Autor Tema: Misljenja na temu prebacivanja menjaca napred?  (Posjeta: 11044 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
Odg: Misljenja na temu prebacivanja menjaca napred?
« Odgovori #15 : Čet 20:56:17 18.11.2010. »
dabe onda kardan koji je rotirajuca masa i gubi snagu. odjebat zadnji pogon, stavit polusovine napred i denja  :D:.

18kg rotacione mase je drek, i puno slazem se, ali ovisi kaj oces ak oces bolje u bok olaksaj straga ak oces grip ostavi kak je.

Kardan ima smesnu centrifugalnu silu u odnosu na bilo koji od dva zamajca - ako se slazes. ;)

Citat:
puno filozofirate oko tih brojki. jedini problem vidim u sporoj getribi ali da bi je stavljao napred zbog toga, nema sanse. jedino, jedino ako slomim kardan a to znaci da mi treba oko 350ks ili vise.
Dobar odgovor!  :good:

Za diff je stvarno pitanje sta uraditi. Idealna bi bila Alfa 6.

Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #16 : Čet 20:57:25 18.11.2010. »
Kardan ima smesnu centrifugalnu silu u odnosu na bilo koji od dva zamajca - ako se slazes. ;)

Dobar odgovor!  :good:

Za diff je stvarno pitanje sta uraditi. Idealna bi bila Alfa 6.

istian da kardan ima smjesnu masu, al opet gubis na snazi na samom prjenosu.  :zloco:
stojadin, milicija edišn

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #17 : Čet 20:59:09 18.11.2010. »
Kada podvuces crtu na sve gubitke, dobitak sa rwd-om je opet veci nego sa fwd-om. Voleo ti to ili ne.   ;)
Alfaholics CC

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #18 : Čet 21:27:09 18.11.2010. »
da bi uopce krenuo u to, trebas imat diff od alfe sei, jer bilo sta drugo ce samo stvorit probleme i kemije. drugo, treba ti netko tko ce dobro slozit zvono i izcentrirat sve to, trece, treba slozit kardan. sitnice tipa birac brzina, nosac getribe, sirenje tunela necu ni spominjati. i onda se treba pitat sta si dobio?

ubiti sta ti nevalja na transaxlu?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #19 : Čet 21:28:01 18.11.2010. »
Jbg...

ja to ne bih nista dirao...

prvo, meni se svidja kako sada lezi 75ica... cak i kada pocne da rostilja gume balans se oseca... sto u laksoj kontroli sto u manje korekcije putanje automobila... i oseca se razlika u tezini zadnjeg kraja u odnosu na druge automobile...

ima mnogo stvari koje se mogu uraditi na transaxle-u da bi bio bolji bez toga da se mora kvariti sustina automobila...

uostalom dok ne razletis ili sameljes 2-3 transaxle-a ne vredi razmisljati o tome...
a zamajci, brzine i kardan se uvek daju prvo olaksati i poboljsati tako 300x pre nego sto krenes u pravljenje frankenstajna...

mislim da bi sve sto gubis pomeranjem menjaca napred u smislu balansa i ponasanja se moglo ispraviti dobrim vesanjem i ucvrscivanjem sasije... jedini problem je sto prepravke na sasiji i donjem postroju koje bi anulirale tako nesto prevazisle cenu 10 dobrih 75ica... i onda bi dobio ozbiljan race car... koji ne bi imao gde da vozis...

ali bi bio fazon definitivno :)

ovaj menjac ubija potpisivanje i naglo pustanje kvacila... ako to ne radis neces imati problem sa menjacem...
ima nesto i u voznji kola a ne samo u stajanju u mestu i paljenju guma  :zvizd:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #20 : Čet 21:36:26 18.11.2010. »
ja sam iskreno jako zadovoljan sa transaxlom, nisam zivcenjak za volanom . ne cupam rucicu mjenjaca i ne grizem volan u isto vrijeme. ako se lijepo i njezno usalta getriba moze trajat stoljecima. za paljenje guma je getriba nebitna totalno a naglo pustanje kvacila ionako opterecuje samo gume kardana i poulosovine.

po meni je zaista jedina mana dugi hod i nepreciznost kad si u zurbi. sve ostalo je prilicno bulletproof i moja se trebala vec rasut odavno sta joj radim.

dobro jamal kaze, prvo sredi ovjes kako spada i vec si ustedio na vremenu. djabe i getrag i lagani zamajac ako nesmijes uc u zavoj.

