Autor Tema: HIDRAULICNA RUCNA PO NARUDBI  (Posjeta: 10175 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tomo75

• 3.0
  • KUM
Odg: HIDRAULICNA RUCNA PO NARUDBI
« Odgovori #15 : Ned 21:56:05 09.01.2011. »
da al sad ne sad si to nemogu priuštit jel ak padne snjeg onda sam bez auta a to znači :tup:
samo te gas može spasit?

Offline miro

• 2.5
  • **
« Odgovori #16 : Ned 22:06:36 09.01.2011. »
ovo moje nije bilo tako jednostavno kako sam napisa, nepovratni ventili su bili obrnuto aktivni, tj. ako povučeš ručnu, aktivni su ventili od kočnica i obratno

radija san u škveru, na podmornicama, radno mjesto "strojomonter najsloženijih poslova"  :D: i bija san mlad i lud

ovo šta si napisa za svoj sistem, oće li bit dovoljno ulja kad potegneš ručnu  :82:

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #17 : Ned 22:10:04 09.01.2011. »
ovo moje nije bilo tako jednostavno kako sam napisa, nepovratni ventili su bili obrnuto aktivni, tj. ako povučeš ručnu, aktivni su ventili od kočnica i obratno

radija san u škveru, na podmornicama, radno mjesto "strojomonter najsloženijih poslova"  :D: i bija san mlad i lud

ovo šta si napisa za svoj sistem, oće li bit dovoljno ulja kad potegneš ručnu  :82:

ti kao "strojomonter najsloženijih poslova"  :D: bi morao znati da ce biti, zasto nebi bilo, imas zatvoreni krug, na kraju krajeva to isto ti ima Mika u svojoj bijeloj kao i hrpa drugih drift auta

Offline miro

• 2.5
  • **
« Odgovori #18 : Ned 22:17:30 09.01.2011. »
kad stisneš g.kočioni cil oslobodiš dotok ulja iz posude, a kad povučeš cilindar od ručne to se ne događa zato se pitam

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #19 : Ned 22:27:48 09.01.2011. »
kad stisneš g.kočioni cil oslobodiš dotok ulja iz posude, a kad povučeš cilindar od ručne to se ne događa zato se pitam

ima dosta ulja, hidro rucna je u zatvorenom krugu i isto tako ima cilindar, za blokirati kotace i vise nego dovoljno ulja, ako citas temu Mika ima (a tomo planira) jos jedan ventil (na principu ON/OFF) ubaciti da skroz moze odvojiti zadnje bremze samo prednje love i rostiljas straznje gume u mjestu...

ja cu imati Willwood-ov regulator sile kocenja umjeto toga, nije na principu ON/OFF nego fino reguliras silu kocenja prednjih i straznjih kocnica, rugulira se u fino ali ne mogu skroz zatvoriti zadnje kocnice...to ti je ono sta Mirko ima na Giulietti

Offline ciccio-75

• 3.0
  • low rider
« Odgovori #20 : Ned 22:31:40 09.01.2011. »
grdi ovako ima sierra s kojom smo bili na bjelolasici mozes regulirat napred nazad kocnice.......... :sablja:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #21 : Ned 22:34:57 09.01.2011. »
dok se hidrorucna ne dira ona ima najnormalniji protok kad se potegne ona stlaci ulje koje je u njoj i to je dovoljno za zblokirat kotace. tako rade i glavni kocioni cilindri a posuda sluzi samo da ne ostane bez ulja uslijed trosenja disk plocica.

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #22 : Ned 22:51:32 09.01.2011. »
ne valja kad se zadnji skroz isljuce ili mnogo smanji dotok,onda se prednji ponasaju kao sanke

ja sam umesto 75-icinog regulatora zadnjih stavio od giuliette i u njega uvrnuo brezon i cevku sa kojom mogu da isljucim ali do sad sam samo jednom i moglo me je kostati mnogo,jer sam se klizao u rasrsnici i na srecu sam imao prostora da izletim u desno i malo u drift

