Autor Tema: Gume + dimenzije itd...  (Posjeta: 30749 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline marac_kc

• 3.0
  • Hell was full so i came back
Odg: Gume + dimenzije itd...
« Odgovori #45 : Čet 07:51:34 29.09.2011. »
Odlična guma za te pare, Englezi driftaju s tim gumama već par godina...., ovisno o težini vozila bolja je od R888, nešto je tvrđa smjesa od Toya i bolje se ponašaju na težim autima, dok ih lagane kante trebaju dobro zagrijati, pa se na laganima R888 čini bolji, jer je mekši.

Inaće u 195/50-15 je mekša mješavina nego u 205/45-16, mada to nigdje ne piše, ali je praksa pokazala...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #46 : Čet 14:34:50 29.09.2011. »
Kako stavit 5x100 na 75-icu? Trebam matice s pomičnim šajbama, di ima toga? Ili da dam napravim samo šajbice konusne i ravno otpilim šarafe?

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #47 : Čet 15:00:44 29.09.2011. »
samo stavi i zašerafi  :DD: ak meni ide 4x100 na 4x98 išlo bu i tebi 5x100 na 5x98 bez ikakvih šajbica konusnih šerafa itd. jedino što sam ja kapicu šerafa otpilio jer imam brezone duge 8cm zbog distanci pa da ide prek na prek

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #48 : Čet 15:08:35 29.09.2011. »
Ima i trkcaca metoda, zasvasaj  :DD: :DD:
stojadin, milicija edišn

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #49 : Čet 15:09:45 29.09.2011. »
samo stavi i zašerafi  :DD: ak meni ide 4x100 na 4x98 išlo bu i tebi 5x100 na 5x98 bez ikakvih šajbica konusnih šerafa itd. jedino što sam ja kapicu šerafa otpilio jer imam brezone duge 8cm zbog distanci pa da ide prek na prek

Ide, ide, dok ti ne pukne brezon, ne bi ja vozio dijete u tom autu tako. Sad mi je sinulo, otpilit donji dio matice i to bi bila konusna šajba, još malo provrtit da šeta oko brezona i to je to. Jedina nauka je precizno otpilit da matica sjedne ravno na šajbu.
A di si nabavio duge brezone? Ono šta sam pitao je 60 kn komad, bolesnici totalni. I sta si napred u diskove stavio? Obične šarafe?

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #50 : Čet 15:23:09 29.09.2011. »
u kranjec vijcima sam kupio dulje i jače šerafe koje sam dao potokariti uz originalni uzorak ... jedina razlika je u duljini ( od glave do kraja su 8cm ) ... glave su potokarene onak okruglo sa jednim djelom ravnim da neprovrte i nekih cm do dva od glave prema kraju su urezani "žljebovi" ko na originalu ... to upucao u prednje diskove i na dva mjesta svaki piknuli var ... nema labavo nemrda nikuda ... jedina razlika između njih i originalnih je ta što su na kraju u centru rupice od tokarskog stroja ( šemso je gledao nekaj i veli a kakvi su ti to šerafi  :DD: )

cifra je bila nekih 15kna/komad ... M14 čini mi se ... nemam više taj papirić sa dimenzijama + tokar mi je uzeo nekih 100 kna za rad

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #51 : Čet 15:41:33 29.09.2011. »
u kranjec vijcima sam kupio dulje i jače šerafe koje sam dao potokariti uz originalni uzorak ... jedina razlika je u duljini ( od glave do kraja su 8cm ) ... glave su potokarene onak okruglo sa jednim djelom ravnim da neprovrte i nekih cm do dva od glave prema kraju su urezani "žljebovi" ko na originalu ... to upucao u prednje diskove i na dva mjesta svaki piknuli var ... nema labavo nemrda nikuda ... jedina razlika između njih i originalnih je ta što su na kraju u centru rupice od tokarskog stroja ( šemso je gledao nekaj i veli a kakvi su ti to šerafi  :DD: )

cifra je bila nekih 15kna/komad ... M14 čini mi se ... nemam više taj papirić sa dimenzijama + tokar mi je uzeo nekih 100 kna za rad

A otraga? Isti sistem ko napred ili? Znači samo si uzeo duže šarafe i obradio kod tokara glavu i one zube koji idu u disk ili glavčinu na mjeru koju treba?

