Autor Tema: ljubetova plinska makina  (Posjeta: 102564 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JureMTK

• Consigliere
  • 3.0
  • Mala garava
    • Alfa 75
Odg: ljubetova plinska makina
« Odgovori #825 : Sri 10:23:53 13.03.2013. »
e drugari,posle zime i raznih akcija

nailazim na problem lera,ocistio sam dizne nastelovao protokomer i na benzinu auti ide odlicno ali nema ler,da bi dobio ler morao sam da stavim sraf na klapni gasa za 5mm duzi i potenciomer gasa da proslicujem i ne radi kako treba,gasi se,trosi kao tenk...

skinuo sam ste motor i stavio slavinu,vratio klapnu na staro mesto i auto prede kad se ugreje,ne gasi se ali dok je hladan nizi je ler

da li ima jos nesto sto sam preskocio,rece mi drugar da neki auti imaju adaptaciju usisne grane,sto mi je malo nejasno

Jesi siguran da ti  je senzor temperature vode ispravan?
" suknjice kratke pa pokrivaju kao i alfin fabricki branik sto pokriva zadnji deo auta,vidi se do prednjeg lonca,tako i ove a kad dignu ruke da se vesele,kao na naglom kocenju,vidi se ceo patos,do motora ha,ha,ha "

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #826 : Čet 07:31:15 21.03.2013. »
igra bez granica

skinuo sraf sa leptira i vratio ga u prvobitni polozaj,skinuo step motor i stavio slavinicu da mu regulisem ler,radi lepo ali kad gledam ponasanje step motora osetim u ruci da zuji i nesto radi ali ne zakrece siber

stavim komp od 3.0,zakrene siber skoro do kraja kad je hladan,montiram i auto radi dosta dobro,medjutim zbog protokomera nije i stelovanja za originalni komp auto ne radi dobro kad se ugreje sa 3.0 kompom

a kad smo nakacili na KTS dijagnostiku,izbacio je gresku za komp od turba,ECU loses data,ovaj od 3.0 nisam kacio

cekam da mi se jave drugari alfisti jel ima neki komp bar za probu

u jednom momentu sam dobio potrosnju 11L plina ali ne ide nista posebno a kad ide kao mlaznjak onda bez 20L nema sanse

Offline lost

• 2.0
  • **
« Odgovori #827 : Čet 12:52:44 21.03.2013. »
v6 tb ima 2 ecu-a, jel ti promjenis cjelu instalaciju kad stavljas 3.0 ecu?

A taj motorić lera radi u smislu da stalno "titra/pulsira" ako ga ostaviš ištekanog onda se motor pocne zaletavat kad se ugrije koliko se sjećam.

Možda najbolje da staviš v6 tb struju pa ju probaš remapirat, bilo je neke price o tome na alfaowner forumu. koliko sam skužio ti podešavaš plinsku mapu.

Na kraju svi završe sa standalone strujom, nema MAFa, možeš izbacit razvodnik i stavit COP, nema skupih kablova za svjećice  :D: .... vems ti ima mogućnost 2 mape na prekidač pa se složi plin/benzin. Iako je i to katastrofa za podesit, pogotovo taj ler ventil i motor topal/hladan, ljeti sve ok i onda dođe jesen a on ujutro nece upalit pa otvaraj laptop i dodaj goriva u tablici na 10celzija :) U pocetku mi je trosio 25l kasnije je dosao na 10l ovisno o vožnji/mapi. Na kraju sam rastavio motor jer je cjelo vrjeme bila loša gumica ispod cilindra pa je poceo dosta mješat ulje vodu...

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #828 : Čet 20:56:16 21.03.2013. »
ne menjam celu imstalaciju,samo komp ubacim

veceras nece da radi kako treba,otresa na 5-om cilindru,skidanjem kabla sa svecice ne menja rad,zamenim svecice,i isto,zamenim kabal i isto

smanjujem ler da vidim sta je kad cujem da oko dizne falsira,malo je stisnem dole i auto propevao a ja se drndam sa zamenom svecica,skidaj usisnu da bi prisao prve tri

ustelovao plin i cekam voznju da testiram potrosnju

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #829 : Ned 12:11:07 31.03.2013. »
posle vise meseci drndanja oko auta,ogromnih potrosnja plina, i benzina

pre neki dan resim glavni kvar,u pitanju je bila jedna masa kojoj nije mesto tamo gde sam je stavio da bi radila kazaljka temperature

posto na tom kucistu izmedju vodene pumpe i termostata gde je davac hladnjog stata i davac za kazaljku i kad nakacim kabal od sata na 164 turbo davac ne pokazuje dobro a i promeni rezim rada pa sam stavio davac od 75-ice ali njemu treba masa i ja stavim masu,ali kako je ta masa stavljena step motor se zatvore,kako skinem masu step motor se otvori i auto radi na tih 800rpm koliko i treba

hladan radi na 1000rpm i kako se greje tako padne na 800rpm,ali povremeno na stajanju hoce da se ugasi,i na davanje i oduzimanje gasa dok je u leru isto se desava,nisam probao drugi step ali sam vratio slavinicu i ler je strogo 800rpm,na davanje i oduzimanje gasa se momentalno vraca na 800rpm

potrosnja je solidna,mesovita voznja,grad,otvoreno,cimanje i ziskanje po gasu.. 16L

sipao sam ulje optima 20w60,za sad nemam primedbi,primetio sam da manje isparava na filtercic iber laufa,ali sam primetio da na paljenju baci malo dima,al nisma mogao da vidim dal je od benzina ili ulja

pre neko vece sam imao havariju,auto je samo od jednom poceo da pliva po putu kao da su izduvane gume,nisam mogao odmah da ustanovim sta je problem,jer je bilo blata pa nisam ni hteo da se prljam ali sam ujutro imao sta da vidim

Watt spona sto ide u sasiju je pukla,slike su losije jer sam isprljao telefon kad sam uzeo da slikam

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #830 : Uto 22:01:40 02.04.2013. »
improvizacija step motora i slavine,zbog malog lera i naglog opadanja skoro da se ugasi,pa sam sa slavinicom dodao vazduha i umirio ler na 950rpm

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #831 : Uto 22:03:03 02.04.2013. »
a posto beli migavci ne postoje da se kupe,pade mi na pamet improvizacija

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #832 : Uto 22:04:56 02.04.2013. »

Offline miro

• 2.5
  • **
« Odgovori #833 : Sri 21:31:32 03.04.2013. »
 :hm:
ovo sa žmigavcima.................neznan šta bi reka.......

Offline ANTE

• 2.5
  • **
« Odgovori #834 : Sri 21:36:29 03.04.2013. »
u Hrvatskoj ih ima
ALFA 75 6V i FIAT RITMO 125 TC ABARTH

Offline miro

• 2.5
  • **
« Odgovori #835 : Sri 21:37:39 03.04.2013. »
biće u žike  :DD: :DD:

Offline Grdi

• 3.0
  • Giulia Veloce
« Odgovori #836 : Sri 22:34:11 03.04.2013. »
:hm:
ovo sa žmigavcima.................neznan šta bi reka.......

pa budi iskren  :D:

ljube ne izgleda dobro, a zmigonja imas naci po netu kao i u HR/BiH itd...

Offline ljube-kugla

• 3.0
« Odgovori #837 : Ned 20:14:40 07.04.2013. »
pre neki dan sam prepakovao diferencijal sa prenosom 3.54,ostale su prve tri brzine kratke,mnogo dobro se ponasa

nasuo sam syntium racer 10w60,iznenadio sam se kako radi

lako ide u brzine,nema krcanja u drugu,sper radi cim krenem i kad je hladno,sad mi km sat pokazuje za 10km manje,ali nije strasno

u petoj brzini 100km/h ide na oko 2500rpm,sto je zadovoljavajuce,spakovana lamela sa belom oblogom na kojoj je pisalo ferrodo,koja mi je trzala na predhodnom menjacu

posto sam imao problem sa auspuhom i precnicima cevi,sad je do zadnjeg lonca fi 60 sa pravim spojnicama koje dihtuju a zadnji lonac slucajno nadjem na bubanj potoku inoxcar,mnogo tezak ali mi delovao kao ozbiljna kupovina,ulaz je fi 50 a izlaz nisam merio ali je oko fi 95

prelistam na netu i vidim da je ozbiljna marka,zvuk je lep ali bi mogao biti i malo tisi sa eventualno prednjim loncem

nisam slikao radove jer su mi ruke bile strasno prljave a nikom nije palo na pamet da uzme telefon i slika