Autor Tema: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]  (Posjeta: 44587 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Interceptor

• 3.0
Odg: Twin Spark + Turbo Amerika [Jamal]
« Odgovori #60 : Sub 23:47:44 15.05.2010. »
Ja bih je po tome prebao vratiti u desno smjesa mi je prebogata. Mislim glupo je ovako pričati napamet, da se to može odrediti njuhom, vjerojatno bi tako njušili i oni na tehničkom  :nod: , ali osjeti se stvarno gorivo i dimi onako dosta, a dim baš ono od goriva  :hm:

Još jedna stvar što se tiće ovog crnog točkića... vidim da je moj AFM i prije rastavljan, tako da ne mogu znati, jel ga netko već dirao ili ne, moram na ekotest i gađati kako se najbolje ponaša. E da, i super mi je što na njemu sugdje piše 027  :nod:

Šta ti dimi crno kad sturiraš?

Offline tomislav

• 2.5
  • **
« Odgovori #61 : Ned 08:46:13 16.05.2010. »
Ja bih je po tome prebao vratiti u desno smjesa mi je prebogata. Mislim glupo je ovako pričati napamet, da se to može odrediti njuhom, vjerojatno bi tako njušili i oni na tehničkom  :nod: , ali osjeti se stvarno gorivo i dimi onako dosta, a dim baš ono od goriva  :hm:

nisam siguran da ti je taj dim od goriva ili od prebogate smjese, nisam još vidio benzinca koji dimi u leru samo zbog goriva. Ali šta ja znam, mislim da je plavi dim uvijek ulje i vidi se i u leru, a crni dim od goriva i vidi se prije kod dodavanja gasa a u leru ne baš  :neznam:

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #62 : Ned 12:04:58 16.05.2010. »
crni dm+im s evidi na gasu, a u leru smrdi na neizgoreni benzin.
stojadin, milicija edišn

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #63 : Pon 08:57:15 17.05.2010. »

nisam siguran da ti je taj dim od goriva ili od prebogate smjese, nisam još vidio benzinca koji dimi u leru samo zbog goriva. Ali šta ja znam, mislim da je plavi dim uvijek ulje i vidi se i u leru, a crni dim od goriva i vidi se prije kod dodavanja gasa a u leru ne baš  :neznam:

:DD:

Offline tomislav

• 2.5
  • **
« Odgovori #64 : Pon 11:33:50 17.05.2010. »
 :DD:

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #65 : Pon 16:10:11 17.05.2010. »
TURBO: Kad upalis auto mozes malo blago zakretati levo ili desno bakarni klizac prstima i oslusnuti sta se desava sa ler gasom. Naravno nemoj ga hvatati za bakarni deo, vec za plasticno telo. Obicno mu je ler polozaj malo u levo u odnosu na tvoju sliku. Jbga, indijanske metode, ali to ti je shto ti je...

Probao sam to već, u koju god stranu ga pomičen auto se počne gasiti. Probat ću na ekotest sutra, ako uspijem napaciit auspuh, pa ću vidjeti. Znam dečke tamo pa ga mogu tamo štelati dok ne bude bilo ok

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #66 : Uto 00:59:27 18.05.2010. »
E da... ne zaboravi da ugasis i upalis auto kada stelujes bilo sta na njemu... cak i paljenje...

ovaj ecu nema automatsko podesavanje vec samo gasenje i paljenje resetuje trenutne parametre... vecina stvari se pamti u ecu-u do gasenja kada izadju van parametara...

ja sam juce stelovao paljenje i kako ga poteram u + on radi kao traktor cak i ako ga vratim i dalje radi kao traktor... tek kada ugasim i upalim auto ler se spusti i motor "primi" nov mod rada... i onda radi kako treba...

tako da sam gasio i palio auto jedno 5-6 puta dok nisam nastelovao sve...  onda je proradio kao satic... ler se smirio i glatko je primao gas...

inace samo na P se steluje paljenje, kada ga nastelujes na onu drugu crtu... padne u safe mod pri prvom davanju gasa...

jos jedna cudna stvar koju ne mogu da protumacim, kada je sve u redu sa paljenjem i komp radi u normal modu ler daje -0.6 vakum... kada padne u safe mod radi na -0.5 vakum? kao da se nesto otvori negde i ulazi vishe vazduha... ne kapiram ne znam sta bi mogao da otvori... nema ecu nikakvu kontrolu vazduha... sve se rucno steluje...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #67 : Uto 08:18:50 18.05.2010. »
Možda se ventil lera otvori više, ali ne znam što bi mu dalo tu informaciju??

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #68 : Uto 09:24:14 18.05.2010. »
Ali on radi kao bimetal... dakle sam na temperaturu vazduha... nema kontrole od strane ECU-a...

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #69 : Uto 10:19:38 18.05.2010. »
Ne znam koliko taj Jetronic utice na korekciju ugla paljenja, ali promenom ugla paljenja se menja i vakum u usisnoj.
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #70 : Uto 10:27:43 18.05.2010. »
onda je misterija resena... jer jetronic kontrolise ugao paljenja... a i kada padne u safe mod motor se cuje totalno drugacije... kao 1.6 atmo... jer je paljenje toliko retardirano da snage nema nigde...

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #71 : Uto 12:17:42 18.05.2010. »
Znači ovako, paljenje bi trebalo biti na osnaci P i na 8°? Ja se sada ne sjećam da li sam gledao F ili P, a valjda sam gledao dobro i onda sam tebe pitao, ali da mi baca u safe, baca

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #72 : Uto 16:43:44 18.05.2010. »
Oznaka P jeste 8... tj. onoliko za koje je trziste radjena... mada sumnjam da su pravili razlicite tockove...

ja nemam pistolj sa digitalnim citanjem ugla i obrtaja pa se oslanjam na fabricke oznake... tj. kada ga nastelujem na P on radi kako treba... onda ga ugasim, upalim, nastelujem ler, onda opet pogledam paljenje... ako je i dalje na mestu srafim, ako ne opet i tako u krug...

mada na boost cukici se sve vidi... zakacio sam je pre neku nedelju... kada je u leru na -0.6 auto leti... kada vidim -0.5 onda nesto ne valja... ali ne mogu poceti da resavam jer mi je auspuh razvaljen i cekam od Imasafa da mi stigne koleno pa da uradim ostatak auspuha na standardnom mestu i japan style na kraju :) ipak turbo je zastitni znak japanaca :) treba takav zvuk i da ima :) ...

u sustini problem koji mi se javio sad posle tehnickog kada sam i razvalio auspuh jer mi je prenizak auto:
skinem kleme, resetujem komp, vratim sve, auto poleti... 0.65-0.8-0.9 kako god da stavim on ide...
ali posle 1-3 min voznje padne mi u safe mod opet... desava mi se na boostu preko 0.5 bara da mi lupa auspuh u kardan/sasiju/letvu i auto posle toga se samo baci u safe mod...proverim sve opet... paljenje, svecice, creva... sve je ok... ali i dalje ne ide... resetujem komp, krenem i opet ako ga vozim bez boosta sve radi... cim stisnem papucicu i pocne da mi lupa auspuh opet ode u safe mod... probao sam 10 puta...

u safe modu nije poenta samo u boostu vec je i paljenje i sve retardirano... auto ne ide ni van boosta 1/3 kako bi trebalo... i taj 0.3 koji dobijes dolazi kasno i tesko jer se motor muci sa retardiranim paljenjem...
Pre neki dan sam na karting stazi kod nas na skupu probao da vozim tako ali ne ide... em nemam snage em ono malo sto dobijem dodje naglo i na 3500 rpma... neupotrebljivo...  i to jos po kisi... ovaj auto potpisuje trecom na promeni brzine na suvom to znam kada radi kako treba...

Offline lost

• 2.0
  • **
« Odgovori #73 : Uto 19:25:59 18.05.2010. »
Stisni F8 i last known good configuration  :DD:

Zar ti nisi pisao na forumu da imaš neki standalone ECU u pripremi ?

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #74 : Uto 20:14:35 18.05.2010. »
ma da, ecu je tu... ali nije poenta samo zameniti ecu i reci sada sve radi...

pre nego sto to uradim moram resiti misteriju... ja ne mogu da prihvatim da nesto prosto radi ili ne radi... moram znati zasto...

put je vazniji od odredista...