Autor Tema: ljubetova plinska makina  (Posjeta: 102706 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
Odg: ljubetova plinska makina
« Odgovori #195 : Ned 09:21:41 13.06.2010. »
a da pokušate kopirat Miku? Koliko znam on se ne žali na setup.
Mislim da ima Apex federe i koni straga.
kaj ima napred neznam al auto leži brutala.

Mikina bijela leži brutala, ali nije za svaki dan, nego track day auto, koji je naprijed spušten na štos-gume, a nazad je toliko tvrd da nema smisla to imat u svakodnevnoj vožnji u kojoj voziš dijete pozadi.

Po kiši ne može biti dobra nikako i sigurno kliže preko nosa, a na mokrim zavojima je guzica toliko nervozna da bi se Isus razbio na prvom raskrižju...

Treba se odlučit za šta ti auto treba i to je sva priča...

" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #196 : Ned 10:12:23 13.06.2010. »
Citat:
Rekao bih da u krivini ima malo oversteer-a, pa ga moram energicnije zhvaknuti da bi dodao understeer.

To je meni ok...  volim kada mi dupe izleti prvo i onda nos ako preteram sa gasom rano.... imam osecaj koliko mogu brzo proci... dakle ako mozes malo prvo da ga korigujes volanom a onda pri dodavanju gasa pocne nos da popusta to je ok... znas tacno granicu i imas predvidljivo kretanje...

mada opet to moze biti velika laz... jer huja je spora karting staza... ovo nije auto za takve krivine niti brzine... ono sto ti bude radilo na huji ce te prodati na pravoj stazi ili brzoj voznji kroz dugacke krivine samo tako... ovaj auto je napravljen da se vozi 3com i 4tom... a ti na huji ne mozes izbaciti iz druge....

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #197 : Ned 10:21:21 13.06.2010. »
kod kratkih staza je najvaznije geometrija ovjesa. ako je auto serijala dogadja se da vanjski kotac ode jako u plus( u odnosu na podlogu) a unutarnji u minus, oba nemaju dobar kontakt s podlogom. evo za usporedbu moja serijala a mikina sa skracenim amortizerima  ali isto serijala, isti zavoj ista brzina.

[privitak je izbrisao admin]

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #198 : Ned 13:20:20 13.06.2010. »
...jer huja je spora karting staza... ovo nije auto za takve krivine niti brzine... ono sto ti bude radilo na huji ce te prodati na pravoj stazi ili brzoj voznji kroz dugacke krivine samo tako... ovaj auto je napravljen da se vozi 3com i 4tom... a ti na huji ne mozes izbaciti iz druge....

E ovo si dobro primetio, sad kad premotam film, najbolje mi ide ona dugacka krivina posle koje je izlaz sa staze, na nju nailazim sa blizu 100Km/h + malo kochenja i prolazim drugom sa sigurno 70-85.. Definitivno bi bilo dobro probati sa hidro ruchnom.  :nod:
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #199 : Ned 16:35:49 13.06.2010. »
e za hidro rucnu cu videti ako nadjem neke celjusti od MZ-a,dosta je sirok disk oko 12mm i za to ce biti savrseno a nisu gabaritno velike

ako ne onda cu ubacim jos jedne celjusti od opela corse prednje i to mora da zabacuje guzu onako momacki

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #200 : Ned 18:49:15 13.06.2010. »
Pa koliko ces onda imati diskova na zadnjoj osovini, a koliko celjusti..?  :DD:
Alfaholics CC

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #201 : Ned 19:07:03 13.06.2010. »
koja je opcija za zadnje kocnice...

dakle SZ diskovi su preskupi... 350e par...

nesto ventilirajuce? ne preskupo...

i koja klesta onda? da zadrzis rucnu na sajlu... a da su 4pot recimo...? pravljenje adaptera za klesta se podrazumeva?

zna li neko neki automobil sa koga bi se uzela klesta i neku alfu ili nesto slicno cije bi diskove mogli da koristimo pozadi...

napred je lako... ali pozadi... da zelim da dam 1500e znao bih sta da kupim ali u budzet varijanti sta se moze uraditi...?

dakle izazov je sledeci:

diskovi:
- 5 rupa po mogucnosti bez razbusivanja, da mozes da odes u prodavnicu i kupis ih...
- ventilirajuci sa istim ili malo vecim precnikom koliko dozvoljava zadnje vesanje...
- da ne kostaju preko 200e novi...
- da nisu sa nekih egzoticnih kola koja ne mozes naci u prodavnicama... kao mazda rx7 recimo...

celjusti:
- da imaju bar 2 klipa... 4 je cool...
- da zadrzavaju rucnu na sajlu
- da mogu da se rastave da se ubaci spacer za sire diskove ako treba da nisu od onih tipova livenih iz 1 dela...
- da mogu da se nadju na otpadu da nisu sa opet nekih neverovatnih modela kojih nema u evropi...

ima li ko ideju?
« Zadnja izmjena: Ned 19:24:11 13.06.2010. JaMaL »

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #202 : Ned 22:25:04 13.06.2010. »
A jedino ako očeš da ti muzičku otpijevamo  :D:
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #203 : Ned 22:55:06 13.06.2010. »
eh eh muzicku... ako moze i malo da se odigra uz to... uh...

cela frka je u toj rucnoj...

cak i diskove bih sredio... ima opcija...

samo dakle klesta su frka...

sta treba za kocnice kod tockova? da bi stavio disk? hub od prednjih tockova?

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #204 : Ned 23:51:54 13.06.2010. »
pa sve se resi preko hidraulike,zato i hocu da resim rucnu jer su ove fabrikane pocele da brljave i ne drze jedva 30%

zadrzao bih sajlu ali bi napravio mehanizam da sajla zategne hidrauliku,tu joj ne treba previse sile a drzi 200% bolje od mehanicke

JaMal

zadnji diskove mozes od bilo kog auta,ako pravis nosace onda ti je za celjusti svejedno

ja sam recimo pozadi stavio diskove od juga novi tip 240mm a celjusti od fiat una i koci ozbiljno ali kao i svakom malom detetu je i to malo pa cu probati da napakujem vece

posto mi sad rupe na zavarenim nosacima celjusti pozadi odgovaraju za vise fiatovih modela verovatno mogu i ventilrajuci da stanu od recimo fiat tipa,tempre,stila,alfe155,145,146 prednje,257mm

a napred onda idu 300mm sa nekim celjustima koje uspem da nabavim

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #205 : Pon 00:00:05 14.06.2010. »
Jamal: Sva kljeshta koja se rastavljaju su obichno zhivotinjarska brembo itd, obichno se nalaze na prednjoj osovini. Znaci ruchna otpada.

Ventilirajuce diskove bez razbusivanja u std katalogu neces naci, najbolja je varijanta da podesis celu pricu za neke ventilirajuce u 5x98 manjeg precnika koji se koriste napred. A tu bi najbolji bili prednji od 75ice -> 269 mm u kombinaciji sa zadnjim celjustima od npr Subarua STi (dvoklipna).

Mada ono, mislim da bi odlicno prosao i sa klasicnim neventilirajucim diskovima malo veceg precnika + normalan set kljesta koji ne moras stelovati posle svake voznje.  
Alfaholics CC

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #206 : Pon 00:03:45 14.06.2010. »
Ljube, kako si resio fiksiranje diska za glavcinu?
Alfaholics CC

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #207 : Pon 00:52:00 14.06.2010. »
pazi ima varijanta 2 koja radi ali je malo skuplja zbog diskova...

posto zadnjih trouglova ima ko blata po otpadima i to nije frka za nabaviti... dakle mogu da uzmem nekoliko pa da seckam i varim nije frka... frka je sto ne znam kako bih pricvrstio diskove za glavcinu sto ti kazes... i koje sa 5 rupa da nadjem a da su ventilirajuci... puni diskovi i ova klesta stvarno nisu za dugotrajno drndanje na velikim brzinama... izgubis zadnje kocnice i balans za cas...

e sad sumanuta ideja br.2 jeste da imam 2 para klesta na istim diskovima pozadi od toga mala sa 1 klip-om samo za rucnu a normalna na drugoj strani za normalno kocenje i hydro rucnu...?

pazi trenutno sam siguran da ne bih imao problem na tehnickom sa hydro rucnom... ali sta ce biti sledece godine ili one tamo?

ja sam za cak i da napravim mali jig za varenje dediona sa 2 stege... za 2 vara sigurno necu ronu simonsu dati 500e... ali ako vec pravim taj mali minus pozadi ajde da izvarim i neke postene kocnice... :)

evo 9 ima lepa klesta pozadi... ali kapiram da to nije jeftino niti lako naci na otpadima...

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #208 : Pon 01:03:07 14.06.2010. »
Ne znam, deluje mi suvise komplikovano. Radije bih uzeo dobru plocicu i dobar disk te isao na najprostiju varijantu. U glavnom, svaka promena mi deluje bolje u odnosu na ovo sada.

Za sada spremam set za konverziju prednjih, ici cu na 300mm + brembo sa 166. Pozadi cu lagano kad spremim hidro rucnu. Mozda i ostavim klasicnu rucnu na postojecem sistemu.
Alfaholics CC

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #209 : Pon 01:13:32 14.06.2010. »
hmm...

ovo izgleda zanimljivo...

pravi ih par firmi... ali cena je ista uglavnom...

cak i brembo handbrake caliper ima...