Imam jedno pitanje, kupujemo neki alfiat i kaže mi čovjek da ako on odjavi auto u svojoj županiji da ću ja morat kod sebe nanovo radit registraciju i tehnički iako je auto registriran do 8. mjeseca
:82:Da je on isto tako kupio taj auto u ZG i da je morao to napraviti u svom gradu kad ga je prepisivao iako je auto bio registriran i osiguran. Odnosno da skratim, tehnički i registracija propadaju ako prepišem auto na sebe.
Je to nešto po novom tako ili šta?
auto ima tehnički i osiguranje godinu dana,ako ga ti kupiš/prodaš on i dalje ima tehnički i osiguranje na godinu dana jedino se mjenja registarska oznaka prilikom promjene županije ... jedino ako kupiš neregistriran auto onda sve znaš
ajd malo logike ... ja registriram crnu i prodam je liku iz dubrovnika 5 dana nakon registracije ... njemu ostaje godinu dana tehničkog i osiguranje na moju policu stime da on za godinu dana mora iskemijat bonus 50% ako želi jeftinije osiguranje prilikom slijedeće registracije
a ti moraš napravit probnu tablicu u muriji u Zg kad ti frajer da papire koje će on skupa sa tobom na muriji odjavit u smislu vlasništva vozila ...
evo ti primjer ... ja sam prije 8-9 godina kupio auto u koprivnici regan godinu dana,otišao na murju tamo odjavom uzeo probne tablice došao u zg i namuriji dignuo tablice koje su dan danas na autu ... nikakav tehnički nisam radio jer auto je sve imao