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #21 : Čet 22:23:02 18.11.2010. »
..ima nesto i u voznji kola a ne samo u stajanju u mestu i paljenju guma  :zvizd:
Ne znam kome je ovo namenjeno, ali ja se ne prepoznajem u tome.

Fly: Nerviraju me upravo stvari koje si pomenuo, a pored njih tu su i tupavi sinhroni. Za ovaj skraceni sto sam slozio nisam imao bas najbolji izbor sinhrona pa me malo jebe brzo saltanje u prvu. Takodje me nervira cinjenica da se gubi dosta snage na zamajcima i da je sper pomalo nedefinisan.

Neke stvari sam trebao uraditi ali nisam zbog dosta ljudi koji su pametovali; skidanje mase sa zamajaca i skidanje mase sa zupcanika brzina.. Verujem da bi tada situacija bila dosta bolja (makar sto se tice trajanja sinhrona).
« Zadnja izmjena: Čet 22:23:57 18.11.2010. kilson »
Alfaholics CC

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #22 : Čet 23:59:47 18.11.2010. »
Ma jok nista licno Laki...

samo sam hteo da naglasim da voznjom kola neces sjebati transaxle ali potpisivanjem i dropovanjem kvacila oces...

posto svaki video na youtube-u je neko ko ne voli svoj menjac, lamelu niti radilicu :) i samo rostilja u mestu...

olaksavanje brzina pomaze mnogo... kao i zamajca... tu nema mnogo sta da se razmislja... brze i lakse menjanje brzina sigurno... kraci zivotni vek i to je sigurno... ali opet ova kola nece videti 100k km tako ni 50... tako da nije frka...

1000 stvari se daju uraditi pre nego sto promenis menjac... moze ovaj auto biti 300x bolji nego sto jeste i bez toga...

ako ikada dodjemo do magicnih ~350ks i 400+Nm onda cemo razmisljati o tome...

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #23 : Sub 00:04:27 20.11.2010. »
Ja ga uzeh, pa ako budem dovoljno lud da krenem dalje - eto nove zanimljive teme!  :D:  :lud: :joj: :yahoo:

[privitak je izbrisao admin]
Alfaholics CC

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #24 : Sub 01:28:18 20.11.2010. »
hahahahaha

pa jesi dovoljno lud...

gz gz...

u sutini bi bilo najbolje da ga stavis pozadi :)

nekako...  :super:

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #25 : Sub 09:02:20 20.11.2010. »

u sutini bi bilo najbolje da ga stavis pozadi :)

nekako...  :super:

Makar ga u bunkeru vozikao okolo  :D:
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #26 : Sub 09:16:40 20.11.2010. »
samo nemoj da ti padne na pamet raspilit V6 zvono, slozi adapter kako znas :tup2:

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #27 : Sub 10:43:25 20.11.2010. »
Mora da se raspili V6 zvono.  :neznam: Ali od fwd menjaca!  :DD:

JAMAL: Moze on ladno da se stavi pozadi (zvono mu je na srafove), samo je problem kako resiti saltalicu koja gleda ka stop svetlima.

Pogledaj sta su neki Shvedi uradili na bmnj-u:

« Zadnja izmjena: Sub 10:57:39 20.11.2010. kilson »
Alfaholics CC

Offline tomo75

• 3.0
  • KUM
« Odgovori #28 : Sub 10:49:58 20.11.2010. »
Mora da se raspili V6 zvono.  :neznam: Ali od fwd menjaca!

JAMAL: Moze on ladno da se stavi pozadi (zvono mu je na srafove), samo je problem kako resiti saltalicu koja gleda ka stop svetlima.

Pogledaj sta su neki Shvedi uradili na bmnj-u:

ma pili sve redom i upasuj to gore ak te to veseli samo gas
samo te gas može spasit?

Offline MIKA 75

• 3.0
  • alfa 75 3.0 12v
« Odgovori #29 : Sub 10:58:04 20.11.2010. »
Zato postoji svas aparat i flekserica  :sablja: :sablja:
Streha,bok,kotaci