Autor Tema: Kako najlakše staviti kardan?  (Posjeta: 2448 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TURBO

• 3.0
Kako najlakše staviti kardan?
« : Uto 12:02:32 07.07.2009. »
Kad sam skidao kardan vadio sam i motor, tako da sam motor malo pomaknuo naprijed i bez prloblema skinuo kardan. E sad je motor na mjestu a kardan još nije. Kako to najlakše izvesti da ne zaje... gume na kardnu?

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
Odg: Kako najlakše staviti kardan?
« Odgovori #1 : Uto 12:10:51 07.07.2009. »
stavi motor na prednje nosace, ali nemoj zasarafit zadnji na zvonu, nek se motor klati. napred pod karter stavis krokodilku i dizes motor da se nagne prema iza dok ne sjedne na letvu. nabijes kardan sa gumom na zamasnjak i zasarafis matice teko toliko da ne ispadne. maknes krokodilku i probas nabit zadnju gumu kardana na kriz getribe. ako neide probaj sa pajserom izmedju gume i kriza upirati dok guma ne sjedne na kriz. uglavnom smetaju sarafi pa treba natezati. ako ti se to cini pretesko, otpusti nosace motora i povuci motor napred koliko ide, uglavnom dovoljno je vrlo malo da kardan sjedne iza na kriz getribe.

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #2 : Uto 23:08:52 07.07.2009. »
ja sam iz vise pokusaja uspevao jedino sa dva veca srafcigera,jednim natezao kardan a drugim okretao zvezdu sa menjaca,a na motor se tako nabacuje i obavezno podmaze ona cevka sto ulazi u zamajac da ne skripi sto se meni desilo kad sam pakovao prvi put

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #3 : Uto 23:10:21 07.07.2009. »
istina, kriz getribe se okrece kako mu se sprdne ali ne kako bi trebao pa mu treba pomoc malo.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #4 : Sri 10:39:04 08.07.2009. »
Hvala, to me vjerojatno čeka u subotu, a vidio sam prije da ne ide samo tako, malo fali, ali bojim se siliti ga zbog guma, jer nemam ih baš na bacanje

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #5 : Sri 10:43:13 08.07.2009. »
ma nece joj nista bit. moras samo gledat da rupa na gumi kardana dobro sjedne na sredinu kriza na getribi. kad guma sjedne krisz se moze okretat dok ne stavis sarafe. nije to tako stisnuto.

gle najjednostavnije: stavi prvo prednji dio kardana. odvrni sarafe na nosacu motora, podigni krokodilkom cijeli motora i cimni ga prema napred koliko ide. kad nariktas kardan iza, gurni motor nazad na mjesto. trebaju dvojica za to.

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #6 : Sri 10:54:03 08.07.2009. »
Ok. Da kardan sastavim na sredini prvo ili gore kad stavim jedan i drugi dio?

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #7 : Sri 10:55:55 08.07.2009. »
obavezno satavi kardan na stolu, cijeli sa svim gumama, sve postezi i tek onda stavljas na auto.

Uzzy

• Gost
« Odgovori #8 : Sri 11:24:19 08.07.2009. »
I pazi na piksne koje centriraju srednju i zadnju gumu kradana

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #9 : Sri 23:13:43 08.07.2009. »
moze da ti se dsi da ti zafali jos jedna ruka,pa zato pripremi jednog fizikalca u slucaju da zatreba

jos zgodnije se nabacuje kad se odkaci most pa visi na amortizerima ali ako se ne skida boje ga nemaoj ni odvijati

spremi samo dva jaca srafcigera i lagano,ja sam nabacivao tako da sraf od gume na kardanu se zabode u jednu od rupa na zvezdi sa menjaca i tako okrecem zvezdu dok ne dodje priblizno u sredinu onda opet sa srafcigerom opet rasirim i nekako nabacim,malo muke ali jos ako imas varijantu da lezis i radis,pa to je onda merak

Offline TURBO

• 3.0
« Odgovori #10 : Čet 08:36:26 09.07.2009. »
 :nod: