Autor Tema: 24v America by Alfaholics  (Posjeta: 101829 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
Odg: 24v America by Alfaholics
« Odgovori #15 : Čet 23:37:33 17.07.2008. »
taj nacin sljaka ako se koristi dobar lager i vremena i strpljenja. tako su se balansirale gume na motociklima do nedavno.

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #16 : Pet 10:04:03 18.07.2008. »
Svaki prednji zamajac je balansiran zajedno sa radilicom - bar V6 kad je u pitanju. Chovek na Alfa GTV6 forumu se pozabavio ovim i chak su svi bili razlichite tezhine, a o balansu da ne govorim.

Hajde da predpostavimo i da nije tako, ipak bih posle olakshavanja najpre skinuo radilicu i odneo je zajedno sa zamajcem na statichko balansiranje. Remenica vidim kao kontra teg u celoj prichi. Pored cele priche, skidanje obrtne mase na motoru od 200+ KS ce se bash slabo osetiti. Npr: Skidanje jednog kilograma obrtne mase je ekvivalent skidanju 10 KG sa ukupne mase vozila. Dakle olakshavanje zamajca mi izgleda kao poslednja stvar koju bih uradio na automobilu i to pod uslovom da se trkash i imash neki pravilnik o dozvoljenoj tezhini, nachinu dozvoljenog tjuninga itd...

Superfly: Kod nas rade statichko balansiranje (odlichno) na Mashinskom fakultetu na primer - i nije neshto preterano skupo - oko 30 eur.
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #17 : Pet 23:25:47 18.07.2008. »
Nije poenta skidanje obrtne mase na motoru... olaksavanje zamajca se oseti itekako na bilo kom motoru... ima svojih nezgodnih nuspojava... ali olaksava voznju i osecaj automobila...

Kapiram da si probao da okrenes auto u mestu za 180 stepeni... gasom... e sad... ili pri driftovanju u krivini... znas da kada pustis gas kad provalis da si se dovoljno okrenuo... odnosno da imas dovoljno inercije da auto dovrsi okret... ta inercija se delom nalazi i na zamajcu... dakle opadanje obrtaja motora je mnogo brze... samim tim je auto, odnosno motor, odnosno papucica gasa daleko osetljiviji i daju vecu kontrolu vozacu...

ne radi se toliko o dobitku na performansama vec o osecaju i poboljsavanju voznih karakteristika automobila... a tu je formula jednostavna.. sto veca snaga to veca kontrola... na 60 ks ces to veoma tesko oosetiti, ali na 200+ itekako... itekako se primeti u krivinama gde mozes kasnije da pustas gas/kocis i lakse da kontrolises auto gasom jer su promene mnogo brze i trenutnije...

ne znam da imam gde i da mi je motor napolju... definitivno bih to uradio...

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #18 : Pet 23:52:06 18.07.2008. »

doduse ovaj zamajac je originalan ovakav skinut sa TS motora,a gledajuci sliku motora bez zamajca lici mi na fiat-alfa-lancia motore sto su isli u cromu,125,131mirafiori,132-164-themu,jer imam skinut lim sto dodje izmedju motora i menjaca,pa sam uporedjivao sa skinutim zvonom od 1.6 motora i razlikuju se,a v6 motor ide na 3.0 zvono,sto znaci da bi mogli i fiatovi i lancini motori sa turbo fenom i tome slicno

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #19 : Sub 07:44:43 19.07.2008. »
olaksavanje zamajca do te mjere da osjetno primjetis da je motor nervozniji ce samo stvorit probleme prilikom gradske voznje , a pogotovo u nekoj prometnoj guzvi. svi ovdje manje vise koristimo aute za svaki dan a stazu vide moze par puta godisnje. ili se varam?

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #20 : Sub 08:54:41 19.07.2008. »
pa recimo na saltanju se odma primeti jer mora bukvalno stalno da se drzi na gasu kako pustis gas,obrtaji drasticno padaju,pa je recimo BMW to napravio sa velikim zamajcem i ubrizgavanjem koji zadrzi obrtaje jos neko vreme tako da brze nastavi sa sa vec pripremljenim obrtajima,ali recimo ima prednost u gradskoj guzvi,gde bude kreni-stani,gde je za prvu skoro prebrzo a za drugu relativno sporo,e tu pokaze sta znaci zamajac jos kad bi morao i sa njim da se muci dok se ne zaleti ovako bude samo zik-zik

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #21 : Sub 08:56:20 19.07.2008. »
Pazi istina da je zeznutije voziti auto po gradu sa odranim zamajcem i olaksanim drivelineom... ali... mi ovde pricamo o 200+ ks alfi sa sredjenim vesanjem i niskoprifilnim gumama koja je sve osim stedljiva i laka za voznju... tako da i sam auto ispada od ideala za gradsku voznju... mislim da bi lada od 200e trosila manje i trazila manje odrzavanje a mogla da povuce i neki teret... upotrebna vrednost nasih kola u svakodnevnoj guzvi je samo nasa ludost ako ih za to koristimo...

