Autor Tema: TS u Turbo  (Posjeta: 8599 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Interceptor

• 3.0
TS u Turbo
« : Uto 12:00:55 08.06.2010. »
Planiram ubaciti TS u Turbo da se imam s čim voziti dok se originalni motor sa strane polako otvara i slaže. Nabavka dijelova je malo problem pa bi se to oteglo, a oću se vozit.

Ono što me zanima su potencijalni problemi oko struje.

Vidim da struja od Turba, ima neke konektore viška tamo gdje su centrale. Struja od TS-a to nema, znači tamo gdje se štekaju ove od turba kod ts-a ostaje prazno...  Onda opet TS ima neke svoje viška tamo na slici gdje idu jackovi za one releje gdje je relej od varijatora. Da li je to ista stvar, samo drugačije skicirano? :82:

Ima li još kakva razlika u ostatku struje na autu koja bi mogla raditi problem... osigurači, ostali releji...,  još nešto da mi treba osim ovog prikazanog na slici. Jer vidim da ima razlika i viška konektora na obje struje.

Evo zaokružio sam što mi nije jasno što je pa ako netko zna više...

Turbo

TS

« Zadnja izmjena: Uto 13:13:16 08.06.2010. Interceptor »

Offline TURBO

• 3.0
Odg: TS u Turbo
« Odgovori #1 : Uto 12:22:23 08.06.2010. »
Ja se ne razumijem baš toliko, ali mislim da je to nebo i zemlja. To je ok da napraviš pa tako ostaviš, ali za privremeno taj projekt  :hm:

Offline Boksi

• 2.5
  • **
« Odgovori #2 : Uto 12:57:18 08.06.2010. »
Šta ti nije jednostavnije nači neki turbo motor pa njega unutra trpati?
Alfizam

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #3 : Uto 13:03:37 08.06.2010. »
Šta ti nije jednostavnije nači neki turbo motor pa njega unutra trpati?

1. nema ga nigdje u blizini, a ne planiram obilaziti europu u potrazi za njim
2. i da ga ima, pitanje kakav je unutra
3. i da ga ima, ne bi koštao ovoliko koliko me košta ovaj ts, upravo zato jer je rijetka roba.

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #4 : Uto 13:04:37 08.06.2010. »
Ja se ne razumijem baš toliko, ali mislim da je to nebo i zemlja. To je ok da napraviš pa tako ostaviš, ali za privremeno taj projekt  :hm:

Privremeno može trajat i godinu dana s obzirom na dobavljivost dijelova.

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #5 : Uto 13:06:43 08.06.2010. »
nabavi ts sa strujom i bok ... nikakve kemije sa strujom turbo na ts ...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #6 : Uto 13:09:44 08.06.2010. »
nabavi ts sa strujom i bok ... nikakve kemije sa strujom turbo na ts ...

Pa to i mislim, dakle izvaditi turbo motor, izvaditi turbo struju i umjesto toga staviti TS sa njegovom strujom...

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #7 : Uto 13:15:36 08.06.2010. »
Nemoguce... cupaj sve od turba napolje i stavljaj od ts-a... nema veze sa vezom...

tj. celu tablu bi bilo bolje da uzmes od tsa sa strujom i motorom zbog onog arc-a, turbo auto-dijagnostika i osiguraci su dole vezani malo drugacije u turbu... pre ces ubaciti 2.5 ili 3.0 nego ts na tu struju...

boca za vodu za soferku nije na istom mestu to moras resiti...

dakle ako nabavis, tablu, struju, motor i bocu za soferku ne bi trebalo imati problema...

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #8 : Uto 13:18:14 08.06.2010. »
tj. proci ces i bez table ali ti nece sve raditi iz prve moraces malo da prevezujes struju na osiguracima dole i arc ce stalno da ti sija zbog manjka signala iz ljet-a

Offline Boksi

• 2.5
  • **
« Odgovori #9 : Uto 13:23:45 08.06.2010. »
1. nema ga nigdje u blizini, a ne planiram obilaziti europu u potrazi za njim
2. i da ga ima, pitanje kakav je unutra
3. i da ga ima, ne bi koštao ovoliko koliko me košta ovaj ts, upravo zato jer je rijetka roba.

ne ne ...malo sam krivo shvatio šta radiš! Mislio sam da želiš drugog turbaka unutra, a ja sam pričao tu s jednim dečkom koji se bavi ugradnjom motora u aute, pa mi pričao da bez problema staviš nekog turbaka unutra, recimo coupeov motor. To sam mislia  :D:
Alfizam

