Autor Tema: Zašto sam se prestao drkat sa 75-com  (Posjeta: 15132 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
Odg: Zašto sam se prestao drkat sa 75-com
« Odgovori #30 : Sub 14:25:10 05.09.2009. »
Evo i prvih mixeva naših snimki:

Ćao Mornaru, pjesma koja govori o Mornaru manjinske sexualne orjentacije koji dolazi u luku

http://www.box.net/shared/68lygm4rzr

Za Hajduka, Navijačka pjesma koju će jednako ne voliti Hajdukovci i Dinamovci, ali će se svidit onima koje nogomet ne zanima

http://www.box.net/shared/u02nes2b1q

4 noge, obična pjesma, s običnim pretežmo ljubavnim tekstom

http://www.box.net/shared/bc52x0icmp
___/=====\°/=====\___

Uzzy

• Gost
« Odgovori #31 : Sub 14:42:02 05.09.2009. »
Lose,al to vama dođe ko kompliment  :DD: :DD: :DD:

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #32 : Sub 14:50:32 05.09.2009. »
Javija se pravi, zna sam da češ ti bit prvi :DD::DD::DD::DD:

Šta je loše, produkcija, pisme, svirka ili je sve loše :DD:
« Zadnja izmjena: Sub 14:51:32 05.09.2009. sira »
___/=====\°/=====\___

Offline fjs

• 2.5
  • **
  • ilitiga FIS X
« Odgovori #33 : Sub 14:56:20 05.09.2009. »
Ja mislin da se tu radi o emotivnom problemu, ko da ne osjecate punom snagom to šta iznosite pred javnost...

Doza navedene neosjecajnosti se pogotovo osjeca pri prvoj pismi, nekako ko da niste dovoljno duboko zavirili u središte teme..
men' pop't pi'u ki pi'u pop't

ja: ajmo sist u kamion pa cemo svratit kupit burek
on: necu ja gladan sidat u kamion

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #34 : Sub 14:59:25 05.09.2009. »
Problem kod te pjesme je šta niko nije imao takvo iskustvo, Nikola, možda ti znaš kojeg takvoga?? :DD::DD:
___/=====\°/=====\___

Uzzy

• Gost
« Odgovori #35 : Sub 15:25:07 05.09.2009. »
Javija se pravi, zna sam da češ ti bit prvi :DD::DD::DD::DD:

Šta je loše, produkcija, pisme, svirka ili je sve loše :DD:

Ja znam da ste se vi odlicno zabavili snimajuci i ako je to bija cilj,odlicno  :good:

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #36 : Sub 15:39:08 05.09.2009. »
Cilj je bija da dobro snimimo naše pisme, i da se pri tom zabavimo, a ne zakrvimo ka šta se bendovima zna često desit jer tad isplivaju egotripovi, usput da i sami čujemo kako te pisme zvuče kad se naprave da se sve čuje jer na probama je uvik buka, ozbiljno, reci šta ti se točno ne sviđa, volim da ljudi otvoreno kažu, a svakim komentarom dobijem novi pogled na iste pisme
« Zadnja izmjena: Sub 15:40:34 05.09.2009. sira »
___/=====\°/=====\___

Uzzy

• Gost
« Odgovori #37 : Sub 20:03:09 05.09.2009. »
Ma seruckam bez veze,ne slusam taj tip muzike pa taj dio necu komentirat,snimka je losa (nadam se da to niste platili),produkciju isto necu komentirat jel je nema,a sama svirka je teski prosjek
Sve skupa i nebi bilo tolko lose da ima neke energije,nego vlada ona tipicna Splitska melankolija
Eto,al nemoj me uzet za ozbiljno jer ja nevolim nikoga i mrzim sve  :DD: :DD: :DD:

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #38 : Sub 20:27:12 05.09.2009. »
A jebate Uzzy, znaš da nismo platili, a ovo su i osnovni miksevi, nisu konačni da skontamo šta fali i šta bi trebalo minjat, zato i pitam mišljenja, jer više ljudi mogu dati više dobrih i loših ideja.
Takve odgovore volim, iskrene, ali nisi mi konkretan, ajmo dalje s pitanjima, ovako mi se čini da si jednom posluša, nije ti silo, i samo kažeš ne valja, kako se i ti amaterski zajebaješ sa glazbom, baš me zanima šta po tebi fali:

Kako misliš da je snimka loša, je li di ima zujanja, šumova, ne čuju se instrumenti jasno, pjevač je nerazgovjetan, ili se tebi ne sviđa zvuk analogije
-nije to to MIDI sa apleom, treba izvuč zvuk iz daske sa šest žica direkt u pojačalo bez pedala :DD::DD:

Kako misliš da nema produkcije, po meni je samo drugačija od današnje uvriježene zvučne slike di sve triba bit napumpano do vrha tako da kad otvoriš pismu u nekom programu koji ima grafički prikaz valova dobiješ samo dvije debele crte bez dinamike.

Svirka je teški prosjek - hvala, znaći da napredujemo i to rapidno da smo ovo radili tri miseca ranije bilo bi puno gore :DD::DD::DD:
Šta se tiće energije, ne znam jesi li ikad snimao u studiju po kanalima, jednostavno se gubi energija svirke uživo kad ti kad snimiš bass i bubanj jedan dan, onda misec dana kasnije snimaš gitare, pa još misec dana kasnije vokale, zato najzajebaniji glazbenici danas i idu u studija di se sve može snimat odjednom.
« Zadnja izmjena: Sub 21:26:57 05.09.2009. sira »
___/=====\°/=====\___

edigtv

• Gost
« Odgovori #39 : Sub 20:34:02 05.09.2009. »
meni je sasvim ok  :good: :kosa:

Offline fjs

• 2.5
  • **
  • ilitiga FIS X
« Odgovori #40 : Sub 20:54:58 05.09.2009. »
Vako od mene:

1. pisma - sve ok, pjevač je dištona na niskom tonu kod prvih spominjanja diranja bedara, možda pisma traži još kakvu izraženiju dionicu dodatne gitare, čisto za potrebe snimke...

2. pisma - klasičan punk, šta šporkije to bolje, dakle, ne dirat ništa, dobro je..

3. pisma - ne kontam ništa u pismi, ni smisao, ni bit, niti mi se čini da vam odgovara (ko vam je platija da ovo snimite), ukratko eto potrudija sam je poslušat čak 3 puta da bi naša barem nešto da mi se sviđa u njoj - i ništa...nemam je potrebu nikad više čut...
men' pop't pi'u ki pi'u pop't

ja: ajmo sist u kamion pa cemo svratit kupit burek
on: necu ja gladan sidat u kamion

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #41 : Sub 21:21:27 05.09.2009. »
Takve odgovore volim, i producent nam je reka da mu je treća nekako čudna, da mu je riff super, cijela tema da je dobra ali da puno bolje zvući kad makne pjevanje, sad znam da nije samo njegovo umišljanje, čak mi je i cura rekla da taj tekst nikako ne ide uz pismu.
Hvala Frane  :bravo:
« Zadnja izmjena: Sub 21:22:24 05.09.2009. sira »
___/=====\°/=====\___

Uzzy

• Gost
« Odgovori #42 : Sub 21:33:17 05.09.2009. »
Meni se prva isto sviđa,ima potencijala  :good:
1.Ne sviđa mi se kako pocinje (niki tanki sustavi kasijo bubanj).......triba bi ic mesnatiji bubanj bez ovi đinđa-minđa efekata i bas da ga osjetis i u grlu  :D: + mozda neki zivlji intro
2.Ovo Ram,parara bi tribalo bit malo dinamicnije i trazi neke detale na bubnju (fus) da se osjeti prjelaz kad pocme pivat
3.Kad pocme pivat ima malo previse gitarskih radni ispod,triba to minimalizirat,a istaknit ritam
4.Ov ru,tu,tu i rif isprid bi odma izbacija (zvuci ko muppet show),al je zato dio u kojem piva "nase vrime je pasalo..... i sve do kraja je odlicno osim sta je pretanko i suvo (kako ste opce snimali te gitare  :82:)

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #43 : Sub 23:25:34 05.09.2009. »
Gitare su snimane sistemom Fender Telecaster - kabel - Vox AC30 ili Fender Bassman ili klon Fendera Tweed Deluxe-a

Bubanj je Ludvig iz 70-ih.

Znaći u biti najviše je tu po tebi zajeba u aranžmanu, a to je več nešto na šta se ne može tako lako utjecat, jer ga radi pet ljudi, ali opet možda je i stvar ukusa.

Tebi se ne sviđa "tanka" produkcija, nekom drugom se sviđa šta nije klasično nabrijavanje, ja šta više slušam vidim da je najveći problem u samoj svirci, odnosno bendu, išli smo to snimit "onako" da vidimo napokon kako te pisme stvarno zvuće, i sad kad se sve lipo čuje, čuje se da triba bolje svirat i bit uvježbaniji  :nod:
« Zadnja izmjena: Sub 23:43:39 05.09.2009. sira »
___/=====\°/=====\___

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #44 : Ned 09:18:00 06.09.2009. »
e ovo je pravi bubanj  :good:

vidim ima ljudi koji još uvijek sviraju  :bravo: