Autor Tema: 24v America by Alfaholics  (Posjeta: 107764 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
Odg: 24v America by Alfaholics
« Odgovori #270 : Ned 17:20:21 09.08.2009. »
Ma MS ili Vems i Bog da te vidi; evo me ja se josh dr*kam sa dijagnostikom oko ovog govneta od Moronic-a;

Auto mi puca u izduvu izmedju shaltanja i kada se dobro zagreje ne uspeva zadrzhati ler gas, nego svako stajanje, verglaj opet. Promenio sam set svecica i lambdu koja je verovatno riknula zbog ranijeg pucanja a ako i sad rikne ima de je pojedem, svega mi!

Ubiti Bosch govnjavom motkom!  :tup:

Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Uzzy

• Gost
« Odgovori #271 : Ned 20:36:45 09.08.2009. »

To i ja kazem,smece kakvog nema

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #272 : Ned 21:47:48 09.08.2009. »
Nece ti vems mnogo pomoci... imas fantomski problem curenja injectora... pucanje u auspuhu je znak nedovoljnog sagorevanja i evakuacije nespaljenog goriva u auspuh... dakle proveri timing paljenja, pogledaj fazu motora i pickupove, tj. senzore sa kojih se citaju obrtaji...

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #273 : Ned 22:11:52 09.08.2009. »
Ma MS ili Vems i Bog da te vidi; evo me ja se josh dr*kam sa dijagnostikom oko ovog govneta od Moronic-a;

Auto mi puca u izduvu izmedju shaltanja i kada se dobro zagreje ne uspeva zadrzhati ler gas, nego svako stajanje, verglaj opet. Promenio sam set svecica i lambdu koja je verovatno riknula zbog ranijeg pucanja a ako i sad rikne ima de je pojedem, svega mi!

SI ikada razmišljao promjenit motor ler gasa??
stojadin, milicija edišn

Uzzy

• Gost
« Odgovori #274 : Ned 23:04:52 09.08.2009. »
A mozda filter goriva da promini  :hm: :joj: :DD: :DD: :DD:

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #275 : Ned 23:15:46 09.08.2009. »
Jamal; hmm ne znam za injektore. Ono sto znam je da jedna bobina okine na masu 5 puta u intervalu od 360 sekundi [kada je makina na leru]. Hajde da poverujem da je do nje i da pod visokim opterecenjem ona vishe puta ostavi cyl bez varnice pa ta dizna sukne gorivo u izduv... Timing paljenja je dobar, a ne kapiram sta ce mi senzori za obrtaje?  :neznam: Faza je ok; kontrolisao 3x prilikom zupcenja, onda otvorio i merio komparatorom, pa jos jednom preko vakuma. Ono sto mi se chini, a provericu tachno je da se ovo sve deshava kada je auto full zagrejan, dakle na nekih 90C. Dok je malo hladniji, ponasha se ok - odmah da napomenem da je senzor temperature ok.

Motronic je sranje, zato shto mu treba 350Km da upishe fuel trim i moguce je da u stvari roka u izduvu zbog tupave elektronike.

Isus: Probano sa novim, nije do njega.  :neznam:

Zagadih temu Grdi-u, ne bi bilo loshe odvojiti ovo i prebaciti negde...
Alfaholics CC

Uzzy

• Gost
« Odgovori #276 : Ned 23:24:08 09.08.2009. »

To ce ovi glavonje kad se vrate sa zderanja i lokanja,ja neznam  :D:

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #277 : Pon 00:20:26 10.08.2009. »
Jamal; hmm ne znam za injektore. Ono sto znam je da jedna bobina okine na masu 5 puta u intervalu od 360 sekundi [kada je makina na leru]. Hajde da poverujem da je do nje i da pod visokim opterecenjem ona vishe puta ostavi cyl bez varnice pa ta dizna sukne gorivo u izduv... Timing paljenja je dobar, a ne kapiram sta ce mi senzori za obrtaje?  :neznam: Faza je ok; kontrolisao 3x prilikom zupcenja, onda otvorio i merio komparatorom, pa jos jednom preko vakuma. Ono sto mi se chini, a provericu tachno je da se ovo sve deshava kada je auto full zagrejan, dakle na nekih 90C. Dok je malo hladniji, ponasha se ok - odmah da napomenem da je senzor temperature ok.

Motronic je sranje, zato shto mu treba 350Km da upishe fuel trim i moguce je da u stvari roka u izduvu zbog tupave elektronike.

Isus: Probano sa novim, nije do njega.  :neznam:

Si ziher d ati ne vuče negdje falš zrak?
stojadin, milicija edišn

Offline sira

• Glavni Moron
  • 3.0
  • Sirko From Japirko
« Odgovori #278 : Pon 10:45:29 10.08.2009. »
To ce ovi glavonje kad se vrate sa zderanja i lokanja,ja neznam  :D:

Evo prebačeno :DD:
___/=====\°/=====\___

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #279 : Pon 11:16:58 10.08.2009. »
Si ziher d ati ne vuče negdje falš zrak?

Ne vuche, auto radi savrsheno kad se hladan upali.  ;)
Alfaholics CC

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #280 : Uto 19:12:20 11.08.2009. »
Laki probaj modul paljenja da zamenis... oni hoce tako za zezaju... mozda ti bobina radi ali kada se auto ugreje modul poludi i salje pogresne signale...

nisi prvi koji ima problem sa ugrejanom motorom na 24v i da mu je zvekno modul za paljenje, video sam jos pa rpostova na alfabb-u... nov je sumanuto skup... boschov je oko 250e...

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #281 : Uto 23:05:48 11.08.2009. »
Nije modul, paljenje je savrsheno u celom rasponu. Snjimano osciloskopom na full zagrejanom automobilu. Obogacenje smeshe i fuel trim je takodje odlichan, cut off radi kako treba takodje.
Alfaholics CC

Offline Isus

• 3.0
  • Internet mehaničar
« Odgovori #282 : Uto 23:32:58 11.08.2009. »
Ne vuche, auto radi savrsheno kad se hladan upali.  ;)
Senzor temperature zraka? Debilmetar?
stojadin, milicija edišn

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #283 : Uto 23:51:26 11.08.2009. »
Hehe, premeren. Kako;

Snjimljena amplituda signala osciloskopom prilikom otvaranja klapne i daje savrshenu (fabrichku) krivu. Dalje; meren napon na leru i 3000 rpm, takodje daje tachne fabrichke rezultate.

Shta je pronadjeno kao potencijalna greshka od svih mogucih parametara;
1. Vakuum u usisnoj je manji za 100mBar od propisanog - to cu reshiti shtelovanjem klapne najverovatnije, a ako ne reshim tako (t.j. ako se ne poveca) uradicemo "leak down" test pa cemo imati sliku o tome da li je dobro uzupchen (inache sam ga vec dva puta proveravao).

2. U vozhnji, oko nekih 85C obara temperaturu naglo na 75C shto je u principu drastichna razlika i to mozhe delovati na obogacenje smeshe.

Ostaje josh da proverim protok i drzhanje dizni i vishe se nema shta proveravati. Posle toga mogu reci da su Gremlini krivi za gashenje na leru...  :zvjerko:
« Zadnja izmjena: Uto 23:52:25 11.08.2009. kilson »
Alfaholics CC

Uzzy

• Gost
« Odgovori #284 : Sri 00:00:08 12.08.2009. »
Stavi cok na sajlu  :DD: :DD: :DD: