Autor Tema: trebam savjet oko kablova i hidrošpanera  (Posjeta: 3684 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lost

• 2.0
  • **
trebam savjet oko kablova i hidrošpanera
« : Pon 00:38:49 29.06.2009. »
Dakle , slagao bi kablove iz rinfuze ono na metar pošto traže 1500za set kablova za svjećice  :finger:

Pa me zanima gdje kupiti lulice i kablovinje pa da si to skrimpam.

Također hidrošpaner počeo jako curit po remenu koji se počeo pretvarat u žvakaću pa me zanima gdje kupiti gumice za reparaciju ili jeftino mehanički španer a da nije xxxx kn pa da se riješim hidro zla :82:

radi se o 3.0 12v 88g.
« Zadnja izmjena: Pon 00:39:55 29.06.2009. lost »

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
Odg: trebam savjet oko kablova i hidrošpanera
« Odgovori #1 : Pon 00:43:29 29.06.2009. »
zblindiraj dovod ulja i ostavi standardni spaner, natrpaj ga mascobom.

kablovi su sranje zbog dugackih lulica, neznam di nabavit.

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #2 : Pon 12:07:43 29.06.2009. »
Kablove obične u rinfuzi, malo teže ih je nabit na svječicu ali s dugačkim špicastim klještima se ušteliš vrlo brzo.

Hidrošpaner i mene nervira.
___/=====\°/=====\___

Uzzy

• Gost
« Odgovori #3 : Pon 12:43:43 29.06.2009. »
ali s dugačkim špicastim klještima se ušteliš vrlo brzo.

Pogotovo ako ih ostavis u mene  :DD: :DD: :DD:

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #4 : Pon 12:44:53 29.06.2009. »
Sad znam di ću doć minjat svičice :DD::DD::DD::DD:
___/=====\°/=====\___

Offline lost

• 2.0
  • **
« Odgovori #5 : Pon 13:15:06 29.06.2009. »
A gdje bi najbolje prošao šta se tiče cijene mehaničkog španera?
Pošto je ovaj hidro spreman za smeće. :hm:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #6 : Pon 14:22:32 29.06.2009. »
zasto ne slozis provjerenu stvar sa zablindiranin serijskim spanerom. onaj mehanicki iz kanade je goli kurac, imam ga doma.

evo ti smece prokleto , pukne opruga samo tako , polomilo se brdo ventila na taj nacin.
http://www.alfabb.com/bb/forums/164-168-1991-1995/152373-setting-up-alfa-164-engine-cam-timing-belt-tensioner.html

Offline RUDI-Zd 75

• 3.0
  • -Volim Alfe 75.....
« Odgovori #7 : Pon 17:00:15 29.06.2009. »
-Aj poslikaj ti svoga..........mislim da bi to moglo biti o.k. 

imali koja šifra na njemu?? :82:
-Alfa Romeo 75 3.0 V6 EVOLUZIONE
-Alfa Romeo 75 2.0 TS x3
-Alfa Romeo 75 1.8T -America
-Alfa Romeo 75 2.4 TD (3,0 V6),(2,5 V6)..?
-Alfa Romeo 75 1,6
-Alfa Romeo 155 2.5 V6....
-Alfa Romeo 156 SW 1.9JTD
-Vespa PX200E  x3
-Vespa 125P

Offline lost

• 2.0
  • **
« Odgovori #8 : Pon 20:27:56 29.06.2009. »
zasto ne slozis provjerenu stvar sa zablindiranin serijskim spanerom. onaj mehanicki iz kanade je goli kurac, imam ga doma.

evo ti smece prokleto , pukne opruga samo tako , polomilo se brdo ventila na taj nacin.
http://www.alfabb.com/bb/forums/164-168-1991-1995/152373-setting-up-alfa-164-engine-cam-timing-belt-tensioner.html

Ima negdje kakav opis procedure?
Moram nešta hitno rješit remen je loš nakon samo 15000 milja (da US  :crveni:)
a novi španer mislim da je seb rekao 2500kn  :lud: :82:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #9 : Uto 00:12:36 30.06.2009. »
imas dva nacina, ili ces ubacit cep i loctite u dovod ulja i vratit hidrospaner di je bio ili ces original saraf od spanera uzet i zvarit mu rupicu za dovod ulja pa vratit spaner nazad. sam lager kupis bilo di. spaner napunis vazelinom i to je to.

Offline RUDI-Zd 75

• 3.0
  • -Volim Alfe 75.....
« Odgovori #10 : Uto 16:36:42 30.06.2009. »
-Narućio danas ovaj mehanički.........1178,00kn dođe!! :nod:
-Alfa Romeo 75 3.0 V6 EVOLUZIONE
-Alfa Romeo 75 2.0 TS x3
-Alfa Romeo 75 1.8T -America
-Alfa Romeo 75 2.4 TD (3,0 V6),(2,5 V6)..?
-Alfa Romeo 75 1,6
-Alfa Romeo 155 2.5 V6....
-Alfa Romeo 156 SW 1.9JTD
-Vespa PX200E  x3
-Vespa 125P

Offline lost

• 2.0
  • **
« Odgovori #11 : Uto 18:48:49 30.06.2009. »
-Narućio danas ovaj mehanički.........1178,00kn dođe!! :nod:

To trebaš onda začepit rupu od hidro prije montaže i to je to?

btw odakle si uzeo?

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #12 : Uto 19:36:04 30.06.2009. »
e pa sad kad stavis taj mehanicki spaner pazi da ti ne ostane auto u brzini na nizbrdici i da ti ode koji centimetar nazad. preskace desna remenica i puca opruga.

CAUTIONS!:
The thermo-mechanical tensioner requires very careful installation and adjustment. This and any work involving engine timing has to be carried out meticulously. If you are not confident of your abilities, seek professional assistance. Never over-torque the unit during adjustment but do not install it under the recommended pressure on the cambelt. Loss of cambelt tension appears to be a danger to the tensioner's fragile external control spring and if it fails you may do considerable damage to your engine.

Also, the engine must not rotate in reverse at any time with this tensioner installed. With an automatic transmission such as in the 164 this is not a problem but the engine can rotate in reverse in a manual transmission vehicle (for example) if it rolls backwards on a hill. Extreme care should be taken when driving not to allow any reverse motion of a manual gearbox vehicle while in a forward gear. WE DO NOT RECOMMEND RETRO-FITTING THIS UNIT TO A MECHANICAL TRANSMISSION CAR, ONLY TO AUTOMATICS.

[privitak je izbrisao admin]
« Zadnja izmjena: Uto 19:44:14 30.06.2009. Superfly TNT »

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #13 : Sri 07:18:06 01.07.2009. »
e pa sad kad stavis taj mehanicki spaner pazi da ti ne ostane auto u brzini na nizbrdici i da ti ode koji centimetar nazad. preskace desna remenica i puca opruga.

CAUTIONS!:
The thermo-mechanical tensioner requires very careful installation and adjustment. This and any work involving engine timing has to be carried out meticulously. If you are not confident of your abilities, seek professional assistance. Never over-torque the unit during adjustment but do not install it under the recommended pressure on the cambelt. Loss of cambelt tension appears to be a danger to the tensioner's fragile external control spring and if it fails you may do considerable damage to your engine.

Also, the engine must not rotate in reverse at any time with this tensioner installed. With an automatic transmission such as in the 164 this is not a problem but the engine can rotate in reverse in a manual transmission vehicle (for example) if it rolls backwards on a hill. Extreme care should be taken when driving not to allow any reverse motion of a manual gearbox vehicle while in a forward gear. WE DO NOT RECOMMEND RETRO-FITTING THIS UNIT TO A MECHANICAL TRANSMISSION CAR, ONLY TO AUTOMATICS.

Auuuu, pa jebo me pas, ovom Alfinom šestaku i propuh smeta.

Čuuuj... nemoj ga gurat nazad...u brzini.

Treba napisat "CHECK LISTU" prije palhena i prije gašenja, sa detaljnim opisima postupaka.

1. PAŽLJIVO stavite ključ u bravu da ne prepadnete motor...(jer bi dotični mogao postati ljubomoran i preskočiti koji zub na remenu)

2. Nakon umetanja ključa nipošto ne palite radio prije nego startate motor (jer bi dotični mogao postati ljubomoran i preskočiti koji zub na remenu)

3. Nipošto ne dajite ženi auto, jer bi mogla parikrati na nizbrdici (pa bi dotični mogao postati ljubomoran i preskočiti koji zub na bregastim
)
" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #14 : Sri 08:59:47 01.07.2009. »

Auuuu, pa jebo me pas, ovom Alfinom šestaku i propuh smeta.

Čuuuj... nemoj ga gurat nazad...u brzini.

Treba napisat "CHECK LISTU" prije palhena i prije gašenja, sa detaljnim opisima postupaka.

1. PAŽLJIVO stavite ključ u bravu da ne prepadnete motor...(jer bi dotični mogao postati ljubomoran i preskočiti koji zub na remenu)

2. Nakon umetanja ključa nipošto ne palite radio prije nego startate motor (jer bi dotični mogao postati ljubomoran i preskočiti koji zub na remenu)

3. Nipošto ne dajite ženi auto, jer bi mogla parikrati na nizbrdici (pa bi dotični mogao postati ljubomoran i preskočiti koji zub na bregastim
)

:tres: :tres: :joj: :joj: :joj:

gore nego gunsato govno aka 2.0 16v ts...
stojadin, milicija edišn