Autor Tema: presek menjaca  (Posjeta: 5166 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Interceptor

• 3.0
Odg: presek menjaca
« Odgovori #15 : Sub 13:25:54 09.04.2011. »
valjal ovo cemu?  ;)  nadjoh za sitne pare

http://www.getrag.de/en/243

To visi iza osovine, osim ako ga nećeš napred na motor spojit.

Offline Rusty

• 3.0
  • smoke me a kipper, i'll be back for breakfast!
« Odgovori #16 : Sub 13:46:25 09.04.2011. »
To visi iza osovine, osim ako ga nećeš napred na motor spojit.

Al' zato možeš izvuć na zadnji branik pogon pa spojit pogon i na prikolicu, ili se čak u slobodno vrijeme bavit poljoprivredom  :D:
zlikovci me pitaju di sam kupio kočiju jer konji mi pucaju gromove iz očiju

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #17 : Sub 13:51:26 09.04.2011. »
Možda bi lego mjenjač od porschea 928. Ja znam di ima jedan tj. bio je, al velike šanse su da je još tamo. Ne samo mjenjač nego cijeli zadnji ovjes sa mjenjačem, kardanom i polužjem mjenjača.

Offline JaMaL

• 2.5
  • **
  • Turbo bez folka...
« Odgovori #18 : Sub 14:42:39 09.04.2011. »
Preslab... razmatrali su ljudi to...

ali on ne bi izdrzao ni 300ks... slabiji je od ovoga sto je na 75-ici sada... samo 1 porsche menjac dolazi u obzir i nije ni jedan od tih starih serija...

u sustini jedina opcija za bolji menjac je neki getrag... 335, M3, M5, Porsche, Supra, Skyline, Dodge-ovi... itd...
to je jedini menjac koji se stavlja na kola sa previshe torque-a i konja koja treba maltretirati... ali nije ni on neunistiv... naravno... gomila ljudi koja voli da se izivljava i spaljuje gume se zali da im cak i manuelni 6 brzinac u m3 melje i lose ulazi u brzine vec posle 20-30k km... necu pricati o onim dodgeovima i ostalim 4x4 ameriskim kamionima koji ih melju redovno...

a delovi za getrag su extremno skuplji nego za transaxle i alat potreban za njihovu popravku je isto toliko skup :)
zato mislim da je jednostavnije kretati laganije i pustiti 0.5 sek da se sinhroni nadju pri promeni brzine nego menjati celu koncepciju automobila...

Offline Interceptor

• 3.0
« Odgovori #19 : Sub 16:00:44 09.04.2011. »
Preslab... razmatrali su ljudi to...

ali on ne bi izdrzao ni 300ks... slabiji je od ovoga sto je na 75-ici sada... samo 1 porsche menjac dolazi u obzir i nije ni jedan od tih starih serija...

u sustini jedina opcija za bolji menjac je neki getrag... 335, M3, M5, Porsche, Supra, Skyline, Dodge-ovi... itd...
to je jedini menjac koji se stavlja na kola sa previshe torque-a i konja koja treba maltretirati... ali nije ni on neunistiv... naravno... gomila ljudi koja voli da se izivljava i spaljuje gume se zali da im cak i manuelni 6 brzinac u m3 melje i lose ulazi u brzine vec posle 20-30k km... necu pricati o onim dodgeovima i ostalim 4x4 ameriskim kamionima koji ih melju redovno...

a delovi za getrag su extremno skuplji nego za transaxle i alat potreban za njihovu popravku je isto toliko skup :)
zato mislim da je jednostavnije kretati laganije i pustiti 0.5 sek da se sinhroni nadju pri promeni brzine nego menjati celu koncepciju automobila...

Porsche 928 preslab menjač? Pa taj auto ima u seriji nekih 300 ks i V8  :82:
« Zadnja izmjena: Sub 16:01:17 09.04.2011. Interceptor »