Gorivo je staro oko 7-8 godina meni se čini, prvo nikako upalit jer su se zapekle u bužirima sajle gas a i čoka pa sam to podmazao i razgibao, par puta stisnuo gas da joj našprica gorivo i od onda pali an prvi zub. Stavio sam nazad kiler, ulijao antifriz i posložio toliko da se auto može vozit.
Zanimljivosti koje su uočene:
Auto je bio sprijeda malo udaren i nije popravljen dijelovima od serije 2 nego od starog sprinta i zato je imao takve farove gore koji nisu uklopljeni masku. Poanta svega hje da sam ja danas htio stavit masku i farove od svojeg drugog sprinta i nema šanse, vezni limovi nisu isti i nedaju se staviti farovi od serije 2 tako da ću vezni lim i gornji i donji staviti drugi jer na sadašnji vezni lim niti branik ne paše kako treba.
Na ovoj slici blatobran izgleda jako spigan a u biti se malo samo savio kad smo spustili auto i vratio sam ga rukom na mjesto.
Na autu posla ima ali uglavnom je taj posao proizvod karambola. Podovi su savršeno zdravi bez trunke hrđe, unutrašnjost također, limarija je generalno odlična, pragovi su zdravi i i odličnom su stanju, čak i bubuljica nemaju gotovo ništa.
Motor je gotovo nov i radi savršeno, ovih dana mu budem promjenio ulje jer je staro valjda 10 godina. Ivan mi je uz auto poslao i još jedan mjenjač jer kao njezin mjenjač ne valja no ja sam utvrdio da kvačilo uopće nije bilo odzračeno kako treba i nije odvajalo dovoljno. Malo odzračivanja i mjenjač ide ko putar a ovog ću pospremit za rezervu Smile Motor ne dimi (kod zabijanja gasa malo zdimi sivo zbog stajanja) a u lijevoj glavi se malo čuju ventili, morat ću ih naštelat i to je to. Karbovi savršeni i nanovo reparirani....unutrašnjost ima nekih fušeraja ali ništa što se neda otkloniti, pogotovo jer imam još 2 takva auta za dijelove.... Armatura će van jer je pukla malo kod lijevog otvora ventilacije i stavit ću drugu koja nije puknuta. Sjedala izgledaju užasno na prvi pogled ali samo zato jer su pretapecirana nekim grobljem od materijala i kad ga skinem ispod su originalni neoštećeni tapecirunzi....
Kroz vikend će pasti posprema unutrašnjosti od dijelova jer ima svega unutra pa onda ide generalno čišćenje i vađenje kompletne unutrašnjosti da vidimo na čemu smo po pitanju podova i pragova iznutra.
Hauba ide druga neoštećena jer ova ima nešto kita i nije originalna od serije 2.
Najbitnija stavka struja je totalno pobrkana pa tako se ventilator pali na ručici brisača, truba se pali ručnom kočnicom i tako dalje, tu će biti posla ali imam još bar jednu kompletnu struju pa ću je jednostavno zamjeniti.
Plan slaganja:
Vađenje unutrašnjosti i sređivanje/zaštita podova i pragova iznutra
Vađenje motora i sređivanje motornog prostora i zamjena veznih limova
Slaganje mehanike ako bude potrebno (ovjes nema lufta, amortizeri savršeni,volan nema lufta) jedino auspuh ne valja nešto....
Priprema za lakiranje i lakirnaje auta
Sastavljanje i rega Smile
Auto je spušten i ima kraće opruge u originalu i nizak je nevjerojatno a sjedi se doslovno na podu eyes2 Mjenjač ima nevjerojatno kratke hodove i radi bez greške tako da s te strane ne očekujem probleme.....
Uskoro više informacija i slički