupljeni iz njemačke original nosaći za V6, naravno trebalo je zavariti i na karoseriji nove ploče za nove nosaće jer postojeće nisu pasale, i kad je motor napokon postavljen, pospojili smo struju, i auto nije htjelo upalit, gledali smo sve i na kraju zaključili, izgoren je ECU, tražio se ECU, na kraju je nađen plačen 1000 kn i auto je upalilo , ali nije sastavljeno jer naravno nisu se mogle naći odgovarajuće cijevi za vodu, sad je i to pronađeno i valjda  nadam se da će jednog dana ispod haube biti i Eaton M62 koji je kupljen i skuplja prašinu kod prijatelja u njemačkoj.

napokon, paljenje auta :D

<a href="http://www.youtube.com/v/8BLWH_8ecQM&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/8BLWH_8ecQM&rel=0</a>
« Zadnja izmjena: Pet 20:41:17 13.06.2008. sira »
___/=====\°/=====\___

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #2 : Pet 20:50:21 13.06.2008. »
Auto i dalje vozi ali samo na plin i trenutno ne želim ništa radit na njemu, dok se oporavim od ovih šokova koje sam imao sa ugradnjom
___/=====\°/=====\___

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #3 : Ned 14:15:14 07.09.2008. »
Draga mi je sinoć uspjela pronaći šaht petnaestak centimetara viši od asfalta i to je presudilo mojim Maderno racing granama, kako popravak istih sigurno iziskuje vrijeme i veću količinu novca, a meni je auto potrebno svaki dan ima li ko viška ispušne kolektore da za sad stavim klasični auspuh.
« Zadnja izmjena: Čet 18:11:01 11.09.2008. sira »
___/=====\°/=====\___

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #4 : Ned 18:30:29 07.09.2008. »
ko će mi u splitu ovo popravit, možeš mislit  :tres:

« Zadnja izmjena: Čet 18:17:10 11.09.2008. sira »
___/=====\°/=====\___

Uzzy

• Gost
« Odgovori #5 : Ned 18:40:05 07.09.2008. »
Koji je ono zuti auto od iza  :DD: :DD: :DD:

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #6 : Ned 18:45:29 07.09.2008. »
Zlatna mečka, hoćeš li još slika??? :DD:
___/=====\°/=====\___

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #7 : Ned 19:05:40 07.09.2008. »
nedavno se uzzy kurcio da ima neke likove sta neznaju kud bi sa Migom, a sad suti cccc

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #8 : Ned 19:06:22 07.09.2008. »
btw, sta to slini ulje toliko? aha da V6 zaboravih

Uzzy

• Gost
« Odgovori #9 : Ned 20:22:24 07.09.2008. »
nedavno se uzzy kurcio da ima neke likove sta neznaju kud bi sa Migom, a sad suti cccc

Navodno side citavi dan u garazi i dime  :DD: :DD: :DD:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #10 : Ned 20:30:43 07.09.2008. »
nek malo zadime i tu granu

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #12 : Pon 12:33:32 08.09.2008. »
CSC grane.
Super prilika, ali još 6 dana do kraja aukcije (ko zna koliko će narast cijena do tad) i dostavlja samo u njemačku, a meni auto treba brzo

Idem danas u servis viditt je li mogu to popravit

« Zadnja izmjena: Pon 12:36:33 08.09.2008. sira »
___/=====\°/=====\___

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #13 : Pon 13:01:47 08.09.2008. »
a i na njemackom forumu ima ljudi koji hoce te grane. sretno ko se zeli nadmetati.

Ernest

• Gost
« Odgovori #14 : Pon 13:46:34 08.09.2008. »
ja cu sebi napraviti  :muzika: bolje..  :tuga: :tuga: :tuga: :tuga: :tuga: :tuga:
jebemu kad živim u selendri i ne šalju ovamo u džungle....