Autor Tema: Skračivanje Kardana?!?!?  (Posjeta: 9496 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Boksi

• 2.5
  • **
Skračivanje Kardana?!?!?
« : Sri 08:56:41 03.06.2009. »
Nemojte se sad smijati :G: :DD:

ali me to zanima, neiskusan sam, ali vjerujem da je sve moguče!

Dakle, dali bi se dao kardan nekako skratiti na neku određenu mjeru? I dali bi to neki tokar,mehaničar, šta več htio raditi?

Hvala na savjetima i pomoči unaprijed :D:
Alfizam

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
Odg: Skračivanje Kardana?!?!?
« Odgovori #1 : Sri 09:12:52 03.06.2009. »
Nemojte se sad smijati :G: :DD:

ali me to zanima, neiskusan sam, ali vjerujem da je sve moguče!

Dakle, dali bi se dao kardan nekako skratiti na neku određenu mjeru? I dali bi to neki tokar,mehaničar, šta več htio raditi?

Hvala na savjetima i pomoči unaprijed :D:

Sve u životu je moguće!  :nod:

ALI, kao što skakanje sa Šibenskog mosta bez padobrana nije zdravo za tvoja ravna stopala, taki skraćivanje kardana nije zdravo za tvoje bubrege!

Mislim, možeš ti probat....ali obavezno složi oporuku i slikaj nam sve, da te pamtimo nasmijanog!

:bok:
" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline Boksi

• 2.5
  • **
« Odgovori #2 : Sri 09:14:30 03.06.2009. »
Sve u životu je moguće!  :nod:

ALI, kao što skakanje sa Šibenskog mosta bez padobrana nije zdravo za tvoja ravna stopala, taki skraćivanje kardana nije zdravo za tvoje bubrege!

Mislim, možeš ti probat....ali obavezno složi oporuku i slikaj nam sve, da te pamtimo nasmijanog!

:bok:

:DD: :DD: znači idem se baciti sa arene bez padobrana :DD: :DD:

ma neznam, mislim da ću nešto smisliti, očekivao sam pozitivniji prvi odgovor :DD:, ali...možda i bude   :finger:

a i tako mi se cijeli život ljudi smiju na temelju mojih ideja, pa sam ih opet ostvario :bok: :bok:. Ne predjajem se, jer je moguče :nod:

« Zadnja izmjena: Sri 09:16:09 03.06.2009. Boksi »
Alfizam

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
« Odgovori #3 : Sri 09:25:52 03.06.2009. »
Pazi, kardan je (u suštini) tanka metalna cijev, ne znam koliko će se varenje odrazit na torzionu čvrstoću metala...jebi ga(neće on puknut na varu,ALI)...možeš probat...ALI opet ti kažem...treba ga zavarit u savršenom pravcu, nanovo balansirat...i opet treba upalit auto i krenit s njim...

Po meni, svaka čast ako ti uspije!   :good:

P.S.

Puno je ovih ALI

ALI, opet, možda si ti u pravu...
" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline ciccio-75

• 3.0
  • low rider
« Odgovori #4 : Sri 10:48:48 03.06.2009. »
ja sam kratio kardan na mazdi b2200 iz razloga jer sam upasavao zadnji most s jednog drugog vozila..........
skratili i izbalansirali kardan su mi u hidraulici nino u pucićima kraj zminja......
oko 150 kuna sam platio kracenej i balansiranje,evo 25000 km se vozim i za sad sve radi posao kako treba........
a sad mi reci zasto bi kratio kardan i na kojem autu.......pa da ti kazem dal se moze ili ne.....

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #5 : Sri 11:13:39 03.06.2009. »
kardan na transaxlima se vrti na 6500 okretaja, to treba uzet u obzir

Offline Boksi

• 2.5
  • **
« Odgovori #6 : Sri 11:18:50 03.06.2009. »
ja sam kratio kardan na mazdi b2200 iz razloga jer sam upasavao zadnji most s jednog drugog vozila..........
skratili i izbalansirali kardan su mi u hidraulici nino u pucićima kraj zminja......
oko 150 kuna sam platio kracenej i balansiranje,evo 25000 km se vozim i za sad sve radi posao kako treba........
a sad mi reci zasto bi kratio kardan i na kojem autu.......pa da ti kazem dal se moze ili ne.....

EEE ne govorim za koji auto je, prekriveno ostaje! E sad dakle ide, juhuuu, morat ću ti se javiti onda kad to bude u planu :nod:, ima posla dok ne odredim koliko se krati :good:

Alfizam

Offline Boksi

• 2.5
  • **
« Odgovori #7 : Sri 11:19:45 03.06.2009. »
Pazi, kardan je (u suštini) tanka metalna cijev, ne znam koliko će se varenje odrazit na torzionu čvrstoću metala...jebi ga(neće on puknut na varu,ALI)...možeš probat...ALI opet ti kažem...treba ga zavarit u savršenom pravcu, nanovo balansirat...i opet treba upalit auto i krenit s njim...

Po meni, svaka čast ako ti uspije!   :good:

P.S.

Puno je ovih ALI

ALI, opet, možda si ti u pravu...

probat ću, makar iskeširam i namučim se za to  :nod:, pa makar i mjenjao kardane, imam ih sad  :DD:
Alfizam

Offline Boksi

• 2.5
  • **
« Odgovori #8 : Sri 11:20:16 03.06.2009. »

znam, zato i pitam, jasno je to meni. Pitam zato o iskustvima  :D:
Alfizam

Offline ciccio-75

• 3.0
  • low rider
« Odgovori #9 : Sri 11:36:41 03.06.2009. »
neki se i vise vrte.........neki i manje....... :DD:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #10 : Sri 12:13:33 03.06.2009. »
Nikakva nauka, samo uzeti u obzir da se mora kratiti na spoju a ne na sredini... dakle odseci spojnicu sa kraja, ocistiti, obrusiti, skratiti kardan na meru prigodnim alatom, ne brusilicom iz ruke i zavariti spojnicu nazad, balansirati kardan po potrebi...

Svaki ozbiljan servis za kamione to radi... jer svi kamioni imaju kardane i krive se i pucaju cesto... posebno stariji... mozes napraviti i nov ako skines obe spojnice... tanji, deblji... sve zavisi od materijala i prostora koji imas... nije to nauka...

kardani su debeli i suplji samo zbog balansiranja i tezine, inace se koriste i tanke pune cevi za krace delove koje se balansiraju na strugu... sve zavisi od potreba...

Offline Boksi

• 2.5
  • **
« Odgovori #11 : Sri 12:44:15 03.06.2009. »
Nikakva nauka, samo uzeti u obzir da se mora kratiti na spoju a ne na sredini... dakle odseci spojnicu sa kraja, ocistiti, obrusiti, skratiti kardan na meru prigodnim alatom, ne brusilicom iz ruke i zavariti spojnicu nazad, balansirati kardan po potrebi...

Svaki ozbiljan servis za kamione to radi... jer svi kamioni imaju kardane i krive se i pucaju cesto... posebno stariji... mozes napraviti i nov ako skines obe spojnice... tanji, deblji... sve zavisi od materijala i prostora koji imas... nije to nauka...

kardani su debeli i suplji samo zbog balansiranja i tezine, inace se koriste i tanke pune cevi za krace delove koje se balansiraju na strugu... sve zavisi od potreba...

eee vidiš , nije mi palo na pamet da pitam u servisu za kamione :hm:, budem tamo pitao!

A dali znaš možda jeli bolje imati deblji ili tanji :82:. Vjerovatno postoje prednosti!
Alfizam

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #12 : Sri 12:47:16 03.06.2009. »
sve ti ovisi i debljini stijenke, recimo V6 ima tanji ali kad ga uzmes u ruku osjetis da je cijevcuga, TS-ova je ko od lima.

znaci sto je veci promjer mozes ic na tanju stijenku, treba nac balans da bude cvrst a ne pretezak. najbolje onako kako je tvornica smislila.

Offline Boksi

• 2.5
  • **
« Odgovori #13 : Sri 12:53:30 03.06.2009. »
sve ti ovisi i debljini stijenke, recimo V6 ima tanji ali kad ga uzmes u ruku osjetis da je cijevcuga, TS-ova je ko od lima.

znaci sto je veci promjer mozes ic na tanju stijenku, treba nac balans da bude cvrst a ne pretezak. najbolje onako kako je tvornica smislila.

:good: jasno! To ću uzeti o obzir prilikom pregleda oko toga koliko imam mjesta za šta :nod:.

A što se tiče tvornice.....znaš i sam da ja kršim pravila istih :D: :D:
Alfizam

Offline Boksi

• 2.5
  • **
« Odgovori #14 : Sri 13:04:14 03.06.2009. »
Postoji li nekakav Manual u kojem mogu nači dužine kardana? Ili je kod svih 75-ica isti?
Alfizam