0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Nema potrebe to stalno naglašavat jer to vrijedi za svaki malo ozbiljniji auto od fiat una, a u današnje vrijeme i za gradske aute gdje ljudi hladno istresaju po 5000 kn za izmjenu remenja.Alfa 75 u odnosu na nove aute je jeftin auto za održavat. Ove 147, 156 su horror kad počne sve odlazit, a nakon 100 000 počne. Samo za prednje vilice ti treba 3000 kn. A di je letva volana, maf, sonde, varijator, zadnji ovjes, pa malo veliki servis sa svjećicama, e to tek košta. I to je samo ono za što se zna da odlazi. Tako da ne treba neka lova za održavat 75-icu s obzirom na to što sve danas vozi s kakvim plaćama.
Znam zasto sam to rekao jer na nekim stvarima se nemoze stediti i izmisljati toplu vodu i kemijati nego se jednostavno mora potrositi odredjeni iznos novca i prst u uho.
500 kn za sportski amortizer nije puno, istina. Mislio sam općenito kad često kažeš da su 75-ice nisu jeftine za održavat i da treba pun novčanik. Normalno da treba, al za novije alfe ili neke druge novije aute trebaju puni novčanici cijele obitelji. tako da se ne može govoriti o nekoj skupoći održavanja 75-ice generalno gledano u odnosu na aute koje vidiš na cesti,a da nije tas dizel ili punto 55.Znam po sebi kad usporedim ovu i bivšu 75 sa ženinom 147 i djedovom 145. 75 je za njih mila majka po cijeni dijelova i održavanju i općenito trajnosti većine dijelova.
Zbog toga nikad nisam kupio Alfu novijeg godista nego imam sto imam.
Sta su to uopće polurješenja? Kugle od yuga i zaheftane gume kardana pop nitnama? Ne razumijem. Ispravan komad je ispravan komad, bio on polovan ili nov.
Sta su to uopće polurješenja?
Rjesenje ali ne potpuno nego pola, kuzis sad