Autor Tema: Problem!!!  (Posjeta: 5905 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
Problem!!!
« : Pet 09:14:21 02.07.2010. »

Ima par dana da se događa slijedeće:

Ujutro, kad upalim auto, tj. kad je hladan motor, da mi auto trokira,odnosno radi na cca.3 cilindra, a kad dodam gas proradi normalno...

-ili ga ostavim da radi na leru i sam proradi kako trema nakon 10-15 sekundi.

Jutros mi je prvi put dok je trokirao opalio iz auspuha dva tri puta...nastavio trokirat 15 sekundi i proradio kako treba.

I još jedna stvar, auto mi dok je hladan, prima gas 40 puta bolje nego kad se ugrije motor (ko motorna pila), a kad se ugrije postane totalno trom!!

Ima li kakvih ideja, osim da me jebu svjećice..

" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
Odg: Problem!!!
« Odgovori #1 : Pet 09:22:04 02.07.2010. »
kablove si nove stavio jel tak  :82:

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #2 : Pet 09:48:14 02.07.2010. »
Ti bese TS-a vozis?

Zvuci kao da je problem do ubrizgavanja. Najpre bih rekao da je senzor temperature motora riknuo + problem sa nekom od dizni. Mada je veoma moguce da ti je prokletomer u problemu.

Dakle kreni od merenja otpora senzora, proveri vizuelno stanje svecice pa ces naci cilindar koji eventualno brljavi a ako su svi isti onda laganica; pridzekaj drugi protokomer ako je isto vrati se na dizne i njihovo pranje + testiranje protoka. Pored toga mogao bi da proveris i pritisak goriva na rail-u...

Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #3 : Pet 10:00:37 02.07.2010. »
Ti bese TS-a vozis?

Zvuci kao da je problem do ubrizgavanja. Najpre bih rekao da je senzor temperature motora riknuo + problem sa nekom od dizni. Mada je veoma moguce da ti je prokletomer u problemu.

Dakle kreni od merenja otpora senzora, proveri vizuelno stanje svecice pa ces naci cilindar koji eventualno brljavi a ako su svi isti onda laganica; pridzekaj drugi protokomer ako je isto vrati se na dizne i njihovo pranje + testiranje protoka. Pored toga mogao bi da proveris i pritisak goriva na rail-u...

Hvala

Mjerač temperature je promjenjen i stavljen novi prošle godine, original BOSCH, e sad, koji otpor bi treba kad bit.

Dizne su moguće, svećice ću pogledat, ali to moram kad je hladan i kad ga upalim, dok trokira...tlak u sistemu mi je mjeren prije mjesec dana i bio je oko 3 bara.

Znači, dizne, svjećice ili AFM...
Ima li netko još kakvu pametnu..

« Zadnja izmjena: Pet 14:20:55 02.07.2010. alfa75 »
" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #4 : Pet 13:11:58 02.07.2010. »
svaki auto prima gas dok je hladan, kad ga zaljeva gorivom  :good:  ali nebi smio bit trom dok je topal osim ako vuce vruci zrak .

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #5 : Pet 13:49:34 02.07.2010. »
svaki auto prima gas dok je hladan, kad ga zaljeva gorivom  :good:  ali nebi smio bit trom dok je topal osim ako vuce vruci zrak .

Evo mater mu....sad je počela trokirat ugrijana i dimi bijelo dok trokira, a onda samo stane trokirat i ide normalno....niti dimi ni ništa...

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #6 : Pet 15:21:05 02.07.2010. »
frende daj si provjeri antifriz i svjecice, ovo smrdi na dihtung glave pa kad se ugrije stisne se i drzi,  a kad se ohladi lagano pusta antifriz u cilindar i dok ga ne spali onda dimi bijelo i  trokira. nije da copram.

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #7 : Pet 16:02:24 02.07.2010. »
 :nod: A kad se vec dize glava, onda bi valjalo i kanale mao proshiriti..  :D:
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #8 : Pet 23:39:18 02.07.2010. »
Dali ti iz auspuha smrdi na gorivo kad dimi bijelo???
Ako da onda te smjesa jebe i treba viditi koji element koji korigira ili upravlja sa smijesom nije ispravan.

Vidi svijecice.Ako su crne ili mokre to je znak za visak goriva.

Nadji majstora koji ima CO2 tester sa kojim se izmjeri prisutnost CO2 u posudi od rashladne tekucine.Ako ga ima onda ti je brtva glave.Sve drugo su nagadjanja osim ako ti ziva para ili voda ne siba van na auspuh.

Mozda te jebe i varijator faze tj. njegov relej koji upravlja sa njime ili nesto oko samog varijatora pa ti brka fazu.
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #9 : Pet 23:58:56 02.07.2010. »
vidi jel imaš mjehurića u ekspanzionoj posudi, ako da ukazuje na brtvu glave, jel ti se diže temperatura?
stojadin, milicija edišn

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #10 : Sub 00:42:56 03.07.2010. »
bijeli dim je uvijek voda. crni je gorivo a plavi ulje.

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #11 : Sub 00:52:40 03.07.2010. »
Ja bi rekao da miješa vodu...
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #12 : Sub 11:21:59 03.07.2010. »

A ja bi rekao da vozim Alfa Romeo....   :sablja:

Jutros pali ko mina, radi ko sat.

Ne znam koji joj je isus bio    :hm:

Voda u posudi je OK, dihtung glave OK, sve OK...

Jebo majku koji stresovi s ovim krampom...

Offline RUDI-Zd 75

• 3.0
  • -Volim Alfe 75.....
« Odgovori #13 : Sub 11:30:10 03.07.2010. »
-To je sve normalno..............
-Alfa Romeo 75 3.0 V6 EVOLUZIONE
-Alfa Romeo 75 2.0 TS x3
-Alfa Romeo 75 1.8T -America
-Alfa Romeo 75 2.4 TD (3,0 V6),(2,5 V6)..?
-Alfa Romeo 75 1,6
-Alfa Romeo 155 2.5 V6....
-Alfa Romeo 156 SW 1.9JTD
-Vespa PX200E  x3
-Vespa 125P

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #14 : Sub 13:14:16 03.07.2010. »
Sigurno si ju oprao bio...
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju