Autor Tema: 24v America by Alfaholics  (Posjeta: 107694 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
Odg: 24v America by Alfaholics
« Odgovori #390 : Pon 22:04:56 07.06.2010. »
Nemam hladnjak ulja, a za kiler sam ti vec pisao - koristim oridjidji od amerike i mislim da je skroz ok.

Kljeshta planiram uskoro, nashao sam dobru varijantu za diskove, pa cu videti. Idem na 300mm ili 316mm od Mechke 99%. Koliko kod vas koshtaju 166-icina kljeshta?

kiler ulja ti ne treba ako ne ides na pravu race stazu, tako da tebi u biti i ne treba, meni za Grobnik je pozeljno...kiler vode od americe je identican TS kileru, u dlaku, u milimetar ili kako vec oces i to opet drzi vodu samo u every day voznji, izadji na Grobnik gazit auto na 30+ i mos se jebat, ja cu si traziti veci aluminijski (navodno Lada Niva odgovara)...kod nas 166 kljesta mozes naletiti od minimalno 100EUR pa prema gore, ali realno za 200EUR ih mozes naci

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #391 : Pon 22:18:48 07.06.2010. »
Pa u BG-u u vrhu shpica leti je na asfaltu +50 stepeni, a pored toga stojis u mestu ili krenes stanes. Dakle nemas nikakvog strujanja vazduha.

Na Grobniku vozis u proseku 150Km/h. I kolika ti je temperatura ulja?

Bas je diskutabilno... Radije bih napravio hladnjak ulja za transaxle + dodao elektropumpu koja bi vrtela to ulje kroz hladnjak.
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #392 : Pon 22:29:44 07.06.2010. »
Pa u BG-u u vrhu shpica leti je na asfaltu +50 stepeni, a pored toga stojis u mestu ili krenes stanes. Dakle nemas nikakvog strujanja vazduha.

Na Grobniku vozis u proseku 150Km/h. I kolika ti je temperatura ulja?

Bas je diskutabilno... Radije bih napravio hladnjak ulja za transaxle + dodao elektropumpu koja bi vrtela to ulje kroz hladnjak.

samo cu ti ovo reci, dodji odvozi Grobnik pa vidi nakon 5-6 muskih krugova sta kazu cageri  :D:
ja cu definitivno ici na veci kiler vode, a kiler ulja cu vidjeti...sad cemo rjesavati usis i dovod friskog hladnog zrakica, ai

PS: Kaj mislis da u ljeti se ljudi smrzavaju u ZG, isti q... klima

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #393 : Pon 23:03:43 07.06.2010. »
Citat:
traziti veci aluminijski (navodno Lada Niva odgovara).

sta bi sa onim iz 75TD-a sto stavljaju svi na turbaljke kada ih poteraju preko 200ks? zar on nije dovoljan?

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #394 : Pon 23:31:33 07.06.2010. »
sta bi sa onim iz 75TD-a sto stavljaju svi na turbaljke kada ih poteraju preko 200ks? zar on nije dovoljan?

tesko u 3pm, a i otisao je novi takav u 3pm  :DD:

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #395 : Uto 00:05:28 08.06.2010. »
samo cu ti ovo reci, dodji odvozi Grobnik pa vidi nakon 5-6 muskih krugova sta kazu cageri  :D:
ja cu definitivno ici na veci kiler vode, a kiler ulja cu vidjeti...sad cemo rjesavati usis i dovod friskog hladnog zrakica, ai

PS: Kaj mislis da u ljeti se ljudi smrzavaju u ZG, isti q... klima

Shta znam, razmislicu o tome. Prvo big brakes upgrade i hidro rucna, pa ostalo.

Za hladan vazduh;  Meni pechurka sada stoji odmah iza suvozachevog fara - tu imam jedan mali dovod fabrichki, a provucicu neshto i odozdo - iz pravca maglenke na gore, ali tek kad probushim kosh. Trebam samo jos jedan limeni stit da nabacim kako bih odvojio filter od motora i milina.

Ono shto je ozbiljniji problem oko vruceg vazduha je usisna grana koja se nevidjenom povrshinom naslanja na glavu motora. Ona kupi previshe toplote - pipni je posle ozbiljnije vozhnje pa ces videti... Tu bi najpre bilo dobro intervenisati.
« Zadnja izmjena: Uto 00:19:50 08.06.2010. kilson »
Alfaholics CC

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #396 : Uto 00:52:05 08.06.2010. »
reko bi jedan nas sektas...ma ne oseti to ona nis  ;)

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #397 : Uto 01:02:03 08.06.2010. »
Vazhi sto ne oseti, pa sto se onda muchish oko dovoda hladnog vazduha?  :D:

Imala je negde na netu tablica gubitka snage na svakih 10 stepeni C, probacu da nadjem, a ne bi verovao sta sve utice na performanse motora...
Alfaholics CC

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #398 : Uto 01:20:13 08.06.2010. »
Evo ti prost kalkulator: http://www.anycalculator.com/enginehorsepower.htm

Grubo recheno; svakih 10 C, umanjuje efikasnost motora za 2.5%. Znaci na 50C temperature usisanog vazduha, auto ti ima 90% efikasnosti pa ti vidi matoreeee, pobezhe ti 23 konjica ochas posla.  :D:
Alfaholics CC

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #399 : Uto 01:57:43 08.06.2010. »
i kako mislis napravit razliku od 50C ako je vani 30C recimo?

serete previse da prostite.

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #400 : Uto 08:43:08 08.06.2010. »
Ako je napolju 30C, temperatura usisa je sigurno izmedju 60C-70C. Mozda je sranje, ali svaka KS se broji.
Alfaholics CC

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #401 : Uto 10:19:08 08.06.2010. »
ma to treba ispitat, dok se vozis prilicno je velik propuh pod haubom. sumnjam da je uopce velika  razlika, tek kad stanes naraste temp. treba stavit obicni toplomjer i vidit.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #402 : Uto 10:48:53 08.06.2010. »
Citat:
Vazhi sto ne oseti, pa sto se onda muchish oko dovoda hladnog vazduha?

pazi vazduh ne stoji u usisnoj grani... on prolazi kroz nju i to veoma brzo... nema zadrzavanja da bi bilo ozbiljnog zagrevanja... razlika u temperaturi spoljnog vazduha i vazduha koji ulazi u motor je mala zbog same brzine prolaska vazduha kroz usis...

probaj da zagrejes cev u rerni ili fenom... i to na 50-60c da je jedva drzis... onda zvekni ventilator da duva kroz cev... videces da vazduh koji izlazi nije ugrejan dovoljno cak ni da osetis na kozi...

drugo je turbo motor koji provlaci vazduh kroz turbinu koja je min 300-400c na zagrejanom motoru... pa ga onda jos kompresuje... a znamo sta se desava kompresijom...e onda imas pre intercoolera vazduh koji je na ~100c i kada imas dobar intercooler... =>75% efikasnosti onda pricamo o dobijanju konjskih snaga... na atmo motoru je to beznacajno jer u 90% slucajeva kada ti treba hladan vazduh a to je na vishim obrtajima pri naglom ubrzavanju kolicina i brzina vazduha koja se krece kroz usis je prevelika da bi se ugrejala od prolaska kroz blago zagrejanu ususnu granu... bilo sta na cemu mozes da drziz ruku nije ugrejano...

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #403 : Uto 11:46:31 08.06.2010. »
serete previse da prostite.

slazem se u potpunosti  :nod: forum inzinjeri   :DD:

Dora

• Gost
« Odgovori #404 : Sri 22:26:45 09.06.2010. »
Citat:
Ona kupi previshe toplote - pipni je posle ozbiljnije vozhnje pa ces videti... Tu bi najpre bilo dobro intervenisati.

Stavi IC i pusti co2 preko njega ima da poleti :) Sad ne znam napamet podatak o temperaturi vazduha ali nije više od 30 do 40 kad se gazi a napolju je isto toliko. Inače da utiče 10 stepeni utiče, 20 stepeni na turbo motorima je guza i oko... Letnji dan od 35 stepeni u podne i u ponoć kad se ohladi razlika bar 30 konja. Za atmosferac to nije toliko bitno... A razlika je što je Jamal već objasnio u atmosferac ulazi spoljnja temperatura koja se malo ohladi od venturi efekta a kod turba ona se bar udupla pa se posle mora vraćati u normalu..