Offline z3kan

• 3.5
  • Jazo Đedai
« Odgovori #52 : Čet 15:52:47 29.09.2011. »
A otraga? Isti sistem ko napred ili? Znači samo si uzeo duže šarafe i obradio kod tokara glavu i one zube koji idu u disk ili glavčinu na mjeru koju treba?

kupio sam M14 i dao potokariti na M12 uz uzorak ... reko mu to mi treba samo dulji, neznam koliko je ovaj moj dulji od originala 2-3 cm tak nekak ( naprijed imam 10mm distancu )

iza imam alu adaptere 30mm ... znači okrugli alu adapter sa upucanim brezonima ( obični M12 šeraf )glava mu je nedirnuta jer je na poleđini adapreta tokar napravio rupe za glavu šerafa u upucao ih u alu adapter ...znači uzeo je dimenziju glave i napravio trenutak manje rupe nemogu ispast nemogu provrtit nikako ... a sa lica kad bi gledao imaš 4 rupe koje su ferzenkane da matica može stisnut adapter na glavčinu ... znači 4x98 brezoni i 4x98 ferzenkane rupe ... jedino je na tebi poslije da matice sa kojima montiraš adaptere skratiš da ti dođu u 0 da ti nediraju felgu

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #53 : Čet 16:22:13 29.09.2011. »
Kužim sve  :good:

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #54 : Čet 18:03:44 29.09.2011. »
ja na autu imam 5x100 felge i orginal brezone odotraga i to sa 12mm distancom, zasarafis i vozi

naprijed zbog veceg diska imam druge duze sarafe ali isto 5x98 i na tome 5x100 felga...opet zasarafis i vozis...isto tako ima velika vecina ekipe

ne kuzim cemu komplikacija...netko zeli reci da je to nesigurno i da ce brezon puknuti i otpasti kotac ili sta??

Offline ciccio-75

• 3.0
  • low rider
« Odgovori #55 : Čet 21:56:11 29.09.2011. »
brezon ce puknut samo ako se ukoso,tj labavo stisnu sarafi pa plese felga dok vozis.........inace nema sanse da pukne przunjer......

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #56 : Pet 07:48:08 30.09.2011. »
brezon ce puknut samo ako se ukoso,tj labavo stisnu sarafi pa plese felga dok vozis.........inace nema sanse da pukne przunjer......

Ja sam pukao bokom, sa prednjim i zadnjim točkom u bankinu (bježao od Merca u preticanju), auto je završilo sa dva kola u zraku...felge otišle u racku...

Niti je pukla distanca (a Zekanova je kao moja), niti je pukao brezon...niti je otišao ležaj!

" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline marac_kc

• 3.0
  • Hell was full so i came back
« Odgovori #57 : Pet 10:43:28 30.09.2011. »
Brezon pukne kad "puknuta" ekipa steže kotače ko konji, pa ga razvuče a ne zato jer je u koso...., nemadugo mi je frend prodavao spiku da se alu felge stežu na 14kg!!!  :joj:  :lud: .... pokušao sam mu nešto reć, a on meni o kvaliteti šarafa 10.9 12.10, bla ovo ono, nisam ništa više htio komentirat...., a takvih ko on navodno ima jako puno, sudeći po tome kolko mi ljudi dolazi kupovat matice, šarafe pa čak i brezone u sezonama zamjene kotača (zma/ljeto-ljeto/zima)....

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #58 : Pet 20:56:38 30.09.2011. »
ja imam distancu od aluminija i navoj u njoj , koristim vijke koje mi drze felgu za distancu. raspon rupa je 99 u distanci a vozim 98 felge i dijete u autu.

Offline ciccio-75

• 3.0
  • low rider
« Odgovori #59 : Pet 22:03:18 30.09.2011. »
pucaju u iznimnim situacijama.......kuzili smo se i to je bitno...........
neko z3kan.......tu u istri se tokari nece zajbavat s takvim sitnicama na kojima nemogu dignut pare.........
tako da cu morat u jednom od vasih posjeta tokaru da mi odradi isto kao tebi za prednji kraj..........iza imam distancu koja se vida na glacinu........i felga na distancu...........a za napred moram duze przunjere stavit.....