Autor Tema: Alfa 75 Turbo America i 75 Turbo QV  (Posjeta: 150806 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TURBO

• 3.0
Odg: Alfa 75 Turbo America i 1.6 i.e.
« Odgovori #1140 : Pet 09:58:11 03.09.2010. »
S tim bi bio zadovoljan, mislim s tih 205 ks  :nod:

Ma zapravo bio bi ja zadovoljan i sa ovim samo da radi kako treba i konstantno. Ne znam kolikoi je tebi zazor na svjećicama, meni mislim da je 0,6 kako piše na pakiranju super bosne. Da ga probam povećati malo?

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #1141 : Pet 10:02:12 03.09.2010. »
S tim bi bio zadovoljan, mislim s tih 205 ks  :nod:

Ma zapravo bio bi ja zadovoljan i sa ovim samo da radi kako treba i konstantno. Ne znam kolikoi je tebi zazor na svjećicama, meni mislim da je 0,6 kako piše na pakiranju super bosne. Da ga probam povećati malo?

Sa 155 ks pun gas prva-druga-treća kad je u boostu to držiš obje ruke na volanu i samo gledaš cestu, nema gledanja po autu i praćenja instrumenata, nema vremena. Tako bi trebalo biti, osim ako moj nije čipovan ili dignut tlak...

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #1142 : Pet 10:57:52 03.09.2010. »
kako ti rece interceptor... kada sve radi kako treba nemas mnogo vremena za zveranje okolo kada predje 3000... otima se...

nego svecice... veci zazor= bolji rad u leru... manji zazor=stabilniji rad na obrtajima...

kod mene na 0.7 sam ima missfire na 5000+ obrtaja...
sada sam spustio na 0.5 i missfire je nestao ali je ler postao nemirniji kada se ugreje auto...

pitanje je samo sa cime ces se pomiriti... :) ne mozes imati i jedno i drugo jer je ovaj komp glup za kontrolu varnice... tj nema je... razvodna kapa je tu da ubije sve...

po definiciji turbo motora sa povecanjem kompresije, tj. boosta treba ti jaca varnica da upali kompletnu smesu dovoljno brzo...
po definiciji razvodne kape i ruke... sto su obrtaji veci to je varnica slabija i kraca...

jbg... ili izaberes miran ler ili siguran boost... to je to...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1143 : Pet 11:10:23 03.09.2010. »
Probat ću ga smanjiti, lako za rad u leru.

Sutra ću ti izmjeriti ono na AFM-u, bit ću sa autom u firmi pa ću moći

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #1144 : Pet 12:57:41 03.09.2010. »
 :joj: :joj: :joj:
Bolje imat glup auto nego polu pameten ko 75icu turbo.
Divim vam se sto imate volje se zezat s tom pretpotomnom strujom
« Zadnja izmjena: Pet 13:02:10 03.09.2010. Isus »
stojadin, milicija edišn

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #1145 : Pet 14:40:41 03.09.2010. »
Ne pazi super je turbo... zezanje do kraja... ne samo kod popravljanja sto bi zli rekli nego i u voznji... ali nije nikada ni bio za jedini auto... ili nedaj boze za svaki dan... to je princeza ovako kako je napravljen...

druga stvar je sto danas imas opciju pa mozes da gurnes msII ili vems ili nesto trece unutra za pristojno male pare i da budes super srecan, onda postaje normalan auto... moderan i brz... 80te su ponovo u fazonu ako niste chuli :P

ako zelis normalnu 75-icu kupi TS i ne razmisljaj dalje... moja je kod mene evo 5 skoro 6 godina i sem ulja, benzina, 1 pumpe za vodu 1 termostata i nesto potrosnog materijala od guma, kaiseva i gluposti nikada nista nije trazila niti pravila problem ni na -15 ni na +40... a presla je kada sam je ja kupio 280k km...

ali sto se voznje tice ne moze se porediti ni jedne sekunde sa turbom... da laksa je za voznju i manje zahtevna i sve... ali sto se utiska koji ostavlja u voznji tice... meh... blend... plain... boring... to je to...

sto se svecica tice... za svakodnevnu voznju stavi 7.. obicne bpr7es... dakle najbolji kompromis sto se paljenja tice i rada na leru itd... za vikend auto koji ce se samo gaziti i provesti vecinu zivota na boostu... stavi 8... primetno poboljsanje kada se boostuje vreo motor...

mozes uzeti i 7 i smanjiti ih na 0.5 ili cak 0.4 ako pocnu da misuju na visim obrtajima ugrejane...

Citat:
Bolje imat glup auto nego polu pameten ko 75icu turbo.

ne mozes imati gluplji od ovoga :) ovo ti je kao gluvi slepac bez ruku da zeli da vozi automobli... to je ta kategorija...

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #1146 : Pet 15:57:31 03.09.2010. »
Ne pazi super je turbo... zezanje do kraja... ne samo kod popravljanja sto bi zli rekli nego i u voznji... ali nije nikada ni bio za jedini auto... ili nedaj boze za svaki dan... to je princeza ovako kako je napravljen...

druga stvar je sto danas imas opciju pa mozes da gurnes msII ili vems ili nesto trece unutra za pristojno male pare i da budes super srecan, onda postaje normalan auto... moderan i brz... 80te su ponovo u fazonu ako niste chuli :P

ako zelis normalnu 75-icu kupi TS i ne razmisljaj dalje... moja je kod mene evo 5 skoro 6 godina i sem ulja, benzina, 1 pumpe za vodu 1 termostata i nesto potrosnog materijala od guma, kaiseva i gluposti nikada nista nije trazila niti pravila problem ni na -15 ni na +40... a presla je kada sam je ja kupio 280k km...

ali sto se voznje tice ne moze se porediti ni jedne sekunde sa turbom... da laksa je za voznju i manje zahtevna i sve... ali sto se utiska koji ostavlja u voznji tice... meh... blend... plain... boring... to je to...

sto se svecica tice... za svakodnevnu voznju stavi 7.. obicne bpr7es... dakle najbolji kompromis sto se paljenja tice i rada na leru itd... za vikend auto koji ce se samo gaziti i provesti vecinu zivota na boostu... stavi 8... primetno poboljsanje kada se boostuje vreo motor...

mozes uzeti i 7 i smanjiti ih na 0.5 ili cak 0.4 ako pocnu da misuju na visim obrtajima ugrejane...

ne mozes imati gluplji od ovoga :) ovo ti je kao gluvi slepac bez ruku da zeli da vozi automobli... to je ta kategorija...

ne turbo je auto koji se pravi pametan.
Punto 55 je glup auto nema nis  ne pravi da je pamtena. To je razlika  :D:
stojadin, milicija edišn

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1147 : Sub 09:19:38 04.09.2010. »
Otpor je kod mene na 22° C 40,3 Ohma između 3. i 4. pina na AFM-u.

Jutros kada sam upalio auto i malo ga zagrijao išao je ko nevrijeme i punio po kazaljci negdje oko 1 bar, to je u biti kod mene 0,7 negdje jer čim upalim auto meni se kazaljka pomakne negdje oko 0,2 ili 0,3.

Ne mogu vjerovati da auto tako različito ide i puni. Ispada po ovome, da iz nekoga razloga čim se malo više vozim iz nekoga razloga ode u safe. Nešto mene tu još uvijek j... pravo.

Idem probati vratiti stari ARC pa probati čitati greške kad se uzjebe

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1148 : Sub 10:59:18 04.09.2010. »
Vratio sam stari ARC, pomaknuo prekidač diagnostike prema gore, ali banana, stalno svjetli. Ništa se ne događa.

Dalje, isključio sam pierburgov ventil, auto mi puni isto, ne leti mi boost preko 1 bar po kazaljci, prije mije tako punilo debelo preko 1 bojao sam se da mi brtva opet ne blekne, sada ne, a šipkicu nisam dotaknuo  :82:

Ali što god napravio, ne ide to kako treba i sada kada puni stalno, nema inenađenja od turba, previše linearno ubrzava, mislim da to nešto nikako ne štima. Pošto turbina puni može biti jedino da mu je goriva malo na boostu, sada sam ga još malo odvrnuo na mjeraču ili da je iskra loša, ali u to sumnjam. Opet ako je goriva malo zašto troši kao tenk  :lud:

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #1149 : Sub 14:38:10 04.09.2010. »
jesi li provjerio MAF? Da ti nije grafit izlizan?
Mikian bivša crvena ga je jebala dugo i sve je promjenio bez uspjeha dok jučer nije popizdio i stavio MAF s bjele odjednom auto radi otvori maf i što ima za vidjeti grafit izlizan
stojadin, milicija edišn

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1150 : Sub 14:56:32 04.09.2010. »
Otvoren je moj i grafit je dobar

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #1151 : Sub 15:10:37 04.09.2010. »
Dovezi je vamo i covik ce je ustelati.Ovo je stvarno pocelo biti dosadno.Ne diraj ono sto ne znas.
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1152 : Sub 19:49:49 04.09.2010. »
Možda imaš pravo, ali nisam znao ništa o autu kad sam ga uzeo, a sve sam do sada nekako napravio. Meni je to đir. Ne kažem da neću odustati ako mi dopiszdi, ali ne dam se još, ovo su sad nijanse mislim.

Offline Sprint

• 2.5
  • **
  • "Sprint i Giulietta"
« Odgovori #1153 : Sub 20:40:27 04.09.2010. »
Možda imaš pravo, ali nisam znao ništa o autu kad sam ga uzeo, a sve sam do sada nekako napravio. Meni je to đir. Ne kažem da neću odustati ako mi dopiszdi, ali ne dam se još, ovo su sad nijanse mislim.

Ne daj se floki,covik uci dok je ziv i na kraju umre glup. :good: :hm:
"Volim stare alfe i nema mi pomoći!!!!"

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #1154 : Sub 20:49:43 04.09.2010. »
Ma tu je to negdje, bit će to ok. Je da imam zadnjih dana osjećaj da će mi se auto raspasti. Opet mi se popustile matice na križu na sredini kardana, a skidao sam ga 3 puta do sada, sanjam ga ponekad  :nod: Jel ima netko neki sistem pouzdan za te matice osim da se zakontraju?

Dalje, potrošile mi se disk pločice na p.l. točku, sad kužim da mi i disk taj malo trese kada zakočim jako, lupa mi spona lijeva i nema je kod nas tu za kupit, auspuh mi pušta na dva mjesta, auto mi ide tako tako i za zadnjih 50 km je potrošio 10l goriva, znači 20 prosjek, istina da je pedala u podu stalno. Inaće sam super, hvala na pitanju  :DD:

JaMal: Jesi montirao onu sondu i probao šta štelati prema njoj? Jel bi ti ja mogao poslati svoj AFM kada namjestiš svoj kako treba?
I da...Što misliš o ovome što mi isto ne puni kako treba kada je auto zagrijan čak i kada je pierburg isključen ili kada je ono tanko crijevo sa njega spojeno nazad na onaj regulator na turbini? Prije mi je sto posto kada to napravim kazaljak letila na 1,5 nisam smio stisnuti gas
« Zadnja izmjena: Sub 20:52:19 04.09.2010. TURBO »