Uploaded with ImageShack.us

koliko znam a i vidjao sam po raznim forumima gde se skupljaju profi drifteri i oni hidro rucnu posebno stavljaju na dodatnim celjustima,tako da je ne vezano za kocioni sistem,jer se moze desiti da u nekom naglom kocenju propusti cilindar od hidro rucne i eto belaja

nepovratni ventili ili bilo kakav bi tu stao mislim da ne bi radio kako treba,mozda bi jedino neki elektro ventil sa tasterima na potezanje rucne i stiskanje nozne da regulisu koji da otvori a koji da zatvori

curenje ispod posude sa kocionim uljem sam resio plasticnim vezicama,dve posude i nekih desetak gumica sam promenuo i dalje se sliva na granu i dim uvlaci u ventilaciju

« Zadnja izmjena: Ned 22:53:47 09.01.2011. ljube-kugla »

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #23 : Ned 22:55:59 09.01.2011. »
kako mislis da moze propustit cilindar hidrorucne? to je nemoguce jer ima i na ulazu navoj. drifteri, barem ovi kod nas imaju sve na jednom sistemu i radi provjereno. ja bi samo iz jednog razloga stavio celjusti do kotaca a to je da mi ne trpe poluosovine dok povlacim rucnu.

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #24 : Ned 23:05:26 09.01.2011. »
svasta mi se desavalo pa da mi i cilindar kvacila procuri po nogama na stiskanje a tako i taj od rucne moze isto

ako vec stavljas do tocka celjusti stavi i za noznu kocnicu,mnogo je stabilnije kocenje

celjusti sam koristio od fiat una,ista su celjusti kao na zastavi ali ima nesto siru plocicu,sa onim regulatorom na tehnickom mi kaze da koci bolje od mnogih novih auta a i na putu se pokazalo pa cak i na kolizavom kao odlicna kombinacija napred 272mm a pozadi 240mm disk

Offline MIKA 75

• 3.0
  • alfa 75 3.0 12v
« Odgovori #25 : Ned 23:16:28 09.01.2011. »
to ti nije moglo radit jel ak metneš nepovratni ventil kad povučeš ručnu ostanu blokirani kotači :82:
ja ču samo precvikat lajtun koj ide prema otraga i spojit iz glavnog kočionog u ulaz hidro ručne i izlaz prema otraga kad stisneš nožnu prolazi tlak kroz ručnu :good:

Nemoras nista rezat ispog pedale gasa sa vanjske strane ti je lajtung od kocnica odserafis ga stavis drugi 60 cm duzine i spojis na ulaz rucne,a onaj ostatak provuces u kabinu i spojis na izlaz rucne.Ja sam prbusio rupu kod vozacevog sica 20mm i provukao lajtunge :super:
Streha,bok,kotaci

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #26 : Ned 23:19:25 09.01.2011. »
tako je, dole ima spoj.

Offline ciccio-75

• 3.0
  • low rider
« Odgovori #27 : Ned 23:22:30 09.01.2011. »
nioje to toliko komplicirano.............kompicirate bezveze.........
a to sta ljube kaze da moze procurit..........desit se moze......
a jebiga meni je na ladi isto u par navrata ostala pedala gasa blokirana na dnu,i ugasio na kljuc i odblokirao ju rucno.i dalje gas....... :sablja: :sablja:

Offline MIKA 75

• 3.0
  • alfa 75 3.0 12v
« Odgovori #28 : Ned 23:22:47 09.01.2011. »
dok se hidrorucna ne dira ona ima najnormalniji protok kad se potegne ona stlaci ulje koje je u njoj i to je dovoljno za zblokirat kotace. tako rade i glavni kocioni cilindri a posuda sluzi samo da ne ostane bez ulja uslijed trosenja disk plocica.
Slazem se s tobom Hrc,pa cilindar hidro rucne tlaci samo ulje u zadnjim kocnicama pa ne upotrebljava se istovremeno nozna i rucna meni radi super ima hod 2 cm :sablja:
Streha,bok,kotaci

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #29 : Ned 23:26:39 09.01.2011. »
ljube misli na to da moze procurit oko ulaza gdje sipkica stisce klip. da bi se to desilo moras stisnut istovremeno noznu i povuc rucnu i onda mozda procuri. kada je rucna opustena onda tlak iz nozne mora probit gumicu na klipu hidrorucne a to se nemoze desit samo tako jer bi onda procurila i kod samog kocenja hidrorucnom.