Autor Tema: alfa 75 drift  (Posjeta: 8921 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nikola Bozic

• 3.0
Odg: alfa 75 drift
« Odgovori #60 : Uto 22:28:16 22.12.2009. »
Slazem se sa JaMaL-om.Covjek zeli reci isto sto i ja pokusavam reci u zadnje vrijeme je to da snagu motora mora pratiti i sve ostalo na autu.Znaci:kardan,mjenjac,kocnice,a da ne govorimo o stabilnosti auta.Sve je to lipo i krasno tko ima love i volje za eksperimentiranje.Kod mene vlada misljenje da je Alfu 75 steta razjebavati polovicnim rjesenjima zbog neimanja dovoljno novca.Lijepo uzmes 3.0 ili Turbo i uzivas u onome sto ona moze dati,a ako ti je to malo pravac prema M3-ci ili opakim Japancima.Ali to sam samo ja.
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #61 : Uto 22:39:46 22.12.2009. »
prvo treba dobit tu snagu da moze slomit kardan. ja neznam tko je sposoban to napravit u ovom kraju. ja bi bio presretan da mogu slozit takav motor da strga kardan. to znaci da nesto znam i da imam hrpu love. kad bi prvi kardan strgao spustio bi snagu do sigurne granice i tako se vozio dok ne smislim kako ojacat osatak auta.

ako bog da slozit cu onaj svoj 2.8 turbo i ako dade 250ks na kotacu ja cu bit pre pre zadovoljan. to je jos uvijek daleko da nesto slomi, a takav auto mora da leti. ove cifre od 350ks i vise su za mene znanstvena fantastika i sumnjam da cu toliko vremena posvetit nekom autu a davat drugome da radi mi nije gust( da imam te novce)

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #62 : Sri 00:16:16 23.12.2009. »
..a ako ti je to malo pravac prema M3-ci ili opakim Japancima.Ali to sam samo ja.

Koji bre opaki japanci?  :DD:

Fly, ono je 4ta brzina gde je pukla ogrlica?
Alfaholics CC
German wheel source :lol:

Offline TNT

• Il Capo Di Tutti Capi
  • 3.7
« Odgovori #63 : Sri 00:25:51 23.12.2009. »
ako nije nista ispremjesao onda je to ogrlica prve i druge brzine. u kojoj je bio sam bog zna. rekao bi druga. po lezaju kod pinjona rekao bi se radi o america getribi.

Offline Nikola Bozic

• 3.0
« Odgovori #64 : Sri 15:53:33 23.12.2009. »
Koji bre opaki japanci?  :DD:

Naprimjer Nisan GTR  :cafe:.
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

MarchoneDeTurkish

• Gost
« Odgovori #65 : Sri 19:48:23 23.12.2009. »
mislim da je jamal htio reci da je momak imao karbonski kardan da bi mozda strgalo getribu. nije kardan ustvari strgao ali recimo da je zbog njega stradala getrba. uvijek motor polomi getribu ali ajmo rec da je zbog kardana jer je bio preizdrzljiv.

meni se bas cini da je pukao prsten od momenta jer da su zubi naletili onda bi ih samo pokosilo, prvo nebi ogao ubacit zbog velike razlike u brzini vrtnje a drugo kod saltanja nema nekog momenta koji moze slomit cijeli prsten.

ps  obrati paznju gdje je pukao prsten. tocno na mjestima koje pokrece onaj trokraki vrag. sav moment s motora ide na getribu pa na ta 3 kraka  tj kotace.

Može bit  :hm:

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #66 : Sri 22:47:19 23.12.2009. »
Naprimjer Nisan GTR  :cafe:.

Sad se shalish..? Niti ih ima ovde, a niti je priblizno u cenovnom rangu.
Za nekih 500-1000eur vise ubacim Getrag 265 u 75icu i dovidjenja problemima sa obrtnim momentom, saltanjem, sinhronima, slabom korpom, lamelom itd...  :D:
Alfaholics CC

Offline giulia gt

• 2.5
  • **
  • "frgazer power"
« Odgovori #67 : Sri 22:55:15 23.12.2009. »
jebat ga uvijek mi se mota po glavi ta alfa 6 i jednom je vidjeh na otpadu u trstu,za drift rodzena koncepcija samo je malo prevelika,al bas bi ju htio probat,zf s prvom ko m3 kocka. :nod:
"power is nothing without torque"

Offline kilson

• 3.0
  • Fuck me I'm famous!
    • ARCS
« Odgovori #68 : Čet 09:49:45 24.12.2009. »
Jos malo na temi oko menjacha:

Citat:
According to Barry, who I have 100% faith in on this subject, at 350rwhp the transaxle fails. He has had a lot of practical experience with this, so it's not just theory. Obviously there are some variables here, fatigue, torque, rpm, heck even the method of measuring the rwhp will have a big effect on this number.

350KS na tockovima, a to je nekih 400 na radilici. Pod pretpostavkom da se radilo o atmo motoru koji je forsiran skoro do kraja, rekao bih da je limit na nekih 380-400Nm. Da uracunamo zamor materijala itd i da pomerimo granicu na 320Nm, docicemo do zakljuchka da su najvise u problemu turbaci i to ukoliko je taj TB motor odradjen na brdo momenta u kratkom opsegu obrtaja.
Alfaholics CC