Autor Tema: Ispušni sustavi  (Posjeta: 7023 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ljube-kugla

• 3.0
Odg: Ispušni sustavi
« Odgovori #15 : Pet 00:01:15 23.01.2009. »
jedno od mojih resenja

prednji lonac je od opel vectre c,protocan sa dve pregrade,pozadi nisam stavljao nista ali posle par dana jesam jer nije za dvoriste i garzu,a za voznju po lokalu sa decom,malo ne ide pa sam ubacio pozadi od vagena gti protocan sa komorom i suzenjem na sredini

Offline zggtv6

• 2.5
  • **
« Odgovori #16 : Pet 00:03:34 23.01.2009. »
Ja sam nekako najvise za Lastovcica, da mu odnesem stari auspuh, nacrte i zamolim da popiga sto slicnije originalu sa predlozenim promjerima i zavojima.

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #17 : Pet 00:07:17 23.01.2009. »
predhodne tri grane su bile suvise nisko,jednu novu sam odma vratio i trazio da mi naprave ovo sto je slikano,izvukli su duple cevi na par mm od patosa,tako da kad se malo jace zatrese motor na paljenju cujem da udari ali evo vozim vec par meseci i nigde nisam zakacio a do tad na sve sto je vislje od 5cm

Uzzy

• Gost
« Odgovori #18 : Pet 00:09:17 23.01.2009. »
Molim pomoc savjetom u vezi ispusnog sustava na GTV2.0 koja se slaze.
Imamo Supersprintove grane (krecu od glave) i nekakav novi zadnji top koji je spavao na tavanu tko zna koliko.
Molim nekakav savjet sta da stavimo izmedu.
Jim Kartalamakis nudi nekakve osnovne nacrte za idealni auspuh za cetverocilindricni motor, ali to netko mora napraviti.
Kakva su vasa iskustva? Ja sam zvao covjeka u Rijeci koji zastupa Supersprint, ali su srednji i zadnji top jako skupi a i veliko je pitanje da li se daju nabaviti - jako se dugo ceka na isporuku jer se to mora raditi po narudzbu u tvornici tako da nam to nije najdraze rjesenje.
pa probaj samo s jednim loncem........hmm kad malo promislim to ce bit malo preglasno......

Jedan lonac/cjev ispod vrata i bok  :D:

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #19 : Pet 00:11:26 23.01.2009. »
nije prakticno ali lepo izgleda,ako vec ide sa strane onda kao na mecki SLR iza prednjih tockova

Offline zggtv6

• 2.5
  • **
« Odgovori #20 : Pet 00:16:42 23.01.2009. »
predhodne tri grane su bile suvise nisko,jednu novu sam odma vratio i trazio da mi naprave ovo sto je slikano,izvukli su duple cevi na par mm od patosa,tako da kad se malo jace zatrese motor na paljenju cujem da udari ali evo vozim vec par meseci i nigde nisam zakacio a do tad na sve sto je vislje od 5cm

Hvala na pomoci, da li smeta ovaj ostri kut zbog kojeg su ti prednje gace tako blizu poda od auta? U originalu mi se cini da je kut nesto blazi, ali zato cijevi deru po cesti. 

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #21 : Pet 00:18:19 23.01.2009. »
nece smetati i turbo ima jednu pa radi

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #22 : Pet 01:55:35 23.01.2009. »
slozi sve sta imas gore i odi do laste neka ti uvali protocni lonac u sredini. bice glasnija ali ne prevec

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #23 : Pet 11:19:10 23.01.2009. »
Molim pomoc savjetom u vezi ispusnog sustava na GTV2.0 koja se slaze.
Imamo Supersprintove grane (krecu od glave) i nekakav novi zadnji top koji je spavao na tavanu tko zna koliko.
Molim nekakav savjet sta da stavimo izmedu.
Jim Kartalamakis nudi nekakve osnovne nacrte za idealni auspuh za cetverocilindricni motor, ali to netko mora napraviti.
Kakva su vasa iskustva? Ja sam zvao covjeka u Rijeci koji zastupa Supersprint, ali su srednji i zadnji top jako skupi a i veliko je pitanje da li se daju nabaviti - jako se dugo ceka na isporuku jer se to mora raditi po narudzbu u tvornici tako da nam to nije najdraze rjesenje.
Ja sam nakachio samo jedan lonac koji sam sam projektovao, a taj jedan nije dovoljan da prigushi mrcinu.  :crveni: Da sad pravim nov sistem, gledao bih da zadnji lonac napravim sto veceg kapaciteta (pozadi ispod gepeka ima mesta nenormalno, ali da i dalje bude full protok. Napred bih napravio mali lonchic koji bi bio skroz prazan, chisto da mozhe da ohladi izduvni sistem. U sredini klasika; jos jedan protocan - perforirana cev sa celicnom zicom i staklenom vunom oko cevke.

Sto se tice zvuka, ne znam sta da ocekujes - to je igranka koja nema kraja. Drugar i ja smo napravili nekih 5-6 varijanti lonaca i slozhili nekih 12 kombinacija i nijedna nam nije bila prava.  :neznam:
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #24 : Pet 11:24:12 23.01.2009. »
pazi kilsone, ovo je 4 cilindra u igri. ili ga mozes ubit do kraja ili ce prdit. nema tu puno prostora. sestak je vec druga biljka

Ernest

• Gost
« Odgovori #25 : Pet 13:03:22 23.01.2009. »
kilsone, ja sam na gtv imao neke ragazzon varijante izduva..
i najbolje se ponasao sistem kada sam 6-2 spojio na sred auta, (s tim što su mi kolektori iz glava (3 i 3 cilindra) bili dugački oko 40cm svaki,) iz fi60 u fi75mm cijev,, i odmah nakon kolektora u srednji protočni lonac kapaciteta 6 litara, a iz njega cijev do pozada fi 70, te zadnji protočni lonac kapaciteta oko 10 litara sa fi 80 izlazom

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #26 : Sub 01:34:57 24.01.2009. »
nekada davno na corsi 1.6 sam imao zadnji lonac na mestu zadnjeg od fiat crome TD,prolaz fi50,protocan,sa tri pregrade,na malim obrtajima je bio izuzetno tih za voznju a ipak je imao lep zvuk,na obrtajima je bio za nijansu bucniji ali je podnosljivo,posle tog lonca sam probao pa ni ne secam se koliko varijanti i sve su bile daleko bucnije i losije,sa dva lonca je bio bucniji auto

evo na ovoj slici se vidi lonac sa sebringovim nastavkom

kod amerike bi mogao bez problema ali kod nas koji imamo dole rezervoar tesko da vi stao,velik je po precniku a i dugacak oko 45cm

Offline Gusti

• 2.0
  • **
« Odgovori #27 : Pet 00:05:29 20.03.2009. »
Ja imam na svojoj 75 TS jos od 1.8 ie ispuh. Kazu da su 1.8 i 2.0 ts isti. Sve imam stock, osim brez prednje malog lonca.

Zelio bi imati zvuk kao sto ga ima 75 na ovom linku na 4:38 (Maximum attack).
 <a href="http://www.youtube.com/v/lFm5wkDdiU0&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/lFm5wkDdiU0&rel=0</a>
Gledao sam njihove filme i izgleda, da nemaju srednjeg lonca, ostalo je stock. Jel utjecuje na performanse TSa ako mu skinem srednji lonac ili bolje staviti zadnjeg protocnog (oko performansa se brinem da se ne smanje, povecat se domacim cuningom vjerovatno nece, hehe) :ruganje:

Offline RUDI-Zd 75

• 3.0
  • -Volim Alfe 75.....
« Odgovori #28 : Pet 18:52:52 20.03.2009. »
-Ja imam samo zadnji.......i super je!! :nod:
-Alfa Romeo 75 3.0 V6 EVOLUZIONE
-Alfa Romeo 75 2.0 TS x3
-Alfa Romeo 75 1.8T -America
-Alfa Romeo 75 2.4 TD (3,0 V6),(2,5 V6)..?
-Alfa Romeo 75 1,6
-Alfa Romeo 155 2.5 V6....
-Alfa Romeo 156 SW 1.9JTD
-Vespa PX200E  x3
-Vespa 125P

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #29 : Sub 20:59:37 21.03.2009. »
kilsone, ja sam na gtv imao neke ragazzon varijante izduva..
i najbolje se ponasao sistem kada sam 6-2 spojio na sred auta, (s tim što su mi kolektori iz glava (3 i 3 cilindra) bili dugački oko 40cm svaki,) iz fi60 u fi75mm cijev,, i odmah nakon kolektora u srednji protočni lonac kapaciteta 6 litara, a iz njega cijev do pozada fi 70, te zadnji protočni lonac kapaciteta oko 10 litara sa fi 80 izlazom

nije ti ovo malo presiroko bilo fi75? Ja sam imao SS sustav na istom motoru 2.5 V6 (fi60), zvucao je taman za svaki dan, a opet sportiva i popravio je odziv gasa u visokima, od 5k do 7k morao sam drzati ruku na mjenjace inace ne stignes mjenjati  :D:
Sad me iskreno na 75 bk kaliko ce se derati  :D: samo performanse  :zloco:
zadrani tko je dobar auspuhar dole u ZD, cuo sam za nekog Roka, kakav je taj?