Autor Tema: izrada branika spojlera i sličnog od stakloplastike  (Posjeta: 19761 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline majstor75

• 3.0
  • lipo ide zadovoljan sam
    • http://www.facebook.com/mario.jurlina
Odg: izrada branika spojlera i sličnog od stakloplastike
« Odgovori #15 : Pet 20:09:15 03.06.2011. »
ovoj nakazi nije mjesto na ovom forumu. :DD:
pa da u pravu si ali ovo je totalni offtopic!!!  :DD: samo sam htio prikazati kako je to ispalo!
a moraš priznat da je ok lik to složio! i sve u maloj garažici bez nekih dodatnih stolova i svega ostalo!
Alfa se lako zgadi čoviku ako nema pravog majstora jer su jako specifične i skupe za odrzavanje...  by Nikola Božić

Offline sale75

• 3.0
  • alfetta 2.0
« Odgovori #16 : Pet 20:20:24 03.06.2011. »
bertoneicu uništio,meni najljepši opel  :lud:

pitaj marinera na alfistima za iskustva i pomoć  :nod:

Offline majstor75

• 3.0
« Odgovori #17 : Pet 20:22:21 03.06.2011. »
bertoneicu uništio,meni najljepši opel  :lud:

pitaj marinera na alfistima za iskustva i pomoć  :nod:

i meni je to malo too much! i ja nebi izrađivao nikakve karanfeke samo kopija proširicača i onih trokutića!
trokutići fale skoro svima nama pa zašto ne probati! još večeras krećem u akciju!  :sablja: :sablja: :sablja:
Alfa se lako zgadi čoviku ako nema pravog majstora jer su jako specifične i skupe za odrzavanje...  by Nikola Božić

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #18 : Pet 20:24:06 03.06.2011. »
ne, naravno da moze... ali on je koliko vidim dodavao fiberglass na postojece branike i onda farbao... sto je tesko.. samo izgleda ok...

to je lakse za izvodjenje... da... ali takodje pogresno...

bilo bi logicnije da je napravio ovako sta je hteo i onda napravio kalupe od toga i izlio cele branike od fiberglasa od tih kalupa...

koliko ja kapiram poenta je tezina a ne styling...

ako imas mesta... mozes uraditi u kucnoj radinosti:

haubu
krila
poklopac gepeka
branike

sto bi samo po sebi donelo dosta veliku ustedu tezine...

to sve je nebitno na standardnoj 75-ici... jer nece ici nista znacajno bolje... a bice mnogo meksi auto u udaru... ali ako bi vec cupao sve napolje... i gurnuo kavez u kola , onda bi imalo smisla...

sav taj fiberglass bi taman ofsetovao ceo kavez koji si gurnuo u auto... sto samo po sebi bi donelo neznatno manju tezinu automobila ali mnogo bolje lezanje koje bi proisteklo iz ucvrscivanja sasije sa kavezom...

nego da pustimo to...

te male krajeve i gluposti mozes uraditi lako... vosak, gel, smola, vlakna, par cetki, dosta mesta i mnogo zivaca i ventilacije :)

kompresor i pistolj za farbanje za velikim diznama 3-8mm je takodje pozeljan za nanoselje slojeva gela i emulzije na kalup ravnomerno ali moze i pazljivo sa cetkom... sve zavisi kakav finish hoces na fiberglasu i koliko posle zavrsne obrade zelis...

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #19 : Pet 20:25:55 03.06.2011. »
ja bi otišao do rudija i kod njega na onom odlagalištu 75ica našao 4 komada  :nod:

Offline majstor75

• 3.0
« Odgovori #20 : Pet 20:28:50 03.06.2011. »
ne, naravno da moze... ali on je koliko vidim dodavao fiberglass na postojece branike i onda farbao... sto je tesko.. samo izgleda ok...

to je lakse za izvodjenje... da... ali takodje pogresno...

bilo bi logicnije da je napravio ovako sta je hteo i onda napravio kalupe od toga i izlio cele branike od fiberglasa od tih kalupa...

koliko ja kapiram poenta je tezina a ne styling...

ako imas mesta... mozes uraditi u kucnoj radinosti:

haubu
krila
poklopac gepeka
branike

sto bi samo po sebi donelo dosta veliku ustedu tezine...

to sve je nebitno na standardnoj 75-ici... jer nece ici nista znacajno bolje... a bice mnogo meksi auto u udaru... ali ako bi vec cupao sve napolje... i gurnuo kavez u kola , onda bi imalo smisla...

sav taj fiberglass bi taman ofsetovao ceo kavez koji si gurnuo u auto... sto samo po sebi bi donelo neznatno manju tezinu automobila ali mnogo bolje lezanje koje bi proisteklo iz ucvrscivanja sasije sa kavezom...

nego da pustimo to...

te male krajeve i gluposti mozes uraditi lako... vosak, gel, smola, vlakna, par cetki, dosta mesta i mnogo zivaca i ventilacije :)

kompresor i pistolj za farbanje za velikim diznama 3-8mm je takodje pozeljan za nanoselje slojeva gela i emulzije na kalup ravnomerno ali moze i pazljivo sa cetkom... sve zavisi kakav finish hoces na fiberglasu i koliko posle zavrsne obrade zelis...

mislim da je i on najprije napravio model i onda je izlio kalup i po njemu napravio spojlere! jel da je to sve plastika bilo bi pre teško i pucalo bi!  već sutra ili prekosutra ću viditi prve rezultate kako što i kud!

Offline majstor75

• 3.0
« Odgovori #21 : Pet 20:30:04 03.06.2011. »
ja bi otišao do rudija i kod njega na onom odlagalištu 75ica našao 4 komada  :nod:

i ja bi otišao ali nije ni rudi tvornica! tu sam na forumu stavljao par puta oglas da trežim 4 trokutića na branicima cijena me ne zanima kolika je da je! i nitko se nije javio jel očito da ih nitko nema! i onaj tko ih ima čuva ih jel zna da ih nemože nabaviti!

Offline medozd

• 2.0
  • **
  • a biž'
« Odgovori #22 : Pet 20:31:13 03.06.2011. »

hehe, lako je to rec, al rudi neda ni blizu svog "otpada"  :DD: :DD:

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #23 : Pet 20:43:10 03.06.2011. »
onda zamoliš isusa ili tnt-a da ti na švabskom forumu pita i ako ima neka ti donesu a ti platiš

Offline sale75

• 3.0
  • alfetta 2.0
« Odgovori #24 : Pet 21:23:49 03.06.2011. »
misliš da oni imaju ''viška'' 4 komada?...sumljam...mislim da nije loša ideja takvu sitnicu štampat,kad se ufuraš ide to lagano

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #25 : Pet 21:33:17 03.06.2011. »
ima oliver sigurno i trokutice i rubove. mogu pitat

Offline majstor75

• 3.0
« Odgovori #26 : Pet 21:54:48 03.06.2011. »
ima oliver sigurno i trokutice i rubove. mogu pitat

rubnjake ja već imam! i zadnje trokutiće samo mi prednji trebaju! nemoj ga pitat još par dana da vidim kako će mi ovo ispasti!
ako ne ispadne onda ga pitaj!  :respekt:

Offline majstor75

• 3.0
« Odgovori #27 : Pet 22:08:41 03.06.2011. »
danas sam išao u nabavu svega potrebnoga za izradu kalupa !

[privitak je izbrisao admin]

Offline majstor75

• 3.0
« Odgovori #28 : Pet 22:09:11 03.06.2011. »
sve skupa 350 kn ali sam uzeo previse svega ali neka se nadje!

« Zadnja izmjena: Pet 22:10:04 03.06.2011. majstor75 »

Offline majstor75

• 3.0
« Odgovori #29 : Pet 22:10:30 03.06.2011. »
i onda sam poceo sa radom