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #10 : Uto 13:32:52 08.06.2010. »
tj. proci ces i bez table ali ti nece sve raditi iz prve moraces malo da prevezujes struju na osiguracima dole i arc ce stalno da ti sija zbog manjka signala iz ljet-a

Ne znam da li si shvatio, dakle mogu nabaviti motor TS iz 75 sa njegovom strujom, dakle pod strujom mislim na instalaciju motora, ovo na slikama što sam stavio. Ne mislim pripajati struju od turba sa dve centrale na TS motor... Ali sva ostala struja ostaje na autu. A i ta struja je vezana negdje nekako, dole kod osigurača...

Sad sam malo gledao i uspoređivao sa slikom u kabinu od turba idu samo konekcije za centrale i ništa više. U motornom prostoru su dva jacka koja sam zaokružio na slici, jedan je crveni sa dve stopice i stoji prazan sada, ne znam za što je to, a drugi ide na pumpu goriva i još negdje jer ima dosta žica na njemu. Taj konektor izlazi iz intalacije motora i ide u onu drugu instalaciju gdje su farovi, anlaser i ostale potrošače u motornom prostoru, znači tu bi mogle biti razlike  :hm:

Na koju tablu misliš? Tablu s osiguračima ili tablu za brzinomjer, arc...?

S arcom sam imao problema jer mi je blinkalo kao božićno drvce pa sam uzeo onaj dio koji je specifičan za turbo zbog autodijagnostike i dio gdje su lampice za ulje, vodu itd. od ie ili karba ne znam od čeg je točno i to složio u jedan i arc radi savršeno. Makar nisam siguran da li mi radi autodijagnostika jer kad npr. iskopčam jednu svjećicu ne javlja nikakve greške prema onoj proceduri. Znači mogu da složim običan arc. Imam ih nekoliko.

Boca za vodu mi je dole u braniku, šta smeta da ostane dole  :82:
« Zadnja izmjena: Uto 14:04:12 08.06.2010. Interceptor »

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #11 : Uto 13:37:01 08.06.2010. »
Pa to i mislim, dakle izvaditi turbo motor, izvaditi turbo struju i umjesto toga staviti TS sa njegovom strujom...

ako je tako ja nebih puno razmišljao i vjerojatno bi motor već bio vani ... bez puno priće ...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #12 : Uto 13:41:38 08.06.2010. »
ne ne ...malo sam krivo shvatio šta radiš! Mislio sam da želiš drugog turbaka unutra, a ja sam pričao tu s jednim dečkom koji se bavi ugradnjom motora u aute, pa mi pričao da bez problema staviš nekog turbaka unutra, recimo coupeov motor. To sam mislia  :D:

To su već žešće kemije... Bilo bi zanimljivo, al to je put bez povratka. A taj posao bi me koštao više nego da otvorim ovaj motor i naručim sve što mi treba original od alfe.

Offline Boksi

• 2.5
  • **
« Odgovori #13 : Uto 13:44:51 08.06.2010. »
To su već žešće kemije... Bilo bi zanimljivo, al to je put bez povratka. A taj posao bi me koštao više nego da otvorim ovaj motor i naručim sve što mi treba original od alfe.

Ha gle samo kažem što znam! Taj dečko je rekao ako mu se dovede turbo motor, da bi cca 1000 eura az montažu uzeo. Nije malo novaca nikako. Čak me nagovarao da trpam motor od BMW-a unutra, pošto frend ima 2.7, pa bi bilo fora  :D:

čuj, TS ti je vjerovatno najjeftinija varijanta  :good:
Alfizam

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #14 : Uto 15:38:18 08.06.2010. »
nisu samo te konekcije unutra...

ne brini se radice ti ts unutra sa strujom i motorom... ali ima nekih razlika u onim kontaktima ispod kasete iznad centrala u turbu... tu nisu isto vezani... ali nista strasno 5 min posla...

ts-u je akumulator na drugoj strani... pazi kod razvoda struje... i drugi je akumulator obrnuti su kontakti...

ne mozes ostaviti turbov aku tu gde je... nemas mesta za TS-ov usis, bobine itd... dakle aku mora u gepek...
« Zadnja izmjena: Uto 15:39:21 08.06.2010. JaMaL »