ne znam, od kako sam kupio turba vishe ni ne pomisljam da idem negde sa njim preko nedelje po guzvi da se vucem... tvrdo i tesko kvacilo, nema servo, trosi... a i cene delova za takvo koriscenje se ne isplati... za 1 njegov set kvacila i kocnica cu da kupim neku ladu karavan i da vucem cigle i dzakove ili monitore i kompjutere u mom poslu ako mi trebaju godinu dana... nema poente da ga vozim za svakodnevne stvari...

Pazi nikada nisam licno olaksavao zamajac i cini mi se rizik od pucanja stvari posle loseg olaksavanja nije vredan da to sam radim posto se ne razumem... mislim da je lakse kupiti onaj aluminijumski od amera koji je dosta laksi a lepo je isprojektovan na kompu da moze da drzi sve to...

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #22 : Sub 09:38:32 19.07.2008. »
Ne znam zashto mislish da moja makina nece biti vozljiva po gradu? Hajde dobro, gume su malo tanje za nashe ulice ali dugachak menjach i brdo momenta chinice da vozhnja izdgleda kao da je automatik u pitanju - jedna brzina za sve brzine... :D:

Jedina interesantna stvar meni u vezi npr. full olakshanog zamajca je brzo nabijanje i spushtanje obrtaja. Mislim ono, stanesh malo i zveknesh gas - ne treba ti sirena.  :D:
Hajde kad smo kod loshih osobina olakshavanja... Shta mislite shta se deshava sa momentom kod olakshanog zamajca i shta mislite kakav je 24v shto tiche rasporeda obrtnog momenta u nizhim obrtajima? :)
Alfaholics CC

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #23 : Sub 15:08:41 19.07.2008. »
Prijatelju ti vozis kamion u poredjenju sa nama... Nemoj da se brines o momentu...

Realno bilo koji v6, sa olaksanim zamajcem ili ne, ima vecu inercionu silu od bilo kog r4, jer pokretni sklopovi unutrasnjosti motora su ti tezi 50% bar... Dakle ne bih se ja brinuo za tvoj obrtni moment...

Kao sto vec znas 164 qv je imao 1510kg i isao 7.7 do 100... ti neces imati preko 1350kg i od menjaca ce ti zavisiti ubrzanje...

Taj motor je odlicno pripremljen fabricki... 280Nm @5000 i 231ks@6300 jedino sto "nema" neku snagu na nizim obrtajima... ne vidim ga kao lenj auto, ali ga isto ne vidim kao neki TD onako explozivan od 1500prm... sto su realno najbolji automobili za grad...

Ne mislim da ces imati problem na nizim obrtajima ali mi se cini da ce voznja biti kao jaca kasnije verzija TS-a >89 jer on ima slicne karakteristike motora... 186Nm@4000 i 148KS@5800.

Sto se tvog pitanja tice o momentu i olaksavanju zamajca... nema problema... moment ti je isti ili beznacajno manji... pravi ga sam motor... stim da ga pravi brze i gubi brze... dakle postaje osetljiviji... ne nervozniji kako neki misle... ne vozis ti ko zena koja prisne gas i kocnicu 10 puta u sekundi pa da ti auto bude nervozan...

Vozio sam par automobila sa komplet olaksanim sklopovima... dakle razlika izmedju normalnog automobila i olaksanog je ogromna u voznji... sam zamajac ne toliko... primeti se, da, ali radikalno da kazes uuuuuuuuu, woooooow.. ne... ako nije tvoj auto neko drugi nece primetit razliku odmah mora dobro da poznaje auto... sa druge strane, balansirana radilica + olaksan zamajac + klipovi, klipnjace obrijani + razbusena i polirana glava + olaksan menjac... to se itekako primeti... dakle to je nervozan auto... ali taj osecaj kad ti pomislis na papucicu gasa on krece vec... dakle ne osetis da je pritiskas auto reaguje...

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #24 : Sub 20:29:22 19.07.2008. »
ovako ide 3.0 sa TS menjacem
<a href="http://www.youtube.com/v/p4BAGRacp2c&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/p4BAGRacp2c&rel=0</a>

Uzzy

• Gost
« Odgovori #25 : Sub 23:08:03 19.07.2008. »
Vi se bavite totalnim pizdarijama ode
Kljucna dva problema tog auta su getriba (predugacka) i masa (prevelika)

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #26 : Ned 09:42:54 20.07.2008. »
Citat:
Nema prelaganog auta ni prekratke getribe

:yahoo: :nod:
Alfaholics CC

Uzzy