Prijatelju ti vozis kamion u poredjenju sa nama... Nemoj da se brines o momentu...
Realno bilo koji v6, sa olaksanim zamajcem ili ne, ima vecu inercionu silu od bilo kog r4, jer pokretni sklopovi unutrasnjosti motora su ti tezi 50% bar... Dakle ne bih se ja brinuo za tvoj obrtni moment...
Kao sto vec znas 164 qv je imao 1510kg i isao 7.7 do 100... ti neces imati preko 1350kg i od menjaca ce ti zavisiti ubrzanje...
Taj motor je odlicno pripremljen fabricki... 280Nm @5000 i 231ks@6300 jedino sto "nema" neku snagu na nizim obrtajima... ne vidim ga kao lenj auto, ali ga isto ne vidim kao neki TD onako explozivan od 1500prm... sto su realno najbolji automobili za grad...
Ne mislim da ces imati problem na nizim obrtajima ali mi se cini da ce voznja biti kao jaca kasnije verzija TS-a >89 jer on ima slicne karakteristike motora... 186Nm@4000 i 148KS@5800.
Sto se tvog pitanja tice o momentu i olaksavanju zamajca... nema problema... moment ti je isti ili beznacajno manji... pravi ga sam motor... stim da ga pravi brze i gubi brze... dakle postaje osetljiviji... ne nervozniji kako neki misle... ne vozis ti ko zena koja prisne gas i kocnicu 10 puta u sekundi pa da ti auto bude nervozan...
Vozio sam par automobila sa komplet olaksanim sklopovima... dakle razlika izmedju normalnog automobila i olaksanog je ogromna u voznji... sam zamajac ne toliko... primeti se, da, ali radikalno da kazes uuuuuuuuu, woooooow.. ne... ako nije tvoj auto neko drugi nece primetit razliku odmah mora dobro da poznaje auto... sa druge strane, balansirana radilica + olaksan zamajac + klipovi, klipnjace obrijani + razbusena i polirana glava + olaksan menjac... to se itekako primeti... dakle to je nervozan auto... ali taj osecaj kad ti pomislis na papucicu gasa on krece vec... dakle ne osetis da je pritiskas auto